Hjem >  Jakob Weidemann stilles ut på Hennie Onstad Kunstsenter

Jakob Weidemann stilles ut på Hennie Onstad Kunstsenter

Sommerens store utstilling på Hennie Onstad Kunstsenter presenterer den folkekjære kunstneren Jakob Weidemann.

Hennes Majestet Dronningen vil være til stede ved åpningen av utstillingen Jakob Weidemann på Henie Onstad Kunstsenter fredag 15. juni 2018 klokken 14:00.
– Henie Onstad er svært glade for at H.M. Dronning Sonja vil være tilstede under åpningen av sommerens store utstilling med Jakob Weidemann. Han er en av Norges mest folkekjære malere og en viktig kunstner i Dronningens kunstsamling, sier Tone Hansen, direktør for Henie Onstad Kunstsenter.

I utstillingen viser Henie Onstad hele Weidemanns karriere og de mer ukjente maleriene fra 40- og 50-tallet. Her kan vi bli kjent med mesteren som skapte banebrytende abstrakte komposisjoner, sommerlandskap og figurative verk.
– Hvis jeg skal nevne én person som har vært bestemmende for kunstsynet eller utviklingen av smaken i tidligere år, må det være Jakob Weidemann. Jeg kjøpte det første bildet i 1961. Etter 40 år er jeg fremdeles ikke blitt lei av det. Jeg har alltid vært svak for bilder jeg kan leve med over tid, blant annet fordi de har flere fysiske og estetiske lag, og er betydningsmessig flertydige. Her er Weidemann en mester, sier Dronning Sonja i boken Storfuglen i norsk kunst av forfatter Karin Hellandsjø.
Henie Onstad Kunstsenter er en ledende arena for nasjonal og internasjonal billedkunst, med et bredt utstillingsprogram, en sentral kunstsamling, samt aktiviteter innen musikk og performance. Kunstsenteret er omgitt av et praktfullt parkområde på Høvikodden i Bærum. I tillegg til utstillingsar­ealer på ca. 3500 m2, rommer senteret Lab for barn og unge, møtelokaler for utleie, egen butikk, samt kafeen Piruetten.

• Utstillingen står fra 16. juni til 14. oktober 2018
• Utstllingen er kuratert av Karin Hellandsjø

Tekst: IN magasinet | Foto: Gabriele Croppi / HOK
 

Følg IN magasinet på Facebook