Hjem » Trondheim » Helse & velvære »  Jan fra Volda har fått tilbake sitt eget hår

Jan fra Volda har fått tilbake sitt eget hår

JEG ER BLITT 20 ÅR YNGRE

– Jeg har fått et nytt liv! Nå føler jeg meg som en ungdom igjen. Det sier Jan Helset (46) etter at han fikk utført en hårtransplantasjon på Poseidon-Klinikken.

Trebarnsfar, barneskolelærer og trubadur Jan Helset fra Volda begynte å miste håret allerede da han var 25 år gammel. 
– I flere år lurte jeg på hva skulle gjøre med hårtapet. Jeg følte meg rett og slett som en gammel mann, og det var ingen god følelse. Det må jeg ærlig innrømme, forteller Jan Helset som på internett fant informasjon om den smertefrie hårtransplantasjonen det var mulig å få utført på Poseidon-Klinikken i Oslo.

Familien sa ja

– Jeg kan ikke legge skjul på at jeg er forfengelig. Sånn er det vel med oss artister. Alle syntes jeg burde prøve denne behandlingsformen. Familien støttet meg i mitt valg, og det er klart det var viktig for meg å ha backing fra mine nærmeste. I dag føler jeg meg 20 år yngre, og nå får jeg masse komplimenter på at jeg ser yngre ut. Det er en fantastisk følelse å se at mitt eget hår vokser igjen. Nå vet jeg dessuten at det kommer til å vokse resten av livet! sier Jan og forklarer at dette er et inngrep uten smerter.

Burde gjort det før

– Det utrolige er at resultatet kom etter bare noen få uker Gjett om jeg var stolt da jeg i speilet kunne se at mitt eget hår vokste igjen! Jeg har valgt å være åpen om hvorfor jeg har gjort dette. Det er ingen grunn til at dette skal være et tabubelagt tema. Folk må ikke være redde for å snakke om hårtap. Jeg er i hvert fall svært glad for at jeg valgte å gjøre dette. Det eneste jeg angrer på, er at jeg ikke oppsøkte Poseidon-Klinikken tidligere! forteller Jan Helset som også gleder seg over at han har masse oppdrag som trubadur i tiden fremover.

Styrker selvtilliten

– Svært mange av våre klienter føler at hårtap gjør at de blir seende eldre ut. Det fører ofte til redusert selvtillit, sier klinikksjef Christian Knudsen på Poseidon Klinikken.
– Jan Helsets positive opplevelse er derfor noe vi ofte opplever. Håret er utvilsomt av stor betydning for de aller fleste av oss, og det er ingen tvil om at menn får økt selvtillit med en fyldig hårmanke. Jan egnet seg godt til å gjennomgå behandlingen, og det er gledelig, men ikke overraskende at han fikk et så godt resultat. Vi opplever stor pågang av menn som vil ha hår på hodet igjen, og for de aller fleste er det viktig at det er en smertefri ikke kirurgisk metode, forklarer Christian Knudsen.

FAKTA: POSEIDON-KLINIKKEN

• Poseidon-Klinikken er Skandinavias største kjede for behandling av hårtap og har klinikker i Oslo, Sverige, Danmark og Nederland. Klinikken har ca 80 prosent av det norske markedet.
 • Legene som jobber på klinikken er spesialutdannet, og er den eneste i Norge som gir skriftlig garanti på at håret vokser ut. Enkelte av legene har utført over 2500 behandlinger.
• Poseidon-Klinikken holder til i diskrete og moderne lokaler på Smestad i Oslo og holder åpent syv dager i uken. 
• Behandlingen går ut på at man forsiktig løsner en og en hårsekk fra donorområdene. Som oftest er dette fra bakhodet. Når hårsekkene er hentet ut, benyttes det et presisjons-instrument som skyver huden til side. Hårsekken settes så i riktig dybde i det øverste hudlaget. Deretter justeres retning og vinkel til hårsekkene er anbragt tilsvarende eksisterende hårsekker. Når hårsekken er riktig plassert vil huden folde seg rundt hårsekken og holde denne på plass i riktig vekstretning.
• Adresse: Hoffsveien 92, 0377 Oslo. Tlf: 22 73 00 00
Mer info på: www.poseidon-klinikken.no

Tekst: Bjørn Tvare | Foto: Knut Arne Aarset