Hjem & fritid »  Julegaveguiden til barna

Julegaveguiden til barna

Julen er barnas høytid og de gleder seg til alle gavene de skal få på julaften. Men hva skal du kjøpe? Leketøysbutikken Sprell gir deg gode råd til hva du bør tenke på når du skal finne den rette gaven.

Aner du fremdeles ikke hva du skal kjøpe til din fire år gamle nevø? Og hva gir man egentlig til en liten baby som verken kan snakke eller sitte? Hos Leketøysforretningen Sprell jobber dyktige medarbeidere, der enkelte er utdannet førskolelærere. De velger ut pedagogiske leker for de ulike utviklingsstadiene, og har høy kunnskap om produktene som de deler med sine kunder. 
– Selv om du har et aktivt barn betyr ikke det at du må kjøpe leker som holder barnet aktivt hele tiden. Da kan det være smart å kjøpe for eksempel puslespill for å lære barnet å konsentrere seg, sier Hege Arnesen, grunder og daglig leder i Sprell.

Tre viktige råd

Hun mener at det er tre viktige ting du bør følge når du skal kjøpe leker til barn. 

1. Mestring er viktig! 
Vær nøye med at leken passer til barnets alder. Ofte kan man overvurdere barnet og kjøpe en leke som blir en for stor utfordring. Det kan bli til en skuffelse for barnet. 

2. Kjøp færre leker! Kjøp færre leker som varer lengre. Barna har mye leker og mange er av dårlig kvalitet. Et godt redskap er viktig for et godt resultat og det gjelder også for leker. Det er for eksempel mye morsommere for barnet å ha en kikkert som fungerer akkurat som en kikkert. 

3. Kjøp leker som engasjerer både voksne og barn! Dette kan være alt i fra et eksperimentsett til noe man tar med seg ut i naturen for å gjøre turen mer spennende. Det krever litt mer av deg som forelder, men det kommer garantert til å gi minner for livet, både for deg og barna. 

Tekst: Tone Aleksandersen | Foto: Sprell