Hjem » Helse & velvære »  Lang erfaring med fettsuging

Lang erfaring med fettsuging

Vurderer du fettsuging for å bli kvitt fettansamlinger som ikke lar seg slanke bort er det viktig å velge det riktige stedet. Hos Aleris har de over 20 års erfaring med fettsuging og deres dyktige plastikkirurger sørger for at du får det resultatet du ønsker deg!

Aleris holder til i Enebakkveien på Ryen og er en spesialistklinikk innen plastisk kirurgi. Klinikken startet opprinnelig som en ren fettsugingsklinikk for over 20 år siden, noe som gjør at de har ekstremt mye erfaring med dette inngrepet. 
– Vi er stolte over vår erfaring med fettsuging og vi har gjort over 10 000 behandlinger siden vi startet. Det var ingen andre som kun drev med fettfjerning og det at vi hadde det som hovedfokus har gitt oss en enorm erfaring, forteller dr. Frode Amland.
– Vi er også stolte av at det i bunnen for vår metode ligger en doktorgrad som ble utført på Rikshospitalet av legen som grunnla klinikken og med meg som veileder. Dermed kan vi tilby pasientene en trygg og god behandling med en vitenskapelig bakgrunn.
    Metoden som plastikkirurgene ved Aleris benytter kalles Syringe Assisted Liposuction hvor de bruker tynne kanyler for å suge ut fettet. Dette gjør blant annet at arrene etter inngrepet blir minimale og tilnærmet usynlige. I tillegg gir det kirurgene god kontroll. 
– Siden vi fjerner litt og litt fett har vi hele tiden kontroll og kan skulpturere kroppen. Dette er en stor fordel i forhold til fettsugingsmaskinene og gir oss en helt annen kontroll over fettfjerningen slik at vi kan gjøre en mer nøyaktig jobb. 
    Plastisk kirurgi er et håndverk og for å få det ønskede resultatet kreves det lang erfaring og mye trening i den type operasjon. 
– Det har blitt stor konkurranse i bransjen med ulike former for fettfjerning og for en god og sikker behandling er det viktig at man går til fagfolk. Dette er en bransje som har lett for å bli kommersialisert og det er viktig for oss her på Aleris at vi alltid har pasientens beste for øye. Derfor forbedrer vi metoden vår hele tiden ut fra vitenskapelige kriterier og resultater, og ikke ut fra de apparatene som har den beste salgsgimmicken.

Fjerner lokale fettansamlinger

Det er lett å tro at fettsuging er en behandling av overvekt, men dr. Amland forteller at fettfjerning, eller liposkulptur, handler om å fjerne lokaliserte fettansamlinger som ikke lar seg slanke bort på for eksempel mage, lår, knær eller hofter. Det er et skånsomt inngrep og mange går faktisk på jobb dagen etter. 
– Det er veldig lite komplikasjoner forbundet med fettsuging og våre store fordel er at vi benytter en velprøvd vitenskapelig metode som vi har videreutviklet gjennom 20 år. Og på disse 20 årene har vi aldri hatt en infeksjon hos de som har vært hos oss.
    Selv om det er mulig å få narkose om man ønsker er det slettes ikke nødvendig. Faktisk er bedøvelsen som brukes spesielt utviklet for nettopp fettfjerning og i tillegg til å bedøve er den med på å løse opp fettet. Noe som blant annet gjør det mulig å utføre fettfjerningen uten at man mister mer blod enn ved en vanlig blodprøve. Etter fettsugingen må man bruke et kompresjonsplagg som minsker hevelsen og gjør at resultatene kommer raskere. Du blir hele tiden fulgt opp av kirurgen som utførte inngrepet. 
– 95 % av de som får utført fettfjerning hos oss er veldig fornøyde og det er bare 5 % som trenger en ekstra korreksjon. Noe vi selvfølgelig utfører uten ekstra kostnad, avslutter dr. Amland.

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Mona Gullstein & Aleris

Følg IN magasinet på Facebook