Hjem >  Johan Kaos: Kan livnære seg på alt

Johan Kaos: Kan livnære seg på alt

Johan Kaos var utålmodig med å sette i gang filmkarrieren. Derfor startet han sitt eget produksjonsselskap i en alder var 21 år og debuterte som Norges yngste spillefilmprodusent tre år senere. Selv mener han at når det går an å leve av å spille dataspill så kan du livnære deg på det meste.
– Et samfunn uten kreative yrker hadde vært ekstremt kjedelig. Alt vi omgir oss med er skapt av kreative mennesker fra mobilen til designet på møblene. Jeg tror ikke at film eller musikk er livsnødvendig for å kunne overleve, men psyken vår trenger det, sier Kaos.
Det første halve året jobbet han som barnehagevikar samtidig som han jobbet gratis i filmbransjen før han fikk sin første betalte jobb.
– Jeg tror det er sunt å være fattig i perioder og ikke alltid ha for stor økonomisk frihet, fordi du kan da fort bli lat. Trenger du ikke å skape noe, da er det lettere å ikke skape noe heller, sier Kaos.
Nesten hver dag får han et lite stikk hvor han angrer på at han ikke valgte en karriere med trygge arbeidsvilkår, men han tror han hadde blitt lei innen 2 uker.
– Det er en stor startgrop som du må komme deg ut av, der du må jobbe mye gratis for å få erfaring før du får greit betalt. Mange faller av fordi de tar en jobb på si og får da aldri tid til å gjøre den jobben som trengs, sier Kaos.

FAKTA: Johan Kaos (28)

• Jobber som filmregissør og er medeier av filmproduksjonsselskapet Feil Film.
• Tips: Ikke ha en plan B. Da er sjansen stor for at du faller tilbake på backupen din. Har du ingen plan B tråkker du videre fordi du ikke har noe valg. Det kan være vanskelig å komme inn i filmbransjen, men har du en god arbeidsmoral og et talent så går det tilslutt.
• Les mer: www.feilfilm.no

Tekst: Terese Torgersen | Foto: Kim Hvashovd/Feil Film

Følg IN magasinet på Facebook