Hjem » Oslo »  Kult kjøkken

Kult kjøkken

Det å kjøpe et kjøkken er ikke det samme som å kjøpe et par sko. Det er ganske vanskelig å bytte om du ikke liker det. Så for å sikre optimale forhold for planlegging og inspirasjon har Kvik utviklet Kvik Designzone og fylt den med deres hyggelige eksperter. Og når man har kjøpt et nytt kjøkken vil man gjerne komme raskt i gang med å bruke det, og det kan man hos Kvik da mange av modellene kan leveres innen 2 uker. Hos Kvik har alle rett til et kult kjøkken.

I Drammensveien 133 ligger Kvik Skøyen. For 35 år siden åpnet den første butikken på Jylland i Danmark. Knud Boel Troelsen hadde sett seg lei på at det skulle være så komplisert å få tak i kjøkken, og at det var unødvendig dyrt. Flatpakke var tingen, tenkte han. Alle skulle ha rett til et kult kvalitetskjøkken. Den filosofien lever Kvik etter fortsatt, og per dags dato teller man 23 butikker i Norge.

Tydelige priser

– Kviks største fortrinn er at vi slår omtrent alle på pris hvis vi sammenlikner oss med andre kjøkkenspesialister, sier Henning Kronstad.
Prisene på Kviks kjøkkenmodeller blir alltid oppgitt på hjemmesiden og i kataloger. Det skal være enkelt å vite hva selve innredningen koster, og vurdere det opp mot eget budsjett før kjøkkenprosessen settes i gang. Benkeplater i eksklusive materialer kan dra prisene opp, men Kvik har benkeplater i alle prisklasser, og kan tilby en løsning tilpasset kundens budsjett. 

Montering

Konseptet til Kvik er flatpakke, men kunden får to tilbud – et på bare kjøkkenet, og et inkludert montering. Omtrent 80% velger montering. 
–Med så mange valg man må gjøre underveis, er man glad for å få kjøkkenet fort ferdig. Da er det enklere å få det ferdig satt opp enn å sette det opp selv, sier Henning. 
Kvik er raske på levering. Når bestillingen er gjort tar det kun 2-3 uker før kjøkkenet kommer. Hvis man vil. Leveringsdatoen må jo passe også for kunden.

Bordo Black

Dansk design er populært i Norge, og Kvik rendyrker den enkle, litt stramme stilen. I januar lanserte Kvik det nye kjøkkenet Bordo Black. Den er i et lavere prissegment, men har en eksklusiv finish og en viss «edge». 
– Matt sort, trendy og kul - vi har fått god respons, og solgt veldig bra allerede, sier Henning.

Mano

God respons får også bestselgeren Mano. Mano fås i fire forskjellige varianter, men alle modellene har diskre, integrerte håndtak på skuffene, og med vertikale linjer. En «ren» design. Hele 125.000 Mano-kjøkken har blitt solgt på verdensbasis siden lanseringen i 2004. I april kommer en «facelift» på modellen. Det blir en designmessig upgrade, med matte fronter som blir enda mattere, og med flere muligheter for å få en rolig tone – med de vannrette linjene.
Og Mano har sine tilhengere. 
– Vi hadde et par innom før jul som kjøpte sitt tredje Mano-kjøkken. De hadde flyttet to ganger, og ville ha samme løsningen som i sin forrige bolig. De var fornøyde med produktet, designen og interiørkonsulenten vår, sier Henning. 
Og det er sånn Kvik liker å ha det.

God guiding

Konsulentbiten er viktig. De fleste selgerne hos Kvik er utdannet innen interiør- eller produktdesign, og kan komme med gode råd og innspill.
– Kunden kommer hit med mål, også sitter vi sammen med kunden, diskuterer ønsker og behov, og tegner forslag som kunden kan ta med seg hjem. Senere tar vi et oppfølgingsmøte. Å lage kjøkken er en prosess, og man må regne med at det går med noen timer, sier Henning.
Det er mye å ta stilling til. Skal kjøkkenet ha smartløsninger som gjør at du kan «fjernstyre» hvitevarene på vei hjem fra jobb? Og hvordan gjøre belysningen over en benk uten overskap?

Oppbevaring

Mange kunder ønsker å enten unngå overskap, eller samle skapene på en vegg, slik at benken blir «fri». Alt går. Kvik har ekstra god oppbevaringsplass i underskapene, og med en modell som heter XXL, er det ekstra dybde. Denne gir hele 40% mer oppbevaringsplass enn bransjestandarden. I tråd med åpne kjøkkenløsninger, ønsker mange også en ren linje i resten av boligen. Innredning i samme stil. I tillegg til kjøkken, fører Kvik også bad- og garderobeinnredning.

Små grep – stor effekt

Noen ganger er det ikke store forandringer som må til for å skape en spennende helhet. Kanskje kan håndtak i messing eller svart børstet stål fra det nye Color Concept freshe opp kjøkkenet? Gjerne med sprutpanel i spreke farger. Så kan kjøkkenet forøvrig ha en rolig base. Alle har rett til et kult kjøkken.

FAKTA: Kvik Skøyen

• Adresse: Drammensveien 133, Skøyen, 0277 Oslo
• Du finner gratis parkering i gaten foran butikken, Gustav Vigelandsvei. Med kollektivt er nærmeste stopp Thune, hit går buss 31, 20 og trikkelinje nr 13 stopper også her.
• Telefon: 24 11 11 00
• E-post: torgeirho@skoyen.kvik.no
• Webside: www.kvik.no/finn-butikk/kvik-skoeyen
• Facebook: www.facebook.com/KvikNO
• Instagram: www.instagram.com/kvikkitchen

Tekst: Trine Texnæs | Foto: Kvik

Følg IN magasinet på Facebook