Hjem » Hjem & fritid »  Kunsten å ta en selfie

Kunsten å ta en selfie

Endelig kan du finne din plass i kunsthistorien! I starten av september lanserte Google Art Selfie i Norge.

I januar lanserte Google, Art Selfie i USA, og i løpet av bare noen uker ble over 70 millioner selfies matchet med sin dobbeltgjenger fra samlingene til våre partner-museer fra hele verden. Jimmy Fallon fant en match, det samme gjorde Khloé Kardashian og spillerne på Bayern München. Nå kommer Arts & Culture-appen til Norge, og i tillegg har Google lagt til tusenvis av flere kunstverk. Faktisk er det mer enn dobbelt så mange verk tilgjengelig nå som da appen ble lansert for første gang.
Art Selfie-funksjonen bruker avansert maskinlæring for å identifisere ansiktstrekkene dine. På et lite øyeblikk finner algoritmen ut hvilket verk eller person fra databasen av kunstverk du ligner mest på, og hvor mye dere faktisk ligner.
I tillegg til å være gøy, kan Art Selfie også være en vei inn i kunstens verden. Derfor kan du selvsagt klikke på det bildet du ligner mest på, lære mer om verket, kunstneren og hvilket museum du kan finne det på. Kanskje gjør også noen som han, som besøkte museet der hans match er utstilt?
Appen er tilgjengelig både på iOS og Android, og snart kan du også peke Google Lens-appen mot et kunstverk og få en match.

Kilde Google Norge.

FØLG IN MAGASINET PÅ FACEBOOK