Hjem » Interiør & design »  La deg inspirere

La deg inspirere

Det finnes noen butikker som har det lille ekstra. Hvor du stadig oppdager nye ting og går ut igjen med ny inspirasjon. Interiør-GallerietBriskeby er definitivt en av disse. Her finner du alt fra porselen og krystall til de lekreste puter, lamper og møbler fra internasjonalt anerkjente merker som Rosenthal, Versace, Herend og Baccarat. I tillegg kan de friste med originale kunstverk fra en rekke spennende kunstnere. Og det er vel verdt å ta turen innom! 

For interiørelskere er Interiør-Galleriet nærmest for en institusjon å regne. Etter mange år i en sidegate til Karl Johan har butikken opparbeidet seg en trofast kundegruppe fra hele landet. For tre år siden flyttet forretningen til Briskebyveien og ligger nå lett synlig på et hjørne på Riddervolds plass. De lyse lokalene er en perfekt ramme rundt vareutvalget med alt fra porselen og krystall til puter, møbler og lamper fra kjente merkenavn som Rosenthal, Herend, Alessi, Georg Jensen, Baccarat og Versace. Det første som møter deg når du kommer inn døren er et bord fra Lalique som nærmest er som en skulptur i seg selv. På veggene henger det flotte kunstverk og de bugnende hyllene er det perfekte sted å gå på skattejakt. Det er dessuten noe for enhver smak og stil, med alt fra det klassiske til det moderne som lekre lamper i stål fra Georg Jensen. Daglig leder Otto-Jan Teige kan dessuten røpe at de nettopp har vært på flere messer rundt om i Europa og plukket ut spennende nyheter som vil komme i butikken i løpet av våren.

Eneste i Norge som fører Versace Home

Også innen interiør er det skiftende trender og etter flere år med minimalisme merker de hos Interiør-Galleriet at folk nå ønsker seg et mer frodig og fargerikt interiør. 
– Vi ser at stadig flere unge nå også ønsker å ha det litt frodigere. Og i tillegg til de trofaste kundene som har fulgt oss i mange år har vi nå også fått mange nye, unge kunder. Har man nøytrale farger på vegger og møbler kan man tillatte seg fargerike puter og bilder. En sofa i lys farge friskes for eksempel opp med fargerike puter fra Versace. Dette er jo et merke som passer inn i mange stiler og vi er så heldige at vi er de eneste i Norge som får lov til å selge Versace Home. Her har vi alt fra møbler og lamper til puter, sengetøy og baderomsutstyr. 
I tillegg kan Interiør-Galleriet også friste med porselensservisene som Versace designet for Rosenthal. Disse er svært populære og Otto-Jan kan fortelle at de er en gjenganger på bryllupslistene. 
– Mange mikser dessuten et av de fargerike Versace servisene med et helt hvitt og enkelt servise fra Rosenthal. I dag er jo alt lov. På 90-tallet skulle alt på bordet være helt likt, men nå mikser man som man vil. Og vi hjelper jo gjerne til slik at det blir en flott sammensetning. Rosenthal er jo verdensberømt for sitt stilrene og nydelige porselen av topp kvalitet. Mange har nok en forestilling om at det er veldig dyrt, men det er overkommelige priser som ikke er høyere enn for mange andre serviser.

Spennende separatutstillinger

På veggene i butikkene henger det en rekke flotte kunstverk fra anerkjente kunstnere og Interiør-Galleriet har separatutstillinger flere ganger i løpet av året. 
– I mars hadde vi salgsutstilling med malerier og grafikk av Gino Scarpa. Han er anerkjent kunstner som fremdeles er aktiv i en alder av 92 år, og som får meget gode kritikker for sine langstrakte damer og flotte motiver fra Nord-Italia. Han er en fantastisk fin kunstner og vi kommer til å ha noen av hans bilder i butikken også etter at utstillingen er over.
Det er nærmest umulig å ikke legge merke til de fargerike maleriene som henger på flere av veggene i forretningen. De er malt av Jeanette Lafontine som benytter en blanding av maling og skum. 
– Vi har separatutstilling med henne i april, til litt ut i mai. Hun er ung og nyutdannet og en kommende stjerne. Vi har solgt en god del av hennes malerier det siste året. Hun har hatt en fantastisk fin utvikling og vi ser at bildene hennes appellerer til alle aldersgrupper. Og vi ser frem til et videre samarbeid med henne.

Originalarbeider av Bjørn Wiinblad

Interiør-Galleriet er dessuten kjent langt utover landets grenser for separatutstillingene med originalarbeider av den anerkjente danske kunstneren Bjørn Wiinblad. 
– Vi har hatt separatutstilling med Bjørn Wiinblad før jul hvert år siden 1990 og han er svært populær blant mange samlere. Sist utstilling solgte vi halvparten til utlandet, så det lønner seg å være tidlig ute om man ønsker å sikre seg et bestemt verk. Wiinblad døde jo for ti år siden og det er hyggelig at han ikke glemmes. I fjor var det en stor utstilling av hans arbeider i Arken i København. Det har vært lite originalarbeider av han på markedet og vi føler oss veldig heldige som har mulighet til å selge hans originale kunst som de eneste i Norge.
I fjor ble det dessuten lansert en porselenskolleksjon med tegninger av Bjørn Wiinblad som har blitt en utrolig suksess. I løpet av våren vil det komme flere nyheter i denne kolleksjonen og den er heller ikke uoverkommelig dyr med priser som starter rundt hundrelappen. 
– Wiinblad hadde jo en vanvittig produksjon og jobbet også for Rosenthal fra 50-tallet til 2006. Faktisk er det serviset som var bestselgende her hos oss i fjor designet av Bjørn Wiinblad for Rosenthal. Det heter Tryllefløyten og fås både i gull og hvitt og i rent hvitt. Gull er jo på full fart inn igjen og man kan dessuten med fordel mikse gullserviset med det hvite. Serviset har relieffmotiver fra Mozarts Tryllefløyten i tillegg til setninger fra Tryllefløyten i gullskrift med Bjørn Wiinblads håndskrift på baksiden.

Håndlaget porselen fra Ungarn

Interiør-Galleriet er også den eneste forhandleren i Norge av porselen fra den ungarske fabrikken Herend hvor alt blir håndmalt. 
– Merket har vært i Norge i over 100 år og tidligere var det mange glassmagasiner som førte det. I 1995 bestemte Herend at de bare ønsket en forhandler i Norge og da var det vi som fikk lov til å fortsette. Vi får mange forespørsler fra folk som har arvet et av servisene eller som samlet da deres lokale glassmagasin førte det. Og siden servisene ikke går ut av produksjon er vi i stand til å skaffe det de ønsker. For eksempel er Victoria, serviset de lagde til verdensutstillingen i London i 1851 og kalte opp etter dronningen, fremdeles et av deres mest populære servise. Det sier jo mye om hvor tidløst designet faktisk er. 
De har i tillegg de populære vinglassene fra Riedel. Riedel er et foregangsfirma som var først ute med riktig vinglass til riktig vintype og de har utviklet glassene sine helt siden 50-tallet. Hos Interiør-Galleriet er det med andre ord noe for enhver smak og anledning, enten du er på utkikk etter noe nytt til deg selv eller en flott gave som mottakeren garantert vil sette pris på!

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Interiør-Galleriet

Følg IN magasinet på Facebook