Hjem » Oslo »  Inspirasjon til kjøkkenet

Inspirasjon til kjøkkenet

Kjøkkenet er gjerne samlingspunktet i hjemmet. Her lager vi mat, spiser, gjør lekser, jobber og tilbringer tid med familie og venner. Derfor er det viktig at kjøkkenet både er flott å se på og ikke minst funksjonelt. Hos Drømmekjøkkenet på Skøyen finner du en rekke spennende utstillinger som vil gi deg ny inspirasjon til kjøkkenet og det er vel verdt å ta turen innom!

Drømmekjøkkenet holder til i Drammensveien på Skøyen. Tidligere i år flyttet de inn i nye lokaler i nabobygget. De nye lokalene fremstår som moderne og innbydende, og er den perfekte rammen rundt de mange lekre utstillingene. 
– Selv om de nye lokalene er litt mindre så er de veldig mye bedre enn de gamle både når det gjelder utseende og atmosfære, forteller interiørdesigner Alexander Åsen. 
– Vi har fokusert på litt større miljøer kontra mange små for å få mest mulig komplette utstillinger.
Butikken på Skøyen kan friste med et bredt sortiment og her finner du kjøkken i alle stilarter, fra det klassiske til det moderne. Her er det med andre ord noe for alle, uansett smak og stil. I tillegg fører de også bad og garderober. Dermed kan du få en rød tråd gjennom hele huset med for eksempel samme fronter på baderomsinnredningen som på kjøkkenet.

Svensk design

Drømmekjøkkenet er en svensk bedrift som kan skilte med lang fartstid i bransjen. 
– Selv om Drømmekjøkkenet kanskje ikke er så kjent i Norge enda så er det et veldig kjent merke i Sverige med et godt renommé. Vi har vår egen fabrikk i Skåne hvor alt av kjøkken og bad produseres. Ingenting leveres flatpakket, men blir satt sammen på fabrikken. Dermed holder det også høyere kvalitet. Samtidig gir det også en del andre fordeler. Blant annet har alle dørene et nummer som henviser til trestokken de ble lagd av. Skulle døren bli skadet så har fabrikken akkurat den stokken lagret og kan lage en ny fra samme stokk slik at den nye døren blir så lik resten av innredningen som mulig. I tillegg har vi også muligheten til å spesialbygge alle skap. Dermed kan vi justere et par cm slik at får minst mulig fôring. 
Butikken har dessuten sine egne montører som har lang erfaring med både kjøkken generelt og Drømmekjøkkenets produkter spesielt. Dermed kan du slappe av vel vitende om at kjøkkenet ditt er i de aller beste hender. Dette er dessuten kjøkken som varer. 
– Tettheten på skrogene gjør at de tåler litt mer og man får mindre slitasje. Alle skrog har en drage i heltre på toppen noe som gir god stabilitet. Etter vår mening har vi dessuten den aller beste skuffen på markedet, sier Alexander med et smil. 
– Våre skuffer har en dypere standard enn mange andre varianter. Alle frontene er i tillegg lakkert opptil åtte ganger for å gi best mulig resultat og holdbarhet.

Marmor og messing

Også innen kjøkken endrer trendene seg og da gjerne i takt med resten av interiørtrendene. Akkurat nå er marmor og messing veldig i vinden og i butikken på Skøyen kan du oppleve både benkeplater i marmor og flotte vasker i messing. 
– Marmor har ofte ikke blitt anbefalt som benkeplate i Norge siden den kan få flekker og er et porøst materiale. Men dette er litt av sjarmen med marmor og den har blitt brukt i mange år i andre land. Vi ser også at de fleste ønsker en litt annen atmosfære på kjøkkenet nå enn for 15-20 år siden. Kjøkkenet har blitt mer et oppholdsrom og mange har en åpen løsning mot stuen. Dermed er det også viktig at kjøkkenet ser best mulig ut. Mange ønsker seg et mindre massivt kjøkken og da kanskje uten overskap. Skal man ha overskap gir en variant med en blanding av overskap og åpne hyller et litt annet uttrykk. I tillegg er det mange som velger en mørk farge på frontene under benken og en lysere farge på overskapene. Dette gjør også at kjøkkenet ikke virker så kompakt.
Det er også mulig å friske opp kjøkkenet uten en storstilt oppussing. 
– Det er ofte nok bare å skifte knotter, benkeplate og vask. Benkeplater i heltre og stein gir for eksempel helt forskjellige uttrykk. Små detaljer som knotter gjør mye med kjøkkenet. Vi har også et samarbeid med arkitekter i Sverige som har utviklet kjøkkenmodeller med et litt annerledes uttrykk. Det at vi har litt spesielle varianter skiller oss nok litt fra andre leverandører, avslutter Alexander og ønsker alle velkommen til Drømmekjøkkenet på Skøyen for en hyggelig kjøkkenprat. 
– Vi kommer også gjerne på hjemmebesøk!

Fakta Drømmekjøkkenet Skøyen

Adresse: Drammensveien 147, 0270 Oslo
Telefon: 22 32 84 84
E-post: post@dkskoyen.no
Hjemmeside: Drømmekjøkkenet Skøyen

Tekst & foto: Mona Gullstein