Hjem » Mat & drikke »  Kolsås Senter i ny drakt

Kolsås Senter i ny drakt

I det siste har det vært hektisk byggeaktivitet ved Kolsås Senter. Nå nærmer ombyggingen seg endelig slutten og det populære nærsenteret fremstår i ny drakt. Og med både nye butikker, ny fasade og spennende interiørdetaljer er det mye å glede seg til!

Beliggende ved endestasjonen til Kolsåsbanen og ved innfartsåren til Rykkinn og Lommedalen er Kolsås Senter et populært nærsenter med rundt 24 000 besøkende i uken og en omsetning i 2014 på 360 millioner fordelt på 15 butikker.
Den siste tiden har senteret blitt utvidet og oppgradert, og både gamle og nye kunder kan glede seg til et lekkert og innbydende senter nå som ombyggingen nærmer seg slutten. 
– Vi er i full gang med å utvide og oppgradere Kolsås Senter og når det står ferdig blir det totalt ca. 7000 m2, forteller eiendomsforvalter Jarle Alværn i Abel Eiendomsforvaltning. 
– Vi har jobbet mot en utvidelse av senteret i vel ti år og fikk endelig de nødvendige tillatelsene da ny Kolsåsbanen ble fastlagt med endestasjon på Kolsås. Eierne har gått inn med 50 millioner og Kolsås Senter står nå opp som en føniks av asken.
– Kolsås Senter har de siste årene vært moden for en oppgradering. Selv om senteret har hatt en hyggelig atmosfære har vi lenge hatt ønske om å gjøre senteret mer moderne og tilføre senteret ny butikker. Dette har tatt tid! Vi har nå vært igjennom en periode hvor senteret er blitt bygget om i faser. Deler av senteret har vært stengt og lokaler har blitt stående tomme grunnet omrokkeringer. Det har vært viktig for oss å opprettholde så god drift som mulig på senteret i denne perioden. Det har til tider vært utfordrende både for våre leietakere og kunder, men med godt samarbeid er det mye som lar seg gjøre. Nå ser vi tydelig konturerer av hvordan det kommer til å bli, og det blir bra!

Spennende butikker

Etter oppgraderingen vil senteret kunne by på enda flere spennende butikker. Fasaden blir moderne og stilfull, og innendørs er det en rekke flotte interiørdetaljer som gir et lekkert inntrykk. Flere av butikkene har fått større areal å boltre seg på og ikke minst vil det komme flere nye butikker. Blant annet vil det komme en helt ny café med en meny hvor du i tillegg til bakevarer også vil finne gode lunsj- og middagsretter. Cafeen strekker seg ut på torget foran polet som vi tenker blir et nytt moderne og hyggelig møtested på senteret. 
– Kolsås Senter bygges om i faser da vi har ønsket å opprettholde driften for våre leietakere i best mulig grad. 15. april åpnet det nye Vinmonopolet og etter dette vil det bli åpninger av nye butikker på løpende bånd. Etter sommeren vil det bli en re-åpning av hele senteret hvor vi vil feire oss selv og våre kunder med brask og bram. Mester Grønn og Boots Apotek har allerede åpnet, og i løpet av sommeren åpner både Dressmann og Ark Bokhandel sine nye konsepter. Nille får et større lokale enn de har i dag hvor de kommer med sitt siste konsept, mens B-Young blir hvor de er i dag men får en litt større butikk. Også frisørsalongene Kolsås Frisør og Hairport fremstår etter sommeren med nye konsepter i nye lokaler. Per dags dato er det to lokaler som står ledig. Vi har flere interessenter og er i gang med å legge kabalen for å finne en god butikkmiks. Det er veldig spennende og vi gleder oss til senteret står ferdig.

Vinmonopolet og Meny

Tidligere har Vinmonopolet holdt til i et bygg utenfor senteret, men i begynnelsen av april flyttet de inn i nye lokaler på rundt 700 m2 i andre etasje. 
– Vinmonopolet på Kolsås er i dag det største polet i Asker og Bærum i omsetning og er det 13. største polet i landet. Det nye polet blir et kategori 6 vinmonopol som betyr større og bredere utvalg til våre kunder. Det nye polet får også «vinkjeller» (svalrom). Vinmonopolet på Kolsås åpnet i nye lokaler 15. april og dette er selvsagt en milepæl i prosessen med å fornye senteret. Det har vært en stor suksess i sine tidligere lokaler og vi regner med at det blir enda mer populært i nye og moderne lokaler. Kolsås er jo på mange måter inngangsporten til Lommedalen og man passerer Kolsås for å komme til både Rykkinn og Bærums Verk. Dermed er det naturlig at Vinmonopolet ligger her ved innfarten.
I første etasje på Kolsås Senter ligger det også en stor Meny butikk som får utvidede lokaler. 
– Meny har blant annet en veldig bra ferskvareavdeling som folk kommer langveisfra for å handle i. På Meny Kolsås kan du handle fisk og skalldyr, og godt kjøtt og ost av smilende ansatte som er utdannet innen faget. Butikken vokser i omsetning år for år og får nå 300 m2 større plass. De har planer om å pusse opp store deler av butikken i løpet av 2016. Vi ser at mange foretrekker å komme hit å handle i helgene, hvor man slipper for eksempel trafikkaoset i Sandvika. Her kan man kjøre bil nærmest til døren, og i tillegg til innfartsparkeringen til Kolsåsbanen med ca. 150 parkeringsplasser vil senteret ha hele 300 parkeringsplasser. Vårt fokus har vært å skape et effektivt nærsenter med et mål om at du skal finne alt du trenger, avslutter Jarle og ønsker alle velkommen til det nye Kolsås Senter!

Tekst & foto: Mona Gullstein

Følg IN magasinet på Facebook