Hjem » Interiør & design »  Kjøkkenet du alltid har drømt om

Kjøkkenet du alltid har drømt om

Kjøkkenet er uten tvil et av husets viktigste rom og det er ikke uten grunn at det ofte blir referert til som husets hjerte. Planlegger du å pusse opp kjøkkenet anbefales du å besøke Kjøkkenarkitektene på Skøyen. I høst utvidet de butikken med en etasje og kan nå ønske velkommen til hele 370 kvm med utstillinger. Her finner du anerkjente leverandører som Designa, Smedstorp og Hanstholm og det skal mye til å ikke finne det kjøkkenet som passer perfekt til akkurat deg og dine behov!

Trenger du ny inspirasjon til kjøkkenet? I høst har Kjøkkenarkitektene utvidet butikken i Karenslyst Allé på Skøyen med en hel etasje. Her finner du nå hele 370 kvm med flotte utstillinger som garantert vil gi deg ny inspirasjon og gode ideer til ditt eget kjøkken. I tillegg står deres dyktige kjøkkenarkitekter alltid klare til å hjelpe deg med å tegne det kjøkkenet som passer perfekt til nettopp deg og dine behov.
Den nye etasjen er i sin helhet viet utstillinger fra den danske kjøkkenprodusenten Designa og det er vel verdt å ta turen innom for å se.
– Designa er store på moderne kjøkken, samtidig som de også har noen klassiske og en del trekjøkken i sortimentet, forteller innehaver Elisabeth Schwabe.
– Designa er et veldig prisgunstig merke, med såkalte «value for money»-kjøkken. Men selv om de ligger i et lavere sjikt prismessig så er de kvalitetsmessig på høyde med de andre leverandørene jeg har. Designa har et litt snevrere sortiment noe som gjør at de kan holde prisene nede.

Eneforhandler for svenske Smedstorp

I forbindelse med ombyggingen av butikken vil også kontorene som tidligere var i underetasjen flyttes opp. Underetasjen vil dermed bli forbeholdt utstillinger med de to andre merkene Kjøkkenarkitektene fører, Smedstorp og Hanstholm, og det vil komme flere nye utstillinger med begge to.
Den svenske familiebedriften Smedstorp har lagd kjøkken siden 1945 og er et kjent navn i vårt naboland. Kjøkkenarkitektene er eneforhandler for merket her i Norge. Siden Smedstorp er en liten fabrikk har man mye større frihet i forhold til å spesialbestille etter mål. De skreddersyr kjøkken på bestilling, blant annet sprøytemaler de alle frontene sine for hånd. I utvalget finner du kjøkken i både klassisk og mer moderne stil, slik at det er noe for enhver smak.
– Alle frontene deres har for øvrig navn etter svenske herregårder og slott, noe som er litt morsomt. De har også en del annerledes fronter man ikke finner hos andre leverandører. Og kvalitetsmessig er det noe av det beste jeg har vært borti. Som en av få leverandører på markedet leverer de også skuffesystemet Legrabox. Skjulte skinner på sidene gir skuffesystemet et stramt og moderne design, og det har vunnet en rekke designpriser. De tåler opp til 70 kg, men på grunn av det myke kulelageret er skuffen lett å dra ut selv om den er tungt lastet.

Dansk designsuksess

I butikken på Skøyen kan du også oppleve utstillinger med kjøkken fra danske Hanstholm. Dette er Tone Hammel sitt gamle merke, noe som viser hvor høy kvalitet deres kjøkken faktisk holder.
– Som Smedstorp er også Hanstholm en forholdsvis liten fabrikk, noe som gjør det enkelt å få kjøkkenet spesialtilpasset etter egne mål. Og det er Hanstholm som har de ekte in-frame frontene som er så moderne nå.
Som i resten av interiørverdenen endrer trendene seg også i kjøkkenbransjen. Men Elisabeth advarer mot å følge trendene alt for slavisk.
– Et kjøkken skal man jo gjerne ha i 15-20 år og derfor synes jeg det er viktigere at man fokuserer på sin egen smak og følelser. Så kan man heller bytte ut lamper og tilbehør. Men vi ser jo at det har blitt mykere former og linjer i det siste. Det går fremdeles mye i glatte, hvite kjøkken, men gjerne med trehyller eller asymmetriske hyller. Det er også en del mykere farger som beige og brune, og trekjøkken blir stadig mer populært.

Lekker ventilator

Hos Kjøkkenarkitektene finner du alt du trenger til oppussingen av kjøkkenet. Blant annet har de et bredt utvalg hvitevarer fra kjente merker som Siemens, AEG, Miele, Smeg og Electrolux.
– Nå har vi i tillegg fått inn hvitevarer fra italienske Fulgor, forhandlet via Rikall. Dette er et spennende merke med farger som for eksempel grått på platetoppene. Vi har også akkurat fått inn en ny ventilator fra Witt som ser ut som en lampe og er skikkelig stilig. Den er over 60 cm i diameter og kommer i kobber, messing eller stål-farge. Den finnes også i en tak-variant som kan henge direkte i taket, og da trenger man ikke å fôre ned taket med en kasse. Det gjør at man kan montere denne hvor-som-helst. Den gir virkelig kjøkkenet det lille ekstra. Vi har dessuten et samarbeid med Fargerike og tegner ofte hele konsept for kundene hvor vi hjelper med valg av både farger og tapeter, avslutter Elisabeth og ønsker alle velkommen innom Kjøkkenarkitektene på Skøyen for en hyggelig prat om kjøkken!

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Designa & Mona Gullstein

Følg IN magasinet på Facebook