Hjem » Hjem & fritid »  Komfortabel arbeidshest fra Nissan

Komfortabel arbeidshest fra Nissan

Nissans nye pickup appellerer til noen og enhver. Under det elegante og røffe utrykket, finner du en høymoderne og komfortabel arbeidshest med voldsom trekkraft og suveren fremkommelighet. Like fornuftig fra 8 til 16, som fra 16 til 8. Dra til Birger N. Haug og hils på nye Nissan Navara.

Den har allerede rukket å bli en populær bil, nye Nissan Navara. Allerede før den kom på markedet i februar/mars i år, ble den kåret til International Pick-up of the Year 2016.
– Og det er med rette, sier Eirik Nilsen hos Birger N. Haug i Oslo.
– Nissan har satset på en del ting som pickup markedet ikke har vært så gode på, som kjørekomfort og lite støy i kupé. Navara har suveren kjørekomfort, og det gjelder støynivå er det bare vår elektriske bil som er mer stillegående.

Allsidig pickup

Nissans forrige utgave av Navara trengte en oppfriskning. Og det har den fått over hele linja. Den nye bilen kombinerer utmerkede lastemulighetene fra en pickup med SUVens kjørekomfort. Men ikke minst har den trekkraften og fremkommeligheten en slik bil burde – og må ha.
– Fra 8 til 16 har du en arbeidshest som trekker tre og et halvt tonn, og fra 16 til 8 har du en 5-seter med høy kjørekomfort. Den er for eksempel perfekt til familier som lever et aktivt liv og som trenger en bil som kan trekke både båter og tyngre sportsutstyr. Den burde også fungere meget bra for alle de som holder på med hestesport, der det ofte er et krav om god trekkraft og bra komfort for lange turer til og fra stevner/løp.

Konkurrerer med Audi, Volvo & BMW

Nilsen tror også Navara vil appellere til daglig ledere av små og mellom store bedrifter, som liker å ta i et tak, men også ønsker å ha en komfortabel personbil. Det betyr at Navaraen skal kjempe i et marked som er preget av blant andre Audi A6 Allroad, Volvo XC70 og BMW 5-serie, biler som fort koster 7-8 hundre tusen. I den forbindelse er det fordelaktig at bilen innvendig oppleves som en SUV, og ikke som en ordinær arbeidsbil:
– Den gir en helt annen personlig følelse. Blant annet er setene er utviklet i samarbeid med NASA for å gi riktig support og ergonomi.

Kommer frem over alt

Navara kan skilte med et velprøvd 4-hjulstrekk, i tillegg er bilen utstyrt med diffsperre på bakakslingen hvilket ytterligere sikrer fantastisk fremkommelighet.
– I forbindelse med lanseringen vi fikk teste den nye Navaraen i et grustak med fullt av gjørme på Gardermoen; det var imponerende å se hvordan den tok seg frem under slike krevende forhold.
Når det gjelder pris legger Navara seg på et gunstig nivå på grunn av lave utslipp.
– Den er svært fornuftig priset i forhold til konkurrentene med tanke på ytelse og hva du får ut av bilen. Jeg har selv testet denne bilen grundig og jeg er overbevist om at vi kommer til å ta betydelige markedsdeler med nye Nissan Navara, avslutter Nilsen.

Tekst & foto: Ketil Blom

Følg IN magasinet på Facebook