Hjem » Oslo »  Inspirasjon på Briskeby

Inspirasjon på Briskeby

Med høsten så kommer gjerne også lysten til å endre litt i hjemmet. Og trenger du litt ny inspirasjon er det vel verdt å ta turen innom Interiør-Galleriet på Briskeby. Butikken formelig bugner over av lekre skatter, fra porselen og krystall til de lekreste puter, lamper og møbler. Alt fra internasjonalt anerkjente merker som Rosenthal, Versace, Georg Jensen, Herend, Riedel, Waterford, Lalique og Baccarat. Her finner du dessuten en rekke originale kunstverk og i løpet av året kan du oppleve separatutstillinger med både Victoria Mary Talbot og Bjørn Wiinblad!

Det føles nesten som om man har kommet inn i et skattekammer når man går inn dørene hos Interiør-Galleriet. Og det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor interiørelskere valfarter hit fra hele landet. Etter å ha holdt til i en sidegate til Karl Johan i mange år flyttet forretningen til Briskebyveien for noen år siden og ligger nå lett synlig på et hjørne på Riddervolds plass. I de store vinduene vises det frem en rekke fristelser og daglig leder Otto-Jan Teige røper at det slettes ikke er uvanlig at passasjerer på trikken som passerer rett utenfor hopper av på neste holdeplass etter å ha oppdaget butikken gjennom vinduene. 
Lokalene er lyse og luftige og danner en flott ramme rundt de bugnende hyllene. Her finner du alt du trenger for å skape et vakkert hjem, fra porselen og krystall til puter, møbler og lamper fra kjente merkenavn som Rosenthal, Herend, Alessi, Georg Jensen, Orrefors, Baccarat og Versace. Med alt fra det klassiske til det moderne er det dessuten noe for enhver smak og stil. Akkurat nå er dessuten høstens nyheter på vei inn i butikken og det er vel verdt å ta turen innom.

Separatutstillinger med Talbot og Wiinblad

Veggene i butikken er fylt opp med spennende kunstverk fra anerkjente kunstnere og Interiør-Galleriet holder separatutstillinger flere ganger i løpet av året. Nå i høst vil de først vise bildene til den australske kunstneren Victoria Mary Talbot. 
– Hele butikken vil være full av hennes malerier og akvareller. Vi har ført bildene hennes helt siden vi åpnet Interiør-Galleriet i 1987. Dette blir den fjerde separatutstillingen vi har med henne og hun er utrolig populær her i Norge, forteller Otto-Jan. 
I midten av november er det duket for den tradisjonelle juleutstillingen med originalarbeider av den kjente danske kunstneren Bjørn Wiinblad. 
– Vi har hatt juleutstilling med Bjørn Wiinblad helt siden 1990 og nå er han faktisk mer populær enn noensinne. Det er mange som samler på hans verk og forrige utstilling solgte vi halvparten til utlandet. Vi forventer at det blir like stor interesse fra utlandet også denne gangen så det lønner seg å være tidlig ute om man ønsker å sikre seg et bestemt bilde. Det har vært lite originalarbeider av han på markedet og vi føler oss veldig heldige som har mulighet til å selge hans originale kunst som de eneste i Norge.

Populært porselen

Selv om det nå er ti år siden Wiinblad døde så er det tydelig at han ikke er glemt. Han startet å designet porselen for Rosenthal i 1956 og mange av hans design er fremdeles i produksjon. I fjor var det en stor retrospektiv utstilling av hans arbeider i Arken i København. Utstillingen varte i over et halvt år og strakte seg over flere haller. Det ble den største suksessen i museets historie og fikk mye publisitet.
I fjor ble det dessuten lansert en porselenskolleksjon med tegninger av Bjørn Wiinblad som har blitt en utrolig stor suksess. Så langt selges den kun i de skandinaviske landene, men kolleksjonen har blitt så populær at det er så vidt de greier å møte etterspørselen. Porselenskolleksjonen finner du i ulike forretninger rundt om i Norge, men det er kun hos Interiør-Galleriet her til lands at du finner Wiinblads originale malerier, litografier og keramikk.

Mozarts Tryllefløyten

Det er danske Rosendahl Design som står bak porselenskolleksjonen, de eier blant andre også Holmegaard. 
– Nå kommer det også juleservise med Wiinblads tegninger. I tillegg får vi også inn festlig julepynt som kremmerhus og klokker. Wiinblad hadde jo en vanvittig produksjon og jobbet også for Rosenthal fra 50-tallet til 2006. Faktisk er det serviset som var bestselgende her hos oss i fjor designet av Bjørn Wiinblad på 60-tallet for Rosenthal. Det heter Tryllefløyten og fås både i gull og hvitt og i rent hvitt. Gull er jo på full fart inn igjen og man kan dessuten med fordel mikse gullserviset med det hvite. Serviset har relieffmotiver fra Mozarts Tryllefløyten i tillegg til setninger fra Tryllefløyten i gullskrift med Bjørn Wiinblads håndskrift på baksiden. 
Interiør-Galleriet er også den eneste forhandleren i Norge av porselen fra den ungarske fabrikken Herend hvor alt blir håndmalt. 
– Merket har vært i Norge i over 100 år og tidligere var det mange glassmagasiner som førte det. I 1995 bestemte Herend at de bare ønsket en forhandler i Norge og da var det vi som fikk lov til å fortsette. Vi får mange forespørsler fra folk som har arvet et av servisene eller som samlet da deres lokale glassmagasin førte det. Og siden servisene ikke går ut av produksjon er vi i stand til å skaffe det de ønsker.

Mer frodig og fargerikt interiør

Også innen interiør er det skiftende trender og etter flere år med minimalisme merker de hos Interiør-Galleriet at folk nå ønsker seg et mer frodig og fargerikt interiør. 
– Vi ser at stadig flere unge nå også ønsker litt mer farger. Og i tillegg til de trofaste kundene som har fulgt oss i mange år har vi nå også fått mange nye, unge kunder. Det skal gjerne være litt varmere farger og for eksempel er gull på full fart inn. I mange år har stål vært det store og selv om det fremdeles er populært så begynner gull å overta. Og har man nøytrale farger på vegger og møbler kan man tillate seg fargerike puter og bilder. Sofaen skifter man jo ikke hver dag, men en sofa i lys farge kan friskes opp med fargerike puter fra Versace. Dette er jo et merke som passer inn i mange stiler og vi er så heldige at vi er de eneste i Norge som får lov til å selge Versace Home. Her har vi alt fra møbler og lamper til puter, sengetøy og baderomsutstyr.
I tillegg kan Interiør-Galleriet også friste med porselensservisene som Versace designet for Rosenthal. Disse er svært populære og Otto-Jan kan fortelle at de er en gjenganger på bryllupslistene. De neste ukene kommer det dessuten masse spennende nyheter fra nettopp Versace. 
– I år går det en del i rosa og grått, men fargene er litt dempet slik at de passer sammen med det meste. Vi får også inn en kjempelekker sofa fra Versace som vi falt fullstendig for med en gang vi så den og som vi gleder oss veldig til å få i butikken.

Kvalitetsmøbler fra Italia

Som de eneste i Skandinavia fører Interiør-Galleriet også møbler fra italienske Turri. 
– Dette er en fantastisk møbelleverandør som lager absolutt alt fra stoler og spisestuer til dører og himlinger. Alt har en utrolig høy kvalitet og dette er klassiske, tidløse ting man har livet ut. Faktisk er en av bestselgerne våre en stol som ble designet for over 20 år siden. Den selger fremdeles like bra og sier litt om hvor tidløst designet faktisk er. De lager dessuten møbler på mål slik at man får et møbel som passer perfekt.
Under et besøk i butikken er det nærmest umulig å ikke legge merke til de humoristiske og fargerike skulpturene fra Borowski.
– Det er tydelig at folk ikke er redde for farge lenger og vi selger mye av disse skulpturene. De gir et litt humoristisk innslag i hjemmet. Nå kommer de dessuten en ny serie med boblevasen til Finn Schjøll. Vasene produseres av Magnor og er veldig populære. De nye vasene finnes i flere farger, og selve boblen er matt patinert mens kragen er glatt. Vasene er så flotte i seg selv at bare en enkelt blomst oppi blir utrolig virkningsfullt, avslutter Otto-Jan. 
Hos Interiør-Galleriet er det med andre ord noe for enhver smak og anledning, enten du er på utkikk etter noe nytt til deg selv eller en flott gave som mottakeren garantert vil sette pris på!

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Interiør-Galleriet

Følg IN magasinet på Facebook