Hjem >  Kjøkkenet – Hjertet i huset

Kjøkkenet – Hjertet i huset

I den travle hverdagen, møtes gjerne familien mest på kjøkkenet. Under matlaging, tilberedelser og ved spisingen. Det er her de gode samtalene deles, latteren spres og minnene oppsummeres. Det er også hit besøket dras. Hvorfor på kjøkkenet? Jo, vi ønsker å være der det skjer.

Kvik kan kjøkken. Det danske designet er gjennomtenkt – ergonomisk riktig og symmetrisk. De har praktiske løsninger med ekstra stor plass, i tillegg til et originalt og tidløst utseende. Kvik er den nest største aktøren på markedet. Dit har de kommet med en dempet markedsføring, hvor fokuset heller rettes på produktene og kundens ønsker. Dette vil du kunne se og føle ved å ta turen til deres avdeling i Fredrikstad.
– Vi tar med kunden inn på kjøkkenet, bokstavelig talt, og hører på kundens tanker og behov. Vi setter opp et kjøkken sammen. Kunden kan fysisk ta på og se på de ulike løsninger, og til slutt lager vi et kjøkken i 3D. Vi tar oss god tid. Det viktigste for oss er å få med alle detaljene til den nye kjøkkeneieren. Vi vil lage et rom, hvor det skal lages god mat og hvor det skal være en harmoni for gode samtaler», sier Anne, dagligleder ved Kvik Fredrikstad.

Skiller seg ut

Vi ser på Mano serien – den mest solgte. Man ser at det skiller seg ut. Hva det er, er vanskelig å se, men noe er det. Anne forklarer og viser de lange ubrutte linjene, i symmetrisk avstand mellom hver skuff. 
– Det skaper en lengde i kjøkkenet, selv i små rom, forklarer hun. 
Alle hvitevarer er integrerte, og skaper derfor en helhet og et rent inntrykk. Kjøkkenbenken er ekstra høyd med sine 95 cm. Den ekstra høyden gir en mer ergonomisk riktig arbeidshøyde, og en optimal utnyttelse av plassen. Om man ikke ønsker å fylle opp veggen med overskap kan man velge XXL underskap som i tillegg har ekstra dybde. Luftige rom, skaper ofte en bedre harmoni.

Et matverksted

Kvik ønsker å skape et samtalekjøkken, men utgangspunktet skal selvfølgelig være et sted man kan utføre et godt håndarbeid. Det er her danskene er gode. Alt handler om enkle detaljer, som utgjør en stor forskjell. Ta de usynlige håndtakene som er enkle å åpne, både nedenfra og ovenfra, og som har en unik passform. Benkene er store og brede. Uansett hvilken skuff eller dør du åpner, er det lagt opp til et system. Kokken i huset får mulighet til å lage god mat, uten å bruke tid på knotete og rotete oppbevaring. 
– Alle bør kjenne gleden av å ha et praktisk og funksjonelt kjøkken – et godt kjøkken å lage mat på, forteller Anne.

Ikke de dyreste på markedet

Med et hav av muligheter, gjennomtenkte løsninger og med unikt design, kan dette høres dyrt ut. Det ser dyrt ut, med kombinasjoner av enkelthet, symmetri og organiske materialer. Toppet med den høye, massive benkeplaten i tre. 
– Vi er ikke de dyreste på markedet. Man får mye kjøkken for pengene, i tillegg til et moderne og nordisk design. Jeg liker å si at man får pose og sekk - design og praktiske løsninger, avslutter Anne.
Kvik Fredrikstad hjelper deg også med gode bad – og garderobeinnredning. Du kan skape et helhetlig hjem ved å ta igjen designet i kjøkkenet i disse rommene. Design og løsninger, ja her er det like mange smarte varianter som i kjøkkenet.

Tekst: Cathrina Mathisen | Foto: Kvik & Cathrina Mathisen

Følg IN magasinet på Facebook