Hjem » Interiør & design »  Lokalprodusert kjøkken

Lokalprodusert kjøkken

I Sørlandsparken i Kristiansand ligger Norges største kjøkkenbutikk. Men Strai Kjøkken begynte i det små, med en trevarefabrikk og drømmer fra Amerika. 

For inspirasjon til ditt nye kjøkken anbefales et besøk til Strai Kjøkken i Sørlandsparken, hvor man også finner deres nyeste katalog med mange flotte løsningsforslag!

Med sine 1550 kvadratmeter i Sørlandsparken er Strai Kjøkken en sikker vinner når det kommer til kjøkken, bad og garderobeløsninger i Sør-Norge. De mener selv de har «Oppskriften på et godt kjøkken», og hjelper gjerne sine kunder alle steg på veien. 
Butikken i Kristiansand ledes av Monica Lohnås Roland, som har mange års erfaring fra kjøkkenbransjen. Hun driver flaggskipbutikken til Strai Kjøkken sammen med sitt dyktige team.

Lang historie

Strai Kjøkken er en familiebedrift, og administreres i dag av tredje og fjerde generasjon. Det hele startet da Erling Tobiassen kom hjem til Sørlandet etter 20 år i Amerika. Med seg hadde han en drøm om å starte sin egen bedrift. Det som begynte som Strai Trevarefabrikk AS, endte opp som det som i dag heter Strai Kjøkken. 
Den dag i dag produserer Strai Kjøkken sine moduler i fabrikken i Kristiansand. Dette er med andre ord et kortreist produkt, i tillegg er Strai Kjøkken en miljøbevisst bedrift, og var en av de første Miljøfyrtårnsbedriftene i Norge. Man kan altså ha god samvittighet om man kjøper kjøkken fra Strai Kjøkken!

Strai Kjøkken har kjøkken til alle livets faser, både når det gjelder økonomi, krav og behov. Deres tre produktklasser, Premium, Komfort og Basis er tilpasset nettopp dette.

Det viktigste rommet

Butikken har dyktige konsulenter som hjelper deg med å skreddersy ditt drømmekjøkken. Ingen kjøkken er like, og det er viktig at nettopp dette rommet passer til beboernes livsstil.
– Kjøkkenet er ofte det viktigste rommet i et hjem, da det gjerne brukes enda mer enn stuen. Det handler om mye mer enn matlaging, og er ofte det første rommet som planlegges når man skal bygge hus. På kjøkkenet gjør gjerne barna lekser, og det fungerer som et oppholdsrom og sosialt samlepunkt for familien. Dette er en av grunnene til at folk vil ha store kjøkken, forteller Monica.

Kjøkkentrender

Strai Kjøkken har kjøkken til alle livets faser, både når det gjelder økonomi, krav og behov. Deres tre produktklasser, Premium, Komfort og Basis er tilpasset nettopp dette. 
– Man kan vel si at stilen på våre kjøkken er typisk skandinavisk, selv om vi har mange ulike stiler i alt fra moderne til klassisk design, sier Monica. 
– Den klassiske stilen kan beskrives som en herregårdsstil, med vitrineskap og glass i skapdørene. Det moderne kjøkkenet er mer stilrent, og preges av naturmaterialer i ulike kombinasjoner. Akkurat nå er sort og kobber veldig trendy. 
Hun trekker også fram keramiske benkeplater kombinert med heltre som en populær look for tiden. Kjøkkenøyer er fremdeles svært aktuelt. 
Strai Kjøkken i Sørlandsparken har mange titalls kjøkken-, baderoms- og garderobeløsninger utstilt i butikken, i tillegg har de et eget lampestudio. Hos Strai Kjøkken får man det siste innen kjøkkentilbehør og –teknologi; Monica trekker særlig fram vannkranen Quooker, som gir kokende vann direkte fra kranen!

Prosessen

Gjennom de fem stegene Analyse, Forslag, Bestilling, Installasjon og Etterservice sørger Strai Kjøkken for at alle ender opp som fornøyde og tilfredsstilte kunder. 
Ved hjelp av en behovsanalyse i forkant får deres fagpersonell vite hvilke forventinger man har som kunde. Her legges det vekt på hvilken stil man ønsker og hvilke aktiviteter man vektlegger på kjøkkenet. 
Deretter presenteres man for et løsningsforslag i 3D, samt et prisforslag. Når kjøkkenet er klart, vil dyktige fagfolk med lang erfaring komme hjem for å montere kjøkkenet. Strai Kjøkken tilbyr også hjemmebesøk og kvalitetssikring i etterkant, slik at man helt sikkert får utnyttet det nye kjøkkenet til fulle.
For inspirasjon til ditt nye kjøkken anbefales et besøk til Strai Kjøkken i Sørlandsparken, hvor man også finner deres nyeste katalog med mange flotte løsningsforslag!

Tekst: Lina Grotmol | Foto: Jon Petter Thorsen-Aptum/Strai Kjøkken

Følg IN magasinet på Facebook