Hjem » Oslo »  Legevakt & tverrfaglig behandlingstilbud på Ullern

Legevakt & tverrfaglig behandlingstilbud på Ullern

Når man er syk vil man gjerne ha hjelp så raskt som mulig. Hos Legevakt Vest på Ullern har de legevakt 365 dager i året, i tillegg til fastleger og en rekke spesialister. Her får du med andre ord både øyeblikkelig hjelp og raskt time hos spesialist ved behov!

Allerede når man kommer inn dørene hos Legevakt Vest i Silurveien på Ullern oppdager man at klinikken skiller seg fra det man ofte forbinder med legekontor og særlig legevakter. Ikke bare er interiøret lyst og moderne, det hersker en rolig og behagelig atmosfære som gjør at man slipper å bli ekstra stresset når man kanskje allerede er syk og i dårlig form.
Daglig leder og allmennlege Kari Eidjar forteller at dette har vært et bevisst valg i utformingen av de nye lokalene. Etter å ha holdt til på Røa i flere år flyttet nemlig Legevakt Vest til Silurveien i mai i år. Flyttingen har medført utvidede åpningstider og muligheten for et enda bredere behandlingstilbud.
– Tverrfaglig samarbeid er vår styrke. Vi har i dag åpent 365 dager i året med legevakt på kveldstid og i helgene. Vi er nå to fastleger her og det vil komme enda en i løpet av 2016. I tillegg har vi en rekke spesialister som barnelege, psykiater, kardiolog, gynekolog, hudlege, klinisk ernæringsfysiolog og en egen muskel- og skjelettavdeling med tre manuellterapeuter, massør og en fantastisk flink akupunktør som også er sykepleierutdannet.
Ofte må man vente lenge på time hos spesialist når fastlegen henviser videre. Det er derfor ikke merkelig at pasientene hos Legevakt Vest setter pris på den korte ventetiden.
– Alle våre leger har lang erfaring fra universitetssykehus. Og vi ser at mange pasienter setter pris på den ekstra tryggheten det gir å gå til en som er spesialist innen sitt fagområde. Nå får vi dessuten tilbake egen barnelege. Det er gjerne mange småbarnsforeldre som kommer på kveldstid og ønsker å få avklart om det er noe alvorlig eller ikke. Og de setter ekstra pris på å time hos barnelege. Her kan man dessuten bestille time på forhånd og slippe å sitte på et venterom med en syk baby. Vi har også en egen operasjonsstue slik at vi både kan oppdage og løse problemene, sier kontorleder Ina Tiller.

Egen muskel- og skjelettavdeling

Legevakt Vest har også en egen muskel- og skjelettavdeling med tre manuellterapeuter. De har henvisningsrett slik at du slipper henvisning fra fastlegen før du bestiller time.
– Manuellterapeutene kan også bestille røntgen og sykemelde. Vi har nå tre med driftsavtale og våre pasienter er veldig privilegerte som slipper å vente måneder i kø. Til neste år vil vi utvide denne avdelingen med 350 kvm i andre etasje hvor vi får inn både kiropraktor, ortoped og flere manuellterapeuter. Manuellterapeutene her har mye erfaring fra toppidrettssenteret og ulike landslag og kommer også til å jobbe mye med unge idrettsutøvere. Vi har dessuten et samarbeid med Ullern Trening og er opptatt av å motivere pasientene våre til å trene. Ved muskel- og skjelettlidelser er det viktig at pasienten selv tar ansvar. Uten treningstimer blir man aldri bra. Det er viktig for oss at vi kommuniserer tydelig med pasientene og gir veiledning og behandling, og på den måten forsøker å hjelpe pasienten til selv å ta tak i egen helse, forteller dr. Eidjar.

Bedriftshelsetjeneste

Klinikken er også godkjent bedriftshelsetjeneste.
– Blant annet er vi bedriftshelsetjeneste for Selvaag som holder til her i huset. Ledelsen der har et sterkt ønske om å passe på sine ansatte og er ekstremt opptatt av deres psykiske og fysiske helse. Og vi ser hvor stor forskjell det utgjør når en bedrift investerer i sine folk. Vi har for eksempel en dyktig sykepleier som driver med akupunktur og massasje og sammen med manuellterapeutene jobber hun forebyggende med stressrelaterte problemstillinger. Vi har også en klinisk ernæringsfysiologi som er eksepsjonelt dyktig og som gir kostholdsveiledning.

Legevakt Vest Hud

Det kan være lett å avfeie estetiske behandlinger som bare fokus på det ytre. Men det er ofte et tynt skille mellom det medisinske og det estetiske. Estetiske problemstillinger kan gå utover både den mentale og fysiske helsen. Legevakt Vest har en egen hudavdeling med hudlege og sykepleiere.
– Vi er opptatt av at alt vi gjør her har et faglig fundament og kan dokumenteres. Injeksjonsbehandlinger med Botox og Restylane utføres for eksempel av en av Norges mest erfarne sykepleiere på området. Og vi avviser både unge jenter og de som har urealistiske forventninger til eget utseende. Vårt ønske er at man skal gå herfra og føle en indre tilfredshet. Vi har dessuten den samme laseren som Ullevål og Rikshospitalet som gir gode resultater på fjerning av føflekker, uønsket hårvekst, aldersflekker og arr etter akne. Grunnen til at vi startet dette tilbudet var at vi så at det var stor etterspørsel og ønsket å gi et tilbud hvor folk kan være trygge på at de får medisinsk forsvarlig behandling!

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Legevakt Vest

Følg IN magasinet på Facebook