Hjem » Trondheim »  «Forspranget ligger i teknikken»

«Forspranget ligger i teknikken»

Audi demonstrerer sin teknologiske suverenitet med de nye løsningene Virtual Cockpit og Smartphone Interface.

Virtual Cockpit og Smartphone Interface vil blant annet være tilgjengelig for nye Audi A4 Allroad Quattro, som lanseres i Norge i juni.

Det tyske premiumbilmerket lever opp til sitt eget statement, og gir deg nå muligheten til å bestemme visningsmodus på bilens instrumentpanel, samt integrere smarttelefonen din i bilen.

Virtual cockpit

Det heldigitale instrumentpanelet med ulike visningsmodus, Virtual Cockpit, ble først introdusert på Audi TT, og er nå også standard på nye Audi R8. Løsningen er i tillegg tilgjengelig for nye Audi Q7 og nye Audi A4. Via en 12,3 tommers skjerm, som er plassert godt synlig bak rattet, får sjåføren all informasjon levert ved hjelp av tredimensjonal grafikk og svært detaljerte effekter. Virtual Cockpit lar deg bytte mellom to visningsmoduser: den klassiske visningen med speedometer og turteller i forgrunnen, eller infotainment-modus, der de virtuelle instrumentene er mindre. Da kan en stor del av displayet brukes til for eksempel kartvisning og navigasjon, eller radio- og musikkinformasjon.

Virtual Cockpit lar deg bytte mellom to visningsmoduser på displayet.

Smartphone Interface

Audi har også lansert sitt nye smartphone interface, som foreløpig er tilgjengelig for nye Audi Q7 og nye Audi A4. Systemet vil også bli tilgjengelig for flere nye Audi-modeller fremover. Smartphone-integreringen betyr at du kan speile smarttelefonen din over på displayet i bilen, og for eksempel få tilgang til mailboksen din i bilen. Integreringen er resultatet av Audis samarbeid med Apple og Google, og innebærer at operativsystemene Google Android Auto og Apple CarPlay integreres i Audis eget Audi Multimedia Interface (MMI). 
Audi selv kaller løsningen en «milepæl» innen integreringen av smarttelefoner i bil.
– Kundene våre ønsker alltid å være «på», og ønsker å bruke funksjonene de kjenner fra smarttelefonene sine også i bilen. Brukervennlighet og lav distraksjonsfaktor er viktige parametere i integreringen av disse funksjonene. Datasikkerhet spiller også en viktig rolle, sier styremedlem i den teknologiske utviklingsavdelingen i Audi, Professor dr. Ulrich Hackenberg i en pressemelding fra Audi.

Sømløst

Audi legger vekt på å gi deg en sømløs opplevelse av teknologien, der du tar med deg teknologien fra Audien din inn i hverdagen, og teknologien fra smarttelefonen din inn i Audien. Begge operativsystemene er derfor bygget for maksimal integrering i Audien, der symboler for funksjoner og apper på smarttelefonen din vil komme opp i infodisplayet i bilen. Disse kan styres på samme måte som andre tjenester i infotainmentsystemet i bilen. Audi opplyser at det også blir mulig med talekontroll, der det er den velkjente «Siri» man snakker med dersom man bruker Apple CarPlay.

Venstre: Markedssjef for Audi hos Møller Bil i Trondheim, Lars Spjøtvold, sier Audi-kundene ønsker de nye løsningene med Virtual Cockpit og Smartphone Interface velkommen.

Flere muligheter

Markedssjef for Audi hos Møller Bil i Trondheim, Lars Spjøtvold, sier Audi-kundene ønsker den nye teknologien velkommen. 
– Det gir en jo mange flere muligheter med tanke på ulike apper man kan ha i cockpiten. Du kan for eksempel koble opp flere enheter mot bilen og få oversikt over hvor den befinner seg. De som er interessert i bil og i teknologi vil ha dette. Nå er fremtiden kommet, sier Spjøtvold. 
Virtual Cockpit og Smartphone Interface vil blant annet være tilgjengelig for nye Audi A4 Allroad Quattro, som lanseres i Norge i juni.

Tekst & foto: Renate Brødreskift & Audi