Hjem » Sandnes » Klær & mote »  Kvalitetsbevisste engler

Kvalitetsbevisste engler

De kryper på bakken. Kanskje i en sølepytt eller åler seg på gresset. Det er ikke rart at du ikke har lyst til å bruke hundrevis av kroner på et klesplagg som garantert ikke lever lenger enn utgangsdøren. Heldigvis er kvalitetsklær laget til å brukes.

Det er ikke lett å vite hvordan klærne ser ut når barna kommer hjem, men putter du litt mer penger inn i klærne er sannsynligheten større for at barna kan bruke samme bukse neste uke også. Lenge leve kvalitet. Det blir både billigere og mer miljøvennlig i lengden om du tenker kvalitet fremfor kvantitet. Besøker du Engler på Magasinblaa i Stavanger slår du to fluer i ett smekk. Investerer du i gode kvalitetsplagg kan du tillate de søte små å være barn noen få år lenger.

Generasjonsklær

De kan pakkes ned og brukes av flere generasjoner. Hva med å sy inn navnene på barna i dåpskjolen. Da har du noe unikt og annerledes, som kan tas frem og brukes i generasjoner som garantert ender opp i en liten historie time. Tenk da Gunnar glemte navnet på sin egen sønn under dåpen eller når Pia sendte ut en lydbar fis når presten la hånden på hodet hennes. Slike morsomme øyeblikk som vi fort glemmer i en travel hverdag tas frem.
– Mange sier at de vil heller kjøpe færre ting enn en haug med klær som aldri blir brukt eller tåler å vaskes. Kjøper du kvalitetsplagg så kjøper du antagelig færre og det er bedre for miljøet enn om du skulle kjøpt en haug med klær du ikke vet at du har en gang. På Fretex finner du klær med prislappen på og det er i hvert fall bruk og kast, sier Ann Helen Landaas daglig leder av Engler på Magasinblaa i Stavanger.

Mange tror at barn og tenåringer bare får klærne i hendene, men de fleste må spare til dem selv, med selvfølgelig litt hjelp av foreldrene. En liten jente står foran speilet, prøver en paljettkjole og svinger seg for å se om svingtesten godkjennes. Det er fantastisk å se på forteller Landaas.
– Når de kommer den dagen for å kjøpe plagget som de har sett på og prøvd opptil flere ganger så tar de helt av når de går ut døren. De blir så glade og stolte, sier hun.

Unike plagg

Pudder rosa, brunt, beige og lyse grått går igjen i butikken. Tanken er at alt skal kunne matche. Kjøper du noen få plagg har du mange sett som du kan sette sammen. Alt er unikt, annerledes og laget av rene naturprodukter. 
– Alt skal være godt å gå i og godt å ta i. Selve juvelen er det franske merket Bon Point som er regnet som barnas haute couture. Jeg bruker mye tid på å reise rundt i Europa på jakt etter unike skatter laget av små produsenter. Vi tar ikke inn varer som du kan finne i nesten alle klesbutikker, men heller det som er litt utenom det vanlige, sier hun. 
Slik at kundene finner merker som ikke finnes i andre butikker. Det betyr at sannsynligheten for å finne klassevenninnen i akkurat samme kjole er ganske liten. Hvert plagg tas inn i små mengder slik at det føles mest mulig unikt og annerledes. Derfor er det viktig å være tidlig ute for å sikre deg drømmeplagget.

Vårens nyheter

Ny sesong betyr nye klær. Til nå har butikken vært en ren barneklesbutikk, men denne våren har Engler fått ett lite hint av interiør til stor mammaglede. Hvite lysestaker og vaser fra den populære designeren Jonathan Adler. Kosebamser i blå eksklusive esker fra Tartine et Chocolat. Nå trenger du ikke lenger å måtte gå til en butikk for å finne fine gaver for så å måtte gå i en annen for å finne festklær. Du sparer både tid og penger. Fantastisk.

Daglig legges det ut bilder på butikkens Facebookside. Det tar ikke lang tid før bildet har mange likes. Plutselig er hyllene tomme.
– Hver sesong har jeg noe nytt å friste med som kundene ikke har sett før. Jeg introduserer alltid ett nytt merke slik at det skjer noe hele tiden, sier Landaas.
De lette dunjakkene fra Parajumpers som dukket opp så vidt i fjor er spådd en lysende karriere denne våren. De er både varme, fine og så lette at man ikke legger merke til at man har dem på. Visste du at Engler har ungdomsstørrelser som også passer voksne?

Tekst: Terese Torgersen | Foto: Terese Torgersen, Bon Point & I Love Gorgeous
 

Følg IN magasinet på Facebook