Hjem » Stavanger » Mat & drikke »  Julens trender på Stavanger Storsenter

Julens trender på Stavanger Storsenter

Med julen rett rundt hjørnet er det nok mange som er på utkikk etter både nytt antrekk til høytidens selskapeligheter og julegavetips til sine kjære. Hos Stavanger Storsenter finner du alt du trenger samlet på et sted, og akkurat nå formerlig bugner butikkene over av flotte antrekk til både menn og kvinner.

 Stavanger Storsenter ligger sentralt plassert midt i hjertet av byen, og kan tilby rundt 70 spennende butikker med hovedvekt på klær, mote og tilbehør. Her finner du både de siste trendene fra verdens motemetropoler og mer klassiske antrekk, slik at det er noe for enhver smak.

 
Dress er alltid en populær klassiker for herrene, og hos Capone finner du et bredt utvalg fra anerkjente merker som Tiger of Sweden, Lindeberg, Sand og Moods of Norway. Capone tilbyr klassiske og moteriktige klær for unge og voksne menn, og her finner du både hverdags- og selskapsantrekk. Daglig leder Jo Svendsen kan fortelle at snittet på dressene til denne sesongen har en smal silhuett og gjerne med tøffe detaljer på lommer og jakkeslag. På skjorter er det mye fokus på ulike kontraster av farge og mønster inne i krage og ermer, og knappene har gjerne en annen farge enn resten av skjorten. Og har man en matchende vest sammen med dressen er antrekket i boks!
– Blazere er dessuten på full fart inn igjen, og man kan kombinere den med både jeans, chinos og kordfløyelsbukser. Til kalde vinterdager trenger man noe varmt yttertøy over antrekket, og vi har også et stort utvalg ytterjakker med alt fra trendy skinnjakker til de populære parkasene fra Parajumpers, sier Jo. I begynnelsen av desember kan dessuten Capone ønske velkommen til en nyoppusset og større butikk, hvor det blir enda mer fokus på tilbehør til menn som sko, undertøy, klokker, skjerf og vesker. Og du på jakt etter en unik julegave kan kanskje et morsomt vaffeljern fra Moods of Norway være noe?
Article image

Lekre selskapskjoler

 Også for damene er det mye å velge blant på Stavanger Storsenter, og hos Mango får du alltid et stort utvalg moteriktige klær til både hverdags og fest. Akkurat nå kan de friste med en fantastisk julekolleksjon med blant annet mange vakre kjoler. 

– Vi har fått inn utrolig mange flotte kjoler, og det er mye korte kjoler denne sesongen. I tillegg har vi også mange tykke jakker og strikkede plagg nå til vinteren, sier ass. butikksjef Siri Horsrud. 
 
Inspirasjonen for Mangos vinterkolleksjon er 70-tallets moteikoner som Ali MacGraw, og det er mye feminine silhuetter. I tillegg har de funnet inspirasjon i den klassiske, britiske landsstilen og tilbyr både lekre trenchcoats, dobbeltspente jakker og lekre kåper. Kolleksjonen blander tweed, kordfløyel og pels med vakre silkestoffer som gir en spennende kontrast. Det tidløse og klassiske er også understreket i fargetonene, med grått, marineblått og kamelfarger som basisfarger med innslag av varme brunfarger og rødt.
Article image

Dufter og makeup

 Hos Esthetique Arkaden finner du alt du trenger av makeup og dufter til julen, og butikksjef Cecilie og makeupartist Margrethe kan fortelle at det i år er mye gulltoner og ikke minst mørkere farger på sminken som dyp lilla og aubergine. I tillegg skal leppene gjerne være røde og glamorøse. 

– Det er dessuten mye fokus på neglelakk på denne sesongen, og helst i litt spreke farger. Og har man en naturlig og nedtonet makeup er det ekstra flott om man tar det litt lengre med neglelakken.
 
I starten av desember blir butikken å finne i nye lokaler i 2. etasje på Arkaden, og de kan tilby merker som Lancôme, Biotherm, Kanebo, Estee Lauder, Clinique, Clarins, Chanel, Dior, Guerlain, Dr. Brandt og Origins. Esthetique Arkaden kan også friste med et bredt utvalg dufter til både damer og herrer, og nå er det mange spennende nyheter. Her er det alt fra de lette og friske duftene til de mer tyngre og krydrete, alt etter smak og anledning. 
– Mens Hypnotic Poison Eau Sensuelle fra Dior og Gucci Guilty er mer sensuelle og orientalske, er Calvin Klein Beauty og Idyllé fra Guerlain mer klassiske og blomstrete. Til menn er det også mange nyheter, som Marc Jacobs Bang og D&G The One Gentleman.
Article image

Glamorøse frisyrer

 Hos frisørsalongen MODO kan stylist Nina Kveseth fortelle at det er mye inspirasjon fra 50- og 60 tallet som gjelder når det kommer til hår. –Det skal være elegante oppsett, og gjerne stort og tupert. Stikkordene er glamorøse og sofistikerte kvinner med selvtillit. Fletter er dessuten fremdeles in, men isteden for den romantiske looken vi så i sommer skal det nå være litt mer tilfeldig og røffere. Nå går vi for store og sofistikerte krøller, eventuelt små og mer krusete. Begge deler kan enkelt styles til med en Ghd tang. Når det kommer til frisyrer er det en del korte klipper med en feminin touch, der fronten gjerne er i fokus. Som alltid om høsten og vinteren er det litt dypere farger til håret. Se for deg rubiner og gylne safirer, mørk sjokolade og brennende kobber.

 
Og skal du på julebord, juleball eller andre festligheter, kan de dyktige frisørene og stylistene på MODO være behjelpelige med både farge, klipp, sette opp håret, i tillegg til å legge make up og få deg til å skinne i høstmørket.
 
Velkommen til en hyggelig julehandel hos Stavanger Storsenter!
 
Tekst: Mona Gullstein | Foto: Stavanger Storsenter & Mona Gullstein