Hjem » Trondheim » Klær & mote »  Klassisk og detaljrikt

Klassisk og detaljrikt

Hos ærverdige Arne Rønning i Nordre finner du alt du trenger til vårens små og store anledninger.

Dameavdelingen har nylig fått inn kvalitetsmerket Marc O`Polo.
– Vi er veldig fornøyde med å ha dette merket i vårt sortiment. Marc O`Polo kjennetegnes av klassiske plagg i delikate stoffer, sier Åshild Taftø, ved dameavdelingen hos Arne Rønning.
 Vårkolleksjonen består av lette kjoler, bukser og feminine topper.
– Den maritime trenden er tilbake for fullt denne sesongen. Søte gensere med båthals og et par lyse bukser gjør stilen komplett.

Moteriktig uttrykk

Med enkle grep kan hverdagskjolen forvandles til det ultimate festplagget.
– Om man bytter ut hverdagsskoene med et par høyhælte pumps og pynter opp med en blazer og noen smykker får antrekket et helt annet uttrykk, sier Taftø.
 På herresiden er det tre trendfarger som gjelder denne sesongen.
– Vi kan forvente oss at fargene grått, marineblått og svart vil dominere motebildet for menn denne våren. Stilen er klassisk, med smale bukser og detaljpregede skjorter, forteller Eskil Røsand ved herreavdelingen.

Detaljene er viktig denne sesongen

– Striper, ruter og trykte mønstre gjør antrekket spennende og uventet. Kreative detaljer og freshe farger i kombinasjon med nøytrale plagg gir en et komplett og moteriktig uttrykk.

Klar for fest

Våren er høytid for festlige anledninger som bryllup og konfirmasjon.
– Konfirmantene ønsker fortsatt å gå for en klassisk stil, men de små detaljene varierer. For dagens tenåringer er det viktig at klærne sitter fint, samtidig som de er behagelige å ha på seg gjennom en hel dag, sier Røsand.
Sløyfer og skjorter i spennende fargekombinasjoner og smale silhuetter kjennetegner årets konfirmanttrend.
– Smale bukser, gjerne med korte ben hvor skoene blir mer synlig, er svært populært. Skjortene skal være slim fit og kommer i ulike fargekombinasjoner.
 Selv om de fleste fortsatt ønsker en klassisk stil, er det stadig flere som vil eksperimentere i klesveien.
– Det er ikke noen regler for hvordan konfirmantene skal kle seg, så spillerommet for å kjøre sin egen stil er absolutt tilstede. Noen ønsker mye farger, gjerne i flere kombinasjoner. Andre velger en mer klassisk og tradisjonell stil med hvit eller blå skjorte og mørk dress til.

Flere valgmuligheter

Selv om det ofte er bruden som havner i søkelyset denne dagen, er det viktig å ikke glemme brudgommen.
– For brudgommens del er det viktigste å skille seg ut fra de øvrige mannlige gjestene. En god regel er at ingen skal være mer pyntet enn brudeparet, sier Røsand.
– Det mest vanlige er å gå for mørk dress. Her har man dessuten flere valgmuligheter enn ved smoking. Vesten kan gjerne være i matchende farge som brudens kjole, ellers er det mange som velger offwhite eller sølv. Jakken kan være kort eller lang, alt etter hva man foretrekker.

Tekst: Kristine Thorstensen | Foto: Frislid & Kristine Thorstensen
 

Følg IN magasinet på Facebook