Hjem » Oslo » Interiør & design »  Kvik(k) kombinasjon av funksjonalitet og design

Kvik(k) kombinasjon av funksjonalitet og design

Kvik-kjøkken har fått innpass i norske husholdningers hjerter. Her går dansk design hånd-i-hånd med funksjonalitet, trend og pris.

Midt på travle Thune på Skøyen holder kjøkkenleverandøren Kvik Kjøkken til. Gjennom vinduet skimter man trendy og lekre kjøkkeninstallasjoner, og innenfor døren ekspederes det kunder på løpende bånd.
Hva kommer det av at kunder velger nettopp Kvik spør vi innehaver av Kvik kjøkken Skøyen, Unn E. Andresen.
– Kvik er dansk design med vekt på form, enkelhet og funksjonalitet. Den er i takt med tidens trender uten å gå på akkord med den kjente danske designtradisjonen og sansen for kvalitet. Hun er rask til å legge til at Kvik i tillegg har oppnådd høye plasseringer i tester av lavpriskjøkken.
– I tillegg kjennetegnes Kvik av at merkevaren har klart å få flott design til overraskende lave priser. Generelt ligger Kvik en god del lavere i pris enn våre konkurrenter, forteller Unn.
Gunstig pris er uten tvil et fortrinn spesielt når det i tillegg holder seg oppdatert på det siste innen trendy design og funksjoner.

Flerfunksjonelle kjøkken er viktig

Fleksible og funksjonelle kjøkken står i høysetet hos Kvik. Kjøkkenprodusenten er ikke redd for å være først med det siste, og det vet kundene å sette pris på.
– Vi har stadig flere kunder som etterspør funksjoner som kokende vannkraner av typen Quooker, forteller Unn. Hun er ikke i tvil, produktet er rett og slett fantastisk.
Kokende vann rett ut av en vanlig vannkran er uten tvil tidsbesparende og smart. Er du nysgjerrig på konseptet er det fritt frem for å stikke innom Kviks lokaler på Thune for å ta en titt. Her har de nemlig kranen i to ulike installasjoner.
– I tillegg har vi merket at de fleste kunder ønsker induksjonsplater fremfor keramisk. Det skyldes nok uten tvil alle fordelene, som blant annet rask reaksjonsevne ved oppkok og nedjustering av varme, forklarer Unn.
I tillegg til rent tekniske finesser har Kvik også merket at de selger langt flere vinskap nå, enn tidligere år.
– Det skyldes nok at vin og kunnskap om vin er en interesse som har hatt en oppblomstring hos folk. Man er mer opptatt av å oppbevare vinen riktig, og da er som regel gode vinskap den beste løsningen, sier Unn.
– Vi selger særlig mange vinskap i 30cm bredde under benk. Det er akkurat passe størrelse for en normal husholdning med ikke alt for stort kjøkken uten behov for store vinsamler-skap, legger innehaveren til.

Naturlig trendy

Når kjøkken fornyes og trender hentes frem blir det satt maksimalt fokus på personlig stil og individuell uttrykksform.
Kvik Kjøkken lanserte mange nye kjøkkenfronter i slutten av 2009. Deriblant tre nye grandører i en rå og lekker design der de rene, polerte overflatene avløses av en naturtro look. De nye dørene har fått navnet Fico, Fumo og Vento og er alle utformet i melamin med en flott kant ikledd stålfolie. Mens overflaten på Fico er lys gran, har Fumo en avdempet mørk overflate. Midt mellom de lyse og mørke nyansene ligger Vento som har en fremtredende og karakteristisk årestruktur. Unn viser frem hvor godt de nye trefrontene gjør seg på kjøkkenet. Hun er spesielt fornøyd med hvordan de nye tilleggene gir Kvik og deres kunder enda flere muligheter til å la fantasien få vinger.
– I tillegg fikk vi to nye dører i januar i år i Akazie-tre. En spesiell og særegen tresort, perfekt for lekre kjøkkeninnredninger, forteller Unn.
Innehaveren av Kvik Skøyen er ikke i tvil om at naturtrend har gjort seg gjeldende, og at det er noe markedet kommer til å se mer av fremover.

Spesialtilpasser kundens behov

Mange kunder kommer gjerne til Kvik fordi de har egne ønsker og behov. Det er en utfordring kjøkkenleverandøren tar på strak arm.
– Vi er alle interiørutdannet og her er vi gode på kreativitet og funksjonalitet, smiler Unn. For dem er det viktig å sette av tid til å tegne ut, og sette opp totalpris for hver enkelt kunde. Hun legger også til at de leverer alle typer benkeplater på mål.
Plass og skapinnredning er for lengst ivaretatt i Kvik Kjøkkens konsepter.
– Vi tilbyr både ekstra høye, og hvis man ønsker det, ekstra dype skap. Hun viser til at Kviks kjøkkenskap er hele 80 cm høye noe som gjør at kundene får mer skapplass enn i tradisjonelle kjøkken.
– Vi selger også flotte baderomsløsninger og skyvedør- eller garderobe-løsninger, sier Unn. Hun er rask å legge til at en total kjøkkenleverandør som Kvik Kjøkken også fører mange typer hvitevarer, blandebatterier, vasker med mer fra forskjellige kjente leverandører.
En fordel med nettopp kjøkken fra Kvik er at alle varene kommer flatpakket og blir hurtig levert fra leverandørens lager i Danmark.
– Vi leverer kjøkken på en til fire uker avhengig av produksjonstid på benkeplatene kunden ønsker, sier Unn.

– Helt til slutt, har du noen gode råd til kunder som skal velge kjøkken?

– Man bør tenke på at kjøkkenet først og fremst skal være funksjonelt ut fra hva slags livssituasjon man er i, sier Unn.
Hun mener at det er deres viktigste oppgave som konsulenter å tegne kjøkken etter kundens behov og plassmulighet.
– Samtidig er det viktig å plassere de forskjellige arbeidsoppgaver i kjøkkenet funksjonelt i forhold til hverandre, vektlegger Unn.
Når det er sagt bør man som kunde likevel velge kjøkken etter lyst, plass og lommebok og der er vi alle forskjellige. Hun smiler, før hun avslutter;
– Noen elsker all teknikken man faktisk kan få inn på et kjøkken i dag, fra kombiovner med damp, mikro og stekefunksjon til
kaffemaskiner, varmeskuffer, kjøleskap i skuff, oppvaskmaskin i skuff, kokende vann fra kranen, mens andre rett og slett er på jakt etter et praktisk kjøkken.

Tekst: Eline Hvamstad  Foto: Henrik Kæmpe