Hjem » Trondheim » Helse & velvære »  Kirurg åpner kosmetisk klinikk

Kirurg åpner kosmetisk klinikk

Bak den nye The Skin Clinic Trondheim står lege og kirurg Esther Kuhry. Klinikken spesialiserer seg på ikke-kirurgiske kosmetiske behandlinger, utført av leger med spesialistutdanning.

Klinikken, med adresse Jomfrugata 1, åpner dørene 1. oktober. Foreløpig med to ansatte, men Kuhry sier planen er å også ansette en hudlege innen kort tid.
– Vi tilbyr injeksjonsbehandlinger, laserbehandlinger, figurforming og hudforbedring. Konseptet bygger på at alle behandlinger utføres av leger med spesialistutdanning, klinikken har toppmoderne utstyr og de nyeste og beste laserne, konkurransedyktige priser, lange åpningstider og gratis konsultasjon og kontroll, sier Kuhry.

Legebakgrunn

Kuhry har jobbet som lege i 15 år, og har de siste ni årene jobbet ved St Olavs Hospital. Hun er opprinnelig fra Nederland, og er utdannet kirurg i Norge. Hun har også jobbet som førsteamanuensis ved Institutt for Kreftforskning og molekylærmedisin ved NTNU. Kuhry sier hun lenge har hatt et ønske om å starte for seg selv.
– Jeg har nettopp hatt permisjon etter å ha fått tvillinger, og tenkte dette var et perfekt tidspunkt. Jeg har alltid vært interessert i kosmetiske behandlinger. Det er viktig at man har estetisk sans, god kunnskap om sterilitet, og at behandlingene blir utført på en trygg måte, sier Kuhry.

Injeksjonsbehandlinger

Hun understreker at klinikken tilbyr et bredt utvalg av behandlinger, inkludert laserbehandlinger slik som permanent hårfjerning og fjerning av tatoveringer. Klinikken tilbyr også gode løsninger innen smertelindring i forbindelse med behandlingene.
Behandlinger som blir stadig mer populære, er injeksjoner mot rynker, filler i ansiktet og leppeforming. Særlig blant menn er det blitt mer vanlig med injeksjonsbehandlinger.
– De ønsker injeksjoner mot rynker, spesielt bekymringsrynken og rynker i pannen. De snakker kanskje ikke så mye om det, men mange menn er interessert i det, sier Kuhry.

Ansiktsløft

Klinikken er alene i Trondheim om å tilby ansiktsløft og halsløft ved bruk av laser. Behandlingen kalles også «The lunch time facelift», og er ifølge Kuhry et godt alternativ til de som ønsker en oppstramming av huden, uten å måtte velge de mer aggressive behandlingene med lang nedetid.
– Laseren lager en sårflate lenger ned i huden under en helt intakt overhud. Huden blir bygget opp fra dypet, og kollagenproduksjonen blir stimulert. Behandlingen er smertefri, har lav risiko, og man kan gå på jobb rett etterpå, sier Kuhry.

Fettfrysing

Er du av de som har problemområder med fettansamlinger som ikke lar seg trene bort, kan fettfrysing være en egnet behandling, ifølge Kuhry.
– Ved hjelp av fettfrysing kan man fjerne uønsket fett på for eksempel mage, flanker eller hofter. Huden med fett suges i et vakuumstykke og fryses ned. Fettceller tåler ikke kulde, og dør ved lave temperaturer, i motsetning til hud og nerveceller. I løpet av tre-fire måneder kvitter kroppen seg med de døde fettcellene, forklarer Kuhry.
Hun sier studier viser at man kan få en reduksjon på mellom 20 og 30 prosent per behandling. 
– De fleste trenger en til tre behandlinger for ønsket resultat. Behandlingen er best egnet for de med normal vekt eller maks ti kilo overvekt. Det er ikke en god metode for de med mye overvekt, legger hun til.

Markedet vokser

The Skin Clinic er en av mange aktører i en bransje som er i vekst. Kuhry opplever at markedet for ikke-kirurgiske kosmetiske behandlinger er økende.
– Folk finner ut at man kan gjøre noe med utseendet uten operasjoner. Det snakkes også mer om det, og jeg føler det er flere og flere som snakker om det med kolleger og venner, sier hun.
I forbindelse med åpningen 1. oktober, kjører klinikken et tilbud på hårfjerning med diodelaseren Soprano ICE, tatoveringsfjerning med Harmoni Pro XL og fettfrysing med LipoCryo.

Tekst & foto: Renate Brødreskift

Følg IN magasinet på Facebook