Hjem » Hjem & fritid »  Kjæledyrets favorittbutikk

Kjæledyrets favorittbutikk

Shopping er ikke noe særlig for hunder og katter. Om da ikke turen går til Buster Zoo. Den lokale dyrebutikken ved Majorstukrysset har det aller meste av fôr og utstyr, også til de aller mest kresne.

Det er ikke så mange av dem lengre, de uavhengige små lokale butikkene. Desto mer trivelig er det å besøke en av dem. Buster Zoo er en av disse.
– Dette er en liten dyrebutikk med mange faste kunder. Vi er en faghandel og alle som jobber her er ekstremt dyktige, sier butikksjef Lovisa Palmér
Buster Zoo har det meste av fôr og utstyr til hund og katt, men også til gnager, fisk og fugl.

Frittgående og viltfanget

Den største kundegruppen til Buster Zoo er hundeeiere. Ifølge Palmér har hundeeierne blitt mye mer bevisst på hva hundene deres får å spise.
– Vi er opptatt av kvalitet og selger blant annet Orijen, Taste of the Wild og Acana, som fokuserer på et høyt kjøttinnhold i produktene sine. Det har 80 prosent kjøtt og er basert på frittgående dyr og viltfanget fisk. Resten er grønnsaker, frukt og bær – mest mulig likt maten hunder og katter ville spist i naturen, sier Palmér
Oppmerksomheten rundt kvalitetsfôr har endret seg betydelig de siste åra.
– Sortimentet er mye mer variert nå. Orijen var ikke så stort merke for 5 år siden og ikke enkelt å få tak i. Nå selger vi ekstremt mye av det.
Foruten fôr, har Buster Zoo det aller mest av utstyr. På denne tiden av året etterspør kundene seler og refleksvester, samt lys som kan henges på halsbåndet.

Klipper klør

Noe av det kundene setter mest pris på, ifølge Palmér, er den gode servicen Buster Zoo yter. Dessuten klipper de hundeklør.
– Det er et fint tilbud for de som ikke har tid, eller ikke riktig vet hvordan man gjør det.
– Hva er populært nå fremover mot jul?
– Det går mye i godbiter og leker, forteller Palmér.
– Men også mye transportutstyr. Vi har alt av transportbager til hund og katt; det er populært nå når mange skal hjem til jul.
Den mest populære julegaver er nok likevel godbiter, ifølge Palmér.
– Det er ikke så mange som har det utvalget vi har. Spesielt oksemuskler og struper går det mye av frem mot jul. Også har vi en populær kalender fylt med godbiter.

Tekst & foto: Ketil Blom

Følg IN magasinet på Facebook