Hjem » Oslo »  Inspirasjon og glede på Frogner

Inspirasjon og glede på Frogner

Det er nesten som å komme inn i en annen verden når man går inn dørene hos Briskeby Gods. Butikken formerlig bugner over de vakreste ting til hjemmet og elegante, tidløse klær fra anerkjente merker. Enten du er på utkikk etter noe nytt til deg selv eller noen du er glad i, eller bare trenger påfyll av inspirasjon er det vel verdt å ta turen innom!

Noen forretninger er ikke helt som alle andre. Og Briskeby Gods på Frogner er definitivt en av de. Når man kommer inn dørene her for første gang kan man kjenne igjen følelsen man fikk som barn når man kom inn i en velfylt lekebutikk. Butikken i Skovveien 12 er full av vakre ting og er en av de butikkene hvor man kan rusle rundt i timevis og fremdeles oppdage nye skatter. Her er det lamper i taket, gullspeil på veggene, stativer med klær, møbler og hyller fylt med små skatter i skjønn forening. En annen ting man straks legger merke til er den gode atmosfæren som råder i butikken. Her er det tydelig at både ansatte og kunder trives.
Briskeby Gods ble startet i 2011 av Elisabeth Grindheim og Cecilie Vanem. For et år siden åpnet de også en butikk på Vinderen og det er slettes ikke uvanlig at kundene drar fra den ene butikken til den andre for å se hva som er nytt. Nå har de dessuten lansert egen nettbutikk. 
– Det har hele tiden vært viktig for oss at kundene skal få en opplevelse når de kommer hit. Briskeby Gods skal være et sted som skiller seg ut og hvor det er hyggelig å komme. Alle jentene vi har fått med på laget er glad i mennesker og gjør alt de kan for å gjøre det hyggelig, forteller de to. 
Her er det god, gammeldags service som gjelder og du er velkommen både som kunde og som gjest.

Opplevelsene i sentrum

Eventyret startet i et mindre lokale i Skovveien. 
– Begge har erfaring med å drive firma fra før. Cecilie drev et IT-firma og jeg drev et firma med arbeidstøy. Da vi solgte firmaene og var ledige samtidig fant vi ut at det var tid for å satse, forteller Elisabeth. 
– Først fant vi et lite lokale i Skovveien. Her hadde vi bare interiør med en blanding av antikk og nytt. Men også her var det opplevelsene som stod i sentrum. Lokalet ble etter hvert for lite og da Benedikte Ferner ga seg i dette lokalet tok vi sats og det har vi aldri angret på. Her har vi også utvidet opplevelsen med klær.
Stilen på både interiør og klær kan best beskrives som tidløs og avslappet eleganse. Briskeby Gods har dessuten en rekke varer du ikke finner i alle andre butikker. Det er heller ikke mange av hver ting og de faste kundene har lært seg at finner de noe de liker så lønner det seg å kjøpe det før noen andre kommer de i forkjøpet. Dette gjør også at det er mye rotasjon på varene og du kan komme innom hver uke og oppleve en nesten helt annerledes butikk. 
– Vi handler ikke på varemesser, men reiser rundt og plukker det vi selv liker. Og vi er hele tiden på jakt etter nye, spennende leverandører. Veien blir litt til mens vi går og nå føler vi at vi kjenner kundene våre så godt at vi vet hva de vil ha. Reisene gir oss dessuten inspirasjon og engasjement til å utvikle konseptet videre og vi føler at vi er utrolig heldige som får lov til å jobbe med vakre ting, skape og spre glede.

Norges største på MaxMara

Briskeby Gods kan friste med både klær og interiørartikler fra internasjonalt anerkjente merker. De er Norges største på det italienske klesmerket MaxMara, i tillegg har de blant andre Dondup og svenske Stenströms. På interiørsiden er de største leverandørene Flamant og Eichholtz, samt mange små leverandører. 
– Hovedmerket vårt innen klær er MaxMara. Det er et italiensk merke med tidløse klær i god kvalitet som passer skandinaviske damer godt og som har blitt svært godt mottatt.
Det er tydelig at de to ildsjelene ikke er redde for å ta i et tak og de har hele tiden masse planer for fremtiden. Og med lanseringen av nettbutikken vil konseptet nå ut til enda flere. 
– I begynnelsen blir det mest klær i nettbutikken, men etter hvert vil det komme flere interiørartikler også her. Vi drømmer også om å få et lokale på CC Vest eller Sandvika Storsenter. De siste årene har vi dessuten blitt dratt inn på et nytt område med interiørprosjekter noe som er utrolig morsomt, sier Cecilie. 
Begge har etter hvert mye erfaring med restaurering av hus og hytter, og prosjektene deres er ofte å se på sidene i de store interiørmagasinene. Og det er enkelt å kjenne igjen den unike stilen hos Briskeby Gods også her.
Julen er alltid en spesiell tid hos Briskeby Gods og i år er temaet Old English Christmas. Her blir det både fugler med ekte fjær på treet og sorte svaner med gullkroner. En opplevelse det absolutt er verdt å få med seg!

Fakta: Briskeby Gods

Butikker: Du finner butikkene deres på Frogner, Vinderen også har de nettbutikk.
Web: www.briskebygods.no
Instagram: www.instagram.com/briskebygods 
Facebook: www.facebook.com/briskebygods.no

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Briskeby Gods & Mona Gullstein
 

Følg IN magasinet på Facebook