Hjem » Oslo »  Kultur og tradisjon i Prinsens gate

Kultur og tradisjon i Prinsens gate

De blir færre og færre. Spesialforretningene med det beste utvalget, den ekstra servicen og det historiske suset i veggene. Men i Prinsens gate holder Ebbesen & Jensen fremdeles stand til glede for både gamle og nye kunder. I tillegg til å være en av landets beste forretninger på kåper og jakker, er de også hovedstadens eldste spesialforretning for badetøy!

Det virker som det er en økende trend at vi søker oss vekk fra de store kjøpesentrene og kjedebutikkene. I stedet oppsøker vi de unike spesialforretningene hvor vi vet vi får kvalitet og service, og hvor begreper som kultur og tradisjon fremdeles står sterkt. Kjellaug Jensen hos Ebbesen & Jensen bekrefter dette inntrykket. 
– Det finnes masse flotte kjedebutikker, men mange setter pris på spesialforretninger. Ebbesen & Jensen er mer en institusjon enn en forretning. Stadig flere blir opptatt av å bevare de gamle tradisjonene og vi har hatt flere unge jenter innom som har uttrykt at dette er en kul butikk, sier hun med et smil. 
– Vi ser at stadig flere handler i en litt annerledes butikk med dyktige ansatte og med god fagkunnskap. I tider hvor pengene kanskje ikke sitter så løst, ønsker folk produkter med kvalitet.

Historisk sus

Ebbesen & Jensen er et navn med historisk sus. I det man kommer inn døren til forretningen er det nesten så man kan se for seg de fine fruene som handlet skreddersydde kåper hundre år tilbake i tid. Det hele startet i 1889 da D.M. Ebbesen og F.A. Jensen begynte med egenproduksjon av kåper og drakter. 
På begynnelsen og midten av 1900-tallet arbeidet det hele 40 syersker på systuene som gikk over flere etasjer i den gamle bygården. På den tiden var anskaffelsen av en ny kåpe eller drakt en stor begivenhet for de fleste. Og det var først i tiden etter første verdenskrig at bedriften gikk til anskaffelse av sin første varebil. Før den tid ble varene fraktet byen rundt med hest og vogn som jo var vanlig på den tiden. Den første varevognen var faktisk en staselig karet, en slags glassvogn trukket av en hest, med Ebbesen & Jensen i gullbokstaver. Familiebedriften har også overlevd to kriger og de harde 30-årene. På midten av 60-tallet begynte Fredrik Jensen å kombinere yttertøy med badetøy, akkurat i rett tid for bikini-revolusjonen som kom på 70- og 80-tallet. Og selv om mye er forandret fra begynnelsen av 1900-tallet så står kvalitet og service fremdeles i høysetet.

Byens største utvalg

I dag kan Ebbesen & Jensen skilte med byens største utvalg innen yttertøy og badetøy. Her finner du alt fra de siste trendene til det klassiske og tidløse. Med andre ord er det noe for enhver stil og aldersgruppe. Og med sommeren rett rundt hjørnet er det nok mange som er på utkikk etter nytt badetøy. Forretningens badetøy-avdeling formelig bugner over av bikinier og badedrakter i alle varianter. Her er det noe for enhver anledning, enten du skal på cruise eller nyte lange sommerdager på et svaberg i den norske skjærgården. 
Mange gruer seg nok litt til å prøve badetøy, men hos Ebbesen & Jensen er alt lagt til rette for at man skal få prøve i fred og ro uten nysgjerrige blikk fra gaten. Og med størrelser fra 36 til 52 og fra A- til H-cup er det noe for alle, uansett størrelse og fasong. Personalet sitter dessuten inne med solid kompetanse og gir deg personlig oppfølging og råd slik at du finner den perfekte bikinien eller badedrakten til akkurat din kroppsfasong. 
– Vi har alt fra de klassiske fargene som kler alle til trendy knallfarger som rosa, oransje og grønn. Denne sesongen er det en del organiske mønstre, som dyreprint og blomster, forteller butikkmedarbeider Mari Nymoen. 
– Når det gjelder kåper fortsetter stilen med rene linjer. Enkle elementer som forseggjorte lommer og skjulte kraver gjør det spennende og forsterker inntrykket av renhet. I tillegg har vi mange lekre kåper med klassiske snitt i flott sommerull og flere i deilig bomullskvaliteter.

I november 2014 startet de omfattende arbeidene i Prinsens gate. Trikkesporene skal nå etter mange år tilbakestilles til slik det engang var. Gaten blir fri for biltrafikk med gode flotte fortauer.
Da IN magasinet i november besøkte butikken fikk vi virkelig se de omfattende arbeidene og utfordringene kundene hadde med fremkommeligheten. Nå er imidlertid fortauet ferdig på Ebbesen og Jensens side av gaten. Ryktene sier at strekningen fra Dronning Eufemias gate opp Prinsens gate vil bli Oslos nye paradegate. 
De ansatte hos Ebbesen og Jensen er sikre på at gaten blir utrolig flott og gleder seg til den står ferdig i 2017.
Hos Ebbesen & Jensen får du både utvalget og veiledningen til å finne de plaggene som er riktig for akkurat deg. Og det er vel verdt å ta turen innom den tradisjonsrike spesial forretningen i Prinsens gate 14!

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Ebbesen & Jensen

Følg IN magasinet på Facebook