Hjem » Oslo »  Kontinental mote på Paleet

Kontinental mote på Paleet

Det stilrene møter det tradisjonelle i en av Paleets nyeste motebutikker, Trent & Trent. Her finner man kontinental kvalitetsmote i lekre lokaler, fra to brødre som ønsker å introdusere nye merker til norske kvinner.

Nyåpnede Trent & Trent er en lys og innbydende oase i Paleets andreetasje. Mange kjenner butikkens eiere best fra klesbutikken Imperia, som lå på «gamle Paleet». Nå har Henrik og Marius Trent tatt et steg videre, og ønsker å fylle en nisje med sin nye butikk. 
– Billige reiser og internett har endret måten nordmenn tilnærmer seg mote på. Vi ser at folk reiser mer og at de velger å handle high fashion i utlandet eller på nett framfor hjemme i Norge. Dette er en av grunnene til at vi heller ønsker å satse på veletablerte, internasjonale merker som kjennetegnes av kvalitet og gode priser, sier Henrik Trent.

Lang erfaring

Med over 30 år i klesbransjen har tvillingbrødrene mye erfaring med kvinnemote, og de står bak flere suksessfulle butikkonsepter. Ved å reise mye og ha god kontakt med sine leverandører holder de seg oppdatert i det internasjonale motebildet. De har også et showroom på Lysaker Brygge. Interessen for tekstil og mote startet allerede i barndommen, og har fulgt dem gjennom hele livet. 
– Vår bestemor var skredder og tilbragte hver dag bak sin Singer-symaskin. Hun var en stor inspirasjon, og en av grunnene til at vi endte opp i motebransjen, forteller Henrik. 
    Brødrene har begge en bakgrunn som profesjonelle roere, og er i tillegg utdannede skipsbyggere. Selv mener Henrik at disse erfaringene har hjulpet dem på veien til suksess i klesbransjen, blant annet ved å være hardtarbeidende og fokusert. De står bak flere vellykkede butikkonsepter, blant andre Imperia som tidligere lå på Paleet. I dag finnes Imperia i Øvre Slottsgate og i Bygdøy Alle. Med sin nyåpnede butikk Trent & Trent ønsker de å nå en enda bredere kundekrets, og har allerede besøkende fra hele landet.

Kontinental mote

Butikken bærer et internasjonalt preg – her finner man kvalitetsmerker, hovedsakelig fra Italia, Frankrike, Nederland og Tyskland.
– Vi har noe for kvinner i alle aldre, da vi fokuserer på tidløst design framfor det som er aller siste mote. Kunder kommer til butikken vår fordi de er lei «billigmoten», og mer opptatt av kvalitet og et fint snitt. 
    Trent & Trent skiller seg fra mange andre klesbutikker i Norge, da vi benytter oss as kontinentale leverandører framfor Skandinavisk design. Noen av merkene man kan finne i butikken er Claudia Strater, Zapa, Handstich, G-Lab, IQ + Berlin og Seventy. Brødrene Trent legger mye research i det å finne nye merker som de kan introdusere til sine norske kunder, og alle leverandører blir nøye vurdert før de slipper inn i butikken.

Positiv handleopplevelse

Trent & Trent er en oversiktlig og delikat butikk som passer godt inn i Paleets nye drakt. Med sine vakre, gammelmodige speil, innbydende prøverom og gjennomførte utstillinger er det et sted man gjerne tilbringer tid. Lokalet er lyst, luftig og moderne, og Singer-symaskinen har en selvsagt plass i utstillingene, blant lekre duftlys og silkeputer. 
    Henrik Trent forteller at de legger stor vekt på personlig service i butikken, og at de er nøye med å sette sammen et personell som kan gi den aller beste service til deres besøkende. 
– Vårt største mål er å tilpasse oss kundene våre. De viktigste faktorene for en vellykket butikk er et godt utvalg av varer, samt en profesjonell og imøtekommende betjening. Her vil alle føle seg velkommen og få den hjelpen de trenger. 
    Da butikken åpnet i September, var det flere trofaste kunder som kom med blomster for å gratulere Trent-brødrene med deres nyeste butikk. Dette sier litt om hvor mye de har betydd i bransjen. 
– Vi gleder oss til å møte nye kundegrupper på Paleet, i tillegg til våre trofaste kunder som har fulgt oss i alle år. Tekstil-bransjen er ikke en «easy ride». Vi følger kundegruppene våre, prøver og feiler for å finne ut akkurat hva folk vil ha, avslutter Henrik Trent.

Tekst: Lina Grotmol Foto: Lina Grotmol & Torjus Berglid

Lik IN magasinet på Facebook