Hjem » Oslo »  Interiørklassiker endrer navn

Interiørklassiker endrer navn

Helt siden 1990 har Ruths Design på Majorstua vært et yndet valfartssted for hovedstadens interiørelskere. I høst har butikken gjennomgått en storstilt oppussing og skiftet navn til Lightform. Selv om forretningen nå fremstår i ny drakt så kan de fremdeles friste med det gode utvalget av designlamper og møbler, og du blir møtt av de samme kunnskapsrike ansatte som mer enn gjerne hjelper deg å finne den riktige belysningen til ditt hjem!

Det er nok en del som har blitt litt bekymret i høst når de har tatt turen forbi Ruths Design på hjørnet av Neuberggata og Middelthuns gate på Majorstua. Når både butikken ble pusset opp og ikke minst skiltet utenfor forsvant var det mange som ble nervøse for at den hadde lagt ned. Men butikksjef Tone Hagen kan forsikre om at det slettes ikke er grunn til bekymring.
– Vi har mange faste kunder og det var nok en del som var redde for at vi skulle forsvinne. Men vi er her fremdeles! Vi følte at tiden var moden for å modernisere slik at vi kan videreføre den solide posisjonen Ruths Design har hatt i en ny og moderne utforming, forteller hun. 
Selv om man fremdeles vil finne en rekke designklassikere og småmøbler i butikken så fokuserer de nå i enda større grad på lamper. Og da er det ekstra passende at butikken har fått det nye navnet Lightform.

Ny nettbutikk

I forbindelse med oppussingen og moderniseringen lanserer Lightform nå også nettbutikk. 
– Vi håper at nettbutikken vil bli en side hvor man både handler og finner inspirasjon. Her kan man også bestille tid hos lysdesigner. Vårt mål er at kundene skal få gode handleopplevelser både i butikken og på nett. Det er dessuten viktig for oss å dele vår kunnskap både om hva som finnes i markedet og hva som skal til for å løse lysutfordringene dine. Vi hjelper deg gjerne med å finne riktig belysning enten her i butikken eller en av våre konsulenter kommer hjem til deg. I tillegg videreformidler vi gjerne kontakt med elektriker.
Det innerste rommet i butikken er nå i sin helhet viet til den ikoniske danske lampeleverandøren Le Klint. Le Klints historie strekker seg helt tilbake til 1943 og har vært med Ruths Design helt siden butikken først åpnet dørene. Mange av deres lamper er i dag designklassikere og de er ofte å se på sidene i de store interiørmagasinene. Og i det nyoppussede rommet hos Lightform kommer de lekre lampene virkelig til sin rett. En annen leverandør som blir med Lightform videre er italienske Flos. Blant annet kan de nå friste med en spesialversjon av den elegante lysekronen 2097/30 i matt sort. Dette er en klassiker fra Flos som ble designet i 1958 av Gino Sarfatti. Lysekronen er nesten som en skulptur å regne og vil virkelig være prikken over i-en i ethvert rom. 
Lightform kan dessuten by på flere nye og spennende leverandører som Lampe gras, Foscarini, Artwood, Jonathan Adler og Crassevig.

Skap atmosfære i rommet med riktig belysning

Etter hvert som høstmørket begynner å senke seg er det mange av oss som innser at vi gjerne skulle hatt litt annen belysning i hjemmet vårt. Og få ting har mer å si for atmosfæren i et rom enn nettopp belysningen. 
– Det vi ser at mange bommer litt på når det gjelder belysning er at de fokuserer på bare en lampe istedenfor å ha mange lyspunkter. I en stue trenger man for eksempel å lyse opp flere hjørner for å skape en hyggelig atmosfære og øke romfølelsen.
Hos Lightform finner du alt fra de tidløse designklassikerne til de siste trendene. 
– Den nordiske stilen er fremdeles veldig i vinden, med mye naturelementer. I tillegg har det begynt å komme mer farger igjen. Det går mye i varme farger samt en del kobber og messing. Vi ser også at nordmenn nå har begynt å omfavne LED teknologien, avslutter Tone og ønsker alle velkommen til nyoppussede Lightform på Majorstua!

Fakta: Lightform

Adresse: Neuberggata 14, 0367 Oslo
Web: lightform.no
Facebook: facebook.com/lightformNO
Tlf: 225 58 217
E-mail: nettbutikk@lightform.no

Tekst & foto: Mona Gullstein