Hjem » Oslo »  Lang erfaring med brystforstørrelse

Lang erfaring med brystforstørrelse

Stadig flere velger å få utført brystforstørrelse. Hos Teres Nobel har de lang erfaring med denne typen operasjon, og her kan du være sikker på at du er i trygge hender hos dyktige kirurger som virkelig kan faget sitt!
Article image

Media gir oss gjerne et inntrykk av at det kun er glamourmodeller og TV-stjerner som får utført brystforstørrelser. Og da gjerne med store silikoninnlegg som etter noen år må fjernes på grunn av ubehag, til nye medieoppslag. Men Dr. Nils Lykke hos Teres Nobel forteller at de aller fleste som får utført brystforstørrelse ved deres klinikk er vanlige kvinner som man verken kan se har silikoninnlegg eller som ønsker de fjernet. 
– Jeg opplever at de fleste som kommer hit har tenkt på dette i flere år og er vel forberedt. Det er svært få som angrer og det oppstår sjelden komplikasjoner. De får normalt utseende bryst og har innleggene i 10-20 år rimelig problemfritt.
Teres Nobel holder til i lyse og moderne lokaler på Ryen i Oslo, og er en av landets ledende spesialistklinikker innen plastisk kirurgi. Klinikken ble etablert på 80-tallet under navnet Nobel Clinic, og med rundt 2000 operasjoner årlig kan de skilte med lang og solid erfaring. De vanligste operasjonene som utføres hos Teres Nobel er fettsuging, brystforstørrelse, neseoperasjon, mageplastikk, brystløft og korrigering av tunge øyelokk. I tillegg tilbyr de en rekke kosmetiske hudbehandlinger.

Fornøyde pasienter

Dr. Lykke forteller at de stort sett benytter silikonproteser, i tillegg til en del brystforstørrelser med eget vev. 
– Vi bruker i liten grad saltvannsproteser. Silikonprotesene har bare blitt bedre og bedre, og gir en mer naturlig følelse. I tillegg sprekker silikon nesten aldri, mens saltvann sprekker i 10 % av tilfellene. Vi er tre kirurger her ved Teres Nobel som hver utfører mellom 200-250 brystforstørrelser årlig så dette er et inngrep vi har mye erfaring med. Vi vektlegger langsiktighet og trygghet, og bruker blant annet tid på å snakke om konsekvenser og viktigheten av å velge riktig volum. Jo større volum, dess større risiko for ubehag eller annen negativ påvirkning av brystet.
Men for de aller fleste så oppveier gleden eventuelle ubehag. 
– Når så mange mennesker er så fornøyde så konkluderer vi at summen av plager må være mindre enn gleden. Det er dessuten viktig for oss å forsøke å gi pasientene realistiske forventninger til resultatet, noe som også gir flere fornøyde pasienter.
Brystforstørrelse blir utført dagkirurgisk og man må regne med å være borte fra jobb i 1-2 uker etterpå. Selve operasjonen utføres i narkose. Teres Nobel har god erfaring i bruk av lokalbedøvelse under selve operasjonen - i tillegg til narkosen. 
– Vår filosofi, helt i tråd med moderne forskning, er at smertefrihet under og etter operasjonen gir mindre ubehag på sikt. Kolleger på besøk her har blitt overrasket over hvor lite smerter pasientene våre har, avslutter Dr. Lykke.

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Teres Nobel

Følg IN magasinet på Facebook