Hjem » Oslo »  Lampebonanza på Majorstua

Lampebonanza på Majorstua

Etter snart et år i nytt konsept har både personalet og kundene slått seg til ro i det nye navnet. Butikken på hjørnet av Neuberggata og Middelthuns gate på Majorstua lyser bokstavelig talt opp med sitt store utvalg av moderne lamper.

Lightform, tidligere Ruths Design, satser stort på designlamper. Merker som Gubi og FLOS kan nevnes, i tillegg til en rekke andre merker. Det henger lamper i alle høyder - noe for enhver smak. Den rene, nordiske stilen er en rød tråd i butikken, både i interiør og sortiment. Og i sortimentet finnes ikke bare ting som lyser, men et delikat utvalg møbler og pyntegjenstander i samme moderne stil. 
– Det var nok mange faste kunder som var redde for at vi skulle forsvinne da vi byttet navn. Men vi er her fremdeles! Vi følte at tiden var moden for å modernisere slik at vi kunne videreføre den solide posisjonen Ruths Design har hatt i en ny og moderne utforming, forteller butikksjef Tone Hagen.

Kjente klassikere

Det innerste rommet i butikken er nå i sin helhet viet til den ikoniske danske lampeleverandøren Le Klint. Le Klints historie strekker seg helt tilbake til 1943 og har vært med i sortimentet helt siden butikkens åpning. Mange av deres lamper er i dag designklassikere, og er ofte å se på sidene i de store interiørmagasinene. Og i det nyoppussede rommet hos Lightform kommer de lekre lampene virkelig til sin rett. En annen leverandør som blir med Lightform videre er Louis Poulsen. Fra 1. oktober vil du kunne finne en Limited Edition-kolleksjon av dette merket, nemlig PH bordlampe. Lampen er i munnblåst trelags opalglass. Et designikon, skal vi tro ekspertene rett. Den minimalistiske stilen gjør at den kan passe inn på alle husets flater, i både tradisjonelle og moderne hjem.

Nye bestselgere

Høsten byr på flere nye tilskudd i det allerede solide sortimentet. Av nytt kommer blant annet lamper fra det franske merket Lampes Gras. Rustfritt stål har vært i vinden lenge, og det ser ikke ut til at trenden gir seg med det første. Både praktisk og visuelt er dette en god investering til både inne og ute. Lampen er som skreddersydd for det norske høstværet. 
– Lampene fra Lampes Gras har blitt tatt godt imot av kundene våre. Den industrielle looken faller i smak hos mange, forteller Tone. 
«Elegant uten å være arrogant, og akkurat passe stor», er sitatet leverandøren selv bruker om utelampen fra den stilrene lampekolleksjonen. Bestefars kontorlampe har rett og slett fått en moderne forvandling. Tone har stor tro på at lampene i stål kommer til å bli en av høstens store favoritter.

Lys i høstmørket

Høstmørket senker seg snart i Tigerstaden, og belysning er kanskje aldri så viktig som da. Vi lengter mot den koselig atmosfæren, det som lyser opp den kalde høsten innenfra. Her kan belysning være en viktig del av å skape et hyggelig hjem. Tone har gode råd å komme med – for belysning er ikke bare en lampe her og der. 
– Det vi ser at mange bommer litt på når det gjelder belysning er at de fokuserer på bare en lampe istedenfor å ha mange lyspunkter. I en stue kan man for eksempel å lyse opp flere hjørner for å skape en hyggeligere atmosfære. Da øker også romfølelsen, forteller Tone. 
Hos Lightform finner du alt fra de tidløse designklassikerne til de nyeste trendene.

FAKTA: Lightform

• Adresse: Neuberggata 14, 0367 Oslo
• Telefon: 225 58 217
• E-post: nettbutikk@lightform.no
• Webside: www.lightform.no
• Facebook: www.facebook.com/lightformNO
• Instagram: www.instagram.com/lightformnorge
• Åpningstider: mandag - fredag 10:00 - 18:00 & lørdag 10:00 - 16:00

FØLG IN MAGASINET PÅ FACEBOOK