Hjem » Trondheim » Helse & velvære »  Kompetanse og erfaring gir trygghet

Kompetanse og erfaring gir trygghet

De fleste som velger å operere brystene opplever økt livskvalitet etter operasjonen. Men for at du skal få det aller beste resultatet er det viktig å velge en klinikk og en kirurg med høy kompetanse og erfaring. Hos Akademikliniken finner du noen av landets mest erfarne plastikkirurger. En av deres spesialiteter er nettopp brystoperasjoner og hvert år utfører de et stort antall brystforstørrelser, løft og brystreduksjoner. 

Akademikliniken er en av verdens ledende klinikker innen plastisk kirurgi. Her i Norge har de klinikker som tilbyr alt innen hudbehandling i Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim. Akademikliniken har i tillegg et privat sykehus ved Ullevål Stadion med en kirurgisk enhet og sengeplasser hvor det er mulig å tilbringe natten etter større inngrep. Plastikkirurgene som jobber her har alle svært lang erfaring innen sitt felt, slik at du som pasient kan senke skuldrene i trygg forvissning om at du er i de aller beste hender. Et av deres spesialfelt er brystoperasjoner og de utfører både brystforstørrelser, brystløft og brystreduksjoner.
Spesialist i plastisk kirurgi Mette Haga forteller at det har blitt mindre tabu rundt plastikkirurgi og da kanskje særlig brystoperasjoner de siste årene. 
– Det har blitt mye større spennvidde i pasientgrunnlaget bare på de ti årene jeg har jobbet i det private helsevesenet. Blant annet kommer det nå stadig flere godt voksne damer. Det å operere brystene har blitt mye mer legitimert og mange opplever at når de åpner seg for venner så er det flere enn man trodde som har operert seg. I dag er det også mye mer vanlig at folk har lest og orientert seg godt på forhånd, noe som absolutt er positivt. Da er det lettere for meg å gi informasjon både i forhold til muligheter og eventuelle utfordringer. Bedre informasjon gir større trygghet for pasientene.

Naturlig resultat

Mange av pasientene som kommer til Dr. Haga ønsker større bryster. Hos Akademikliniken har de etablert en egen forskningsbasert metode hvor implantatet tilpasses etter oppmåling av brystvevet. Metoden gir det mest optimale resultatet for hver enkelt pasient og benyttes i dag av plastikkirurger over hele verden. 
– Dette er nok det Akademikliniken er aller best kjent for og hvert år utdannes plastikkirurger fra hele verden i denne teknikken ved klinikken i Stockholm. Dessuten arrangerer Akademikliniken en internasjonal kongress som hvert år samler eksperter innen den estetiske medisinen, Beauty through Science by Akademikliniken. Med klinikker i alle de store Skandinaviske byene har vi dessuten et fagmiljø med en enorm kompetanse og vi har et tett samarbeid. De fleste pasientene som kommer til meg har realistiske forventninger og nesten alle har tenkt på dette lenge. Felles for de fleste er at de ønsker et så naturlig resultat som mulig. Anatomiske implantater som gir brystet en dråpeform gir et svært naturlig resultat og man unngår å «se operert ut». Men ønsker noen runde bryster så har vi selvfølgelig også runde implantater. Har man mye heng eller bryst med en spesiell form blir ofte resultatet best med en kombinasjon av brystløft og implantat. 
Når du kommer til en konsultasjon ved klinikken får du muligheten til å prøve med ulike implantater i BHen. I tillegg har Akademikliniken en 3D maskin som fotograferer kroppen fra seks kameravinkler for å gi en fremstilling av hvordan det vil se ut. Det gjør at det er mye enklere å få et godt bilde på forhånd av resultatet. Dr. Haga utfører også en stor andel brystreduksjoner. For mange kvinner kan store og tunge bryst gi både fysiske og psykiske plager, og pasienter i denne gruppen opplever ofte en stor forskjell i hverdagen etter operasjonen.
– Det at vi har en egen sykehusavdeling med topp utstyr og kompetanse er en ekstra trygghet for både oss og pasientene. Ved store inngrep får man alltid tilbud om overnatting, noe mange pasienter verdsetter høyt, avslutter Dr. Haga.

FAKTA Akademiklinikens avdelinger

• Akademikliniken Oslo Ullevål, Sognsveien 70 A  | Tel: 22 58 17 10 (plastikkirurgi)
• Akademikliniken Smestad, Oslo, Hoffsveien 92, 0377 Oslo | Tel: 22 06 00 03
• Akademikliniken Bergen, Strandgaten 3 | Tel.: 55 32 80 98
• Akademikliniken Stavanger, Salvågergt 3-5 | Tel.: 51 84 14 50
• Akademikliniken Trondheim, Nordregate 11 | Tel: 73 51 54 51
• Web: akademikliniken.no

Tekst & foto: Mona Gullstein

 

Følg IN magasinet på Facebook