Hjem >  Kaldt ute, varmt og stemningsfullt inne

Kaldt ute, varmt og stemningsfullt inne

Det nærmer seg jul, og jeg gleder meg som en unge. Denne årstiden er min favoritt! Over stereoanlegget lyder Nat King Coles «Christmas Song», og bare åpningslinjen «Roasting chestnuts on an open fire», gir meg frydefulle gysninger.

For finnes det noe så stemningsskapende som å samle familie og venner foran en knitrende peis? Vel er norske kastanjenøtter uspiselige – og de færreste har åpen peis – men følelsen av «open fire» er det fullt mulig å gjenskape.
Hos Varmefag på Forus vet de alt om dette.
– Mange vil se mye ild og ha stort innsyn til bålet, noe som gjenspeiler det produsentene utvikler. Ildstedene har store glassdører og ofte er det glass på flere sider. Noen peisovner er også dreibare slik at du kan snu flammebildet mot der du oppholder deg. Det finnes til og med peisovner som kan plasseres midt i rommet, forteller Kjetil Gryte.

Peiser for alle behov

Har du ikke pipeløp er det ingen grunn til å fortvile av den grunn. En gasspeis skaper den samme lune stemningen som en tradisjonell vedovn. Det viktigste er å finne den peisen som passer best til nettopp ditt bruk.

Varmefag på Forus har Norges største utvalg av peiser og ovner, og det finnes nær sagt et uendelig antall peisinnsatser å velge mellom. Bred, smal, blank, svart, rett eller hjørne – du kan til og med velge en løsning hvor du ser tvers gjennom veggen. Bruk gjerne litt tid! En peis er en investering for mange år fremover, ikke minst skal den fungere som et varlig og koselig samlingspunkt for familien. Peisovnen er også blitt noe langt mer enn bare en varmekilde. Snarere er den et lekkert møbel som også varmer. Og med rekordmange spennende nyheter på markedet har det aldri vært enklere å finne drømmepeisen.

Tekst: Siri Gerrard | Foto: Varmefag