Hjem & fritid »  Lanserer nisjemodeller

Lanserer nisjemodeller

Audi demonstrerer bredde med nylanseringene av A3 Cabriolet, Audi S1 og den etterlengtede Audi TT. Alle modellene finner du hos Erik Arnesen Bryn.

– Dette er viktige nisjemodeller, som viser Audis brede modellspekter, sier Salgs- og Markedssjef for Audi, Christer Wiig Sørensen. Nye Audi A3 Cabriolet ble lansert i Norge i april, og er allerede klar for bestilling og prøvekjøring fra forhandleren i på Bryn i Oslo.

Oppgradert cabriolet

Dette er den fjerde varianten av A3-modellen, som tidligere er lansert i Sportback- og sedanversjoner. I følge Salgs- og markedssjefen har man nå tatt et skritt videre med hensyn til teknologiske nyvinninger, mer effektive motorer med lavere forbruk og utslippstall, lavere vekt og bedre sikkerhet. Som Audis andre cabrioleter kommer bilen med stofftak, som med et tastetrykk kan åpnes eller lukkes automatisk på 18 sekunder. Du trenger heller ikke stoppe for å regulere taket, da dette kan gjøres mens man kjører i hastigheter opp til 50 kilometer i timen.
– For den som ønsker å nyte sommerdagene med taket nede, er dette en populær modell, sier Wiig Sørensen.

«Rallybilen»

I mai lansertes nye Audi S1 og Audi S1 Sportback i Norge. Navnet Audi S1 ble godt kjent på 80-tallet, da rallybilen Sport Quattro S1 dominerte de store mesterskapene. Nå, over 30 år senere, relanseres S1-navnet i både en tre- og femdørsutgave.
– Dette er en bil for de spesielt interesserte. Det er en liten bil med stor motor, som innbyr til morsomme kjøreopplevelser. For de som prioriterer dette, kan Audi S1 være en aktuell modell, sier Wiig Sørensen.
Bilen har en startpris på ca. 500 000 kroner.

Nye Audi TT

Størst forventning er det kanskje knyttet til nye Audi TT, som lanseres til høsten. Dette er tredje generasjon av modellen. Dagens TT har vært i markedet helt siden 2006, så det begynner å bli en god stund siden denne ble fornyet. Modellen har en sportslig fremtoning og en prislapp som er akseptabel for mange. Bilen leveres med Quattro firehjulsdrift, noe som også er viktig for det norske markedet.
– Interessen blant de som i dag er eiere av TT har vært stor, og vi forventer derfor at den nye bilen vil være etterlengtet blant en entusiastisk, men dog ikke stor målgruppe, sier Wiig Sørensen hos Erik Arnesen på Bryn.

Tekst: Renate Brødreskift | Foto: MøllerGruppen, Audi

Følg IN magasinet på Facebook