Hjem » Bergen »  Kjøkken-oasen på Minde

Kjøkken-oasen på Minde

Etter et besøk hos Studio Sigdal Bergen risikerer du å fylle opp hodet med gode ideer for hvordan hjemmets hjerte kan utformes.

– For mange av oss er jo kjøkkenet husets viktigste rom. Derfor er det også viktig for oss både å kunne veilede og gi gode råd, men også inspirere og begeistre, sier butikksjef Sølvi Ørjansen. 
Vi er på besøk i Kanalveien 66, hos Studio Sigdal Bergen – kjøkkensenteret som i år kan feire 15-års jubileum og som legger beslag på hele første etasjen av Minde Næringspark. På de vel tusen kvadratmeterne som kjøkkengiganten disponerer, formelig bugner det av spennende interiørløsninger, først og fremst innen kjøkken, men her finner du også gode ideer for såvel baderom, garderobe, samt spise- og oppholdsrom.

Byens beste utstilling

– Man tuller jo ikke med husets hjerte, derfor har vi trolig byens største og beste kjøkkenutstilling, sier Ørjansen og byr på nytraktet kaffe og rykende ferske rosinboller denne morgenen. 
Den engasjerte butikksjefen har opplagt sitt på det tørre. Hun tar oss med på en guidet tur i de over tretti utstillingene, som rommer både klassiske og moderne oppsett. Og uttrykket noe for enhver smak, får definitivt en mening etter hvert som vi går rundt blant de ulike løsningene. 
– Vi har et bredt utvalg både når det gjelder stil, farge, dimensjoner og praktiske løsninger. Skreddersøm har vært en sentral del av Sigdal-kjøkkenets varemerke siden starten av 1950-tallet, sier Ørjansen.

Personlig kontakt

Mens vi rusler oss gjennom både nye og klassiske modeller, forteller hun om en sammensatt kundegruppe, der noen er innom for å finne sitt første kjøkken, mens andre igjen er der for å handle det som trolig er deres siste. Uansett alder og ønsker, kommer alle raskt i befatning med Sigdal-metoden. Den bygger på noen utvalgte tjenester som skal hjelpe kjøkkenkjøperne gjennom hele prosessen. Hensikten er å gjøre det enklere å komme fram til en løsning, slik at man ender opp med det kjøkkenet man hele tiden har drømt om. 
– Metoden bygger på over 60 års erfaring med å designe, bygge og levere kjøkken. Det viktigste i metoden er likevel personlig kontakt. En av våre konsulenter er nemlig med kunden gjennom hele prosessen, og da snakker vi om både før, under og etter, påpeker butikksjefen og utdyper:
– Fra det første møtet, via planlegging og tegning til detaljvalg, levering og montering, og sluttbesiktelse, blir du som kunde fulgt opp av en konsulent hos oss.

Nytt tegneprogram

Ørjansen dveler litt med dette rundt tegning, og forteller at Sigdal nylig har lansert et tegne-program, der kunden kan sitte på sin egen pc og designe og «leke» seg med ulike løsninger.
– Dette er både et intuitivt og nyttig verktøy som skal gi brukerne et realistisk inntrykk av hvordan ting kan løses. Dessuten vil programmet også kunne avdekke rommessige utfordringer og forhåpentligvis også gi positive aha-opplevelser, sier butikksjefen.
Med 3DVIA, som programmet heter, kan du velge blant et tjuetalls ulike romformer og standard-oppsett. Disse kan du legge dine egne mål på, legge inn objekter som vindu og dører, og bygge opp videre, eventuelt la systemet finne fram til aktuelle løsninger basert på dine opplysninger fra en egen inspirasjonsdatabase.Omvisingen i Sigdals varierte kjøkkenverden fortsetter og vår guide stopper denne gangen opp ved en god gammel traver – flaggskipet Herregaard – som i utstillingen foran oss er i en såkalt inframe-utførelse.

Smart og funksjonelt

– Dette er en av trendene som har vokst fram den siste tid – der skap- og skuffe-frontene rammes inn og gis et litt mer eksklusivt og plassbygd preg, forklarer Sølvi og viser oss en fersk og fleksibel nyhet, som skal gjøre kjøkkensituasjonen enda mer praktisk.
Hun tar tak i en skapfront og drar den ut. Dette er imidlertid ikke et vanlig skap. For før du har rukket å si en-to-tre er kjøkkenet med ett supplert med en ekstra benk med rause oppbevaringsmuligheter.
– Det er kjærkomment med litt ekstra arbeidsplass når du for eksempel skal lage til et måltid med mange retter eller i store porsjoner, sier Ørjansen, som snakker av egen erfaring.
Denne godt integrerte ekstra-benken har fått betegnelsen Smart Benk. Den nye innretning har også noen søsken som på ulikt vis bidrar til å gjøre kjøkkensituasjon mer praktisk for brukeren. Som for eksempel veggsystemet Smart Vegg, som har plass til tørkepapir, egen USB-lader og nettbrettholder, samt belysning, opphengs kroker, hyller og magneter.

Mulighetenes rom

At mulighetene er mange, understrekes kanskje enda sterkere i det vi beveger oss i avdelingen for benkeplater, knotter og håndtak. Fargevalget er dessuten et kapittel for seg. Foruten et titalls standardfarger, kan du, om du ønsker det, få kjøkkenfrontene dine i et nær sagt alle regnbuens nyanser.
– Benkeplater får du både i stein, heltre og laminat, eller corian der både vask og benkeplate går i ett, uten synlige skjøter, opplyser Sølvi Ørjansen hos Studio Sigdal Bergen.

Fakta Studio Sigdal Bergen

Adresse: Kanalveien 66, 5068 Bergen
Telefonnummer: 55 30 71 30
Facebook: www.facebook.com/StudioSigdalBergen
Web: www.sigdal.com/forhandler/bergen/studio-sigdal-bergen

Følg IN magasinet på Facebook