Hjem » Interiør & design »  Kjøkkeninspirasjon på Skøyen

Kjøkkeninspirasjon på Skøyen

Drømmer du om nytt kjøkken? Da bør du absolutt ta turen innom den nye butikken til Strai Kjøkken på Skøyen. Her finner du en rekke spennende utstillinger som garantert vil gi deg ny inspirasjon!

Kjøkkenet er uten tvil et av husets viktigste rom. Her samles familie og venner både til matlaging, måltider, lekselesing og hyggelig samvær. Derfor er det viktig at kjøkkenet både er funksjonelt og et rom vi trives i. Strai Kjøkken tilbyr en rekke valgmuligheter slik at du kan få akkurat det kjøkkenet du drømmer om. Et besøk i deres nye butikk på Skøyen vil dessuten gi deg masse ny inspirasjon før oppussingen av kjøkkenet.
Strai Kjøkken åpnet dørene til sin nye butikk i august i fjor etter å ha holdt til i Bygdøy Allé i 25 år. De nye lokalene i Drammensveien 130 er lyse og luftige og den gamle industribygningen er den perfekte ramme rundt de mange lekre kjøkkenutstillingene. I tillegg til Strai Kjøkken rommer bygningen også flere andre forretninger som spesialiserer seg på blant annet parkett og trapper, så her har du muligheten til å få det meste du trenger til oppussingen på et sted.
– Bygdøy Allé har jo vært kjent som kjøkkengaten og vi holdt til der i mange år. Men etter hvert så vi at alle vi konkurrerte med flyttet hit til Skøyen og derfor valgte vi å gjøre det samme. Etter åpningen 22. august har vi mangedoblet besøk i butikken og økt omsetningen. Rett utenfor dørene har vi dessuten gratis parkering noe som gjør det enda enklere å besøke oss nå, forteller daglig leder og interiørarkitekt Monica Syversen.

Høy kompetanse

Monica er slettes ikke den eneste i staben som er utdannet interiørarkitekt. Faktisk er tre av fire interiørarkitekter og de har alle lang erfaring fra kjøkkenbransjen. Her er det med andre ord mye faglig kompetanse som uten tvil kommer kundene til gode. 
– Etter at vi flyttet har vi valgt å styrke staben med en ny ansatt siden vi har fått mer å gjøre. Det at så mange av oss er interiørarkitekter med god erfaring fra kjøkkenbransjen er absolutt ett av våre konkurransefortrinn som vi merker er viktig for kundene. Det er mange valg som skal tas når man skal kjøpe nytt kjøkken og da er det trygt å vite at man får den hjelpen man trenger. I tillegg kan vi gi råd om hvordan man får et helhetlig inntrykk i hele hjemmet og ikke minst finne på noe nytt og spenstig.
 Bedriften kan også skilte med særdeles lang erfaring innen kjøkken. Strai er nemlig en familiebedrift med røtter som strekker seg helt tilbake til 1929 og alle kjøkkenene produseres fremdeles i Norge, på Strai like nord for Kristiansand. 
– I dag har Strai kjøkken i alle prisklasser og til alle livsfaser. Vi har tre ulike segmenter; Premium, Komfort og Basis som er vår flatpakkeserie. Komfort har samme høye kvalitet som Premium, men med et litt mindre utvalg av for eksempel farger og fronter. Med både Premium og Komfort leveres skrogene ferdig sammensatt. Premium er uten tvil det vi selger mest av. Her har man ekstremt mye å velge mellom, enten man ønsker et klassisk eller mer moderne kjøkken. Med Premium får du tilpasset kjøkkenet som du ønsker i både farger, fronter og tilleggsutstyr. Premium har dessuten 30 års bruksgaranti. Vi har i tillegg et bredt sortiment innen bad og garderober, slik at man kan få samme fronter som på kjøkkenet og få en rød tråd gjennom huset.

Treverk, natur og farger

Også innen kjøkken endrer trendene seg. Hos Strai forteller de at de opplever at kjøkkenet nå skal være mer stilrent, enkelt og fint, samtidig som det er hjemmekoselig. - Den stramme stilen fortsetter, men vi ser at folk har mer behov for å sette sitt personlige preg på kjøkkenet. Det skal gjerne være stilrent og grepsløst. Det er heller ikke så mye overskap lengre. Mange ønsker isteden en kjøkkenøy hvor de kan samle ting. Og de fleste ønsker seg store kjøkken som fungerer som en møteplass og som dekker mange behov samtidig. Åpne løsninger gjør dessuten at mange kjøkken i dag blir mer minimalistiske slik at de passer sammen med stuen.
De siste årene har naturlige materialer som tre og stein blitt stadig mer populært både på kjøkkenet og i resten av interiøret. 
– Treverk er virkelig på vei inn igjen og mange velger for eksempel åpne hyller i tre i kontrast med for eksempel glatte fronter. Vi ser også at folk har blitt mer vågale når det gjelder farger og det blir stadig mer populært med fargekombinasjoner som over- og underskap i ulike farger. Eller man kan ha en hel vegg med skap i andre farger enn resten av kjøkkenet. Det er mange morsomme måter man kan gjøre kjøkkenet mer kreativt. Det er også mye mer lyse benkeplater nå enn tidligere. En mørk farge på underskapene kombinert med en lys benkeplate på toppen er utrolig stilig, avslutter Monica og ønsker alle velkommen til Strai Kjøkken på Skøyen for en hyggelig kjøkkenprat!

Tekst & foto: Mona Gullstein

Følg IN magasinet på Facebook