Hjem » Oslo »  Innovasjoner fra Volkswagen gir en bedre og tryggere kjøreopplevelse

Innovasjoner fra Volkswagen gir en bedre og tryggere kjøreopplevelse

Volkswagen er et bilmerke som alltid ligger i front når det kommer til teknologi og nye innovasjoner. Førerassistentsystemer som dynamisk lysassistent, adaptiv cruise control, tretthetsvarsling og parkeringsassistent gjør kjøringen tryggere, og tar du turen innom Møller Bil Skøyen er de gjerne behjelpelige med å demonstrere de ulike teknologiske innovasjonene som du får i en Volkswagen modell!

Bilverdenen er hele tiden i utvikling med nye design og ny teknologi. Og et av de merkene som alltid ligger i forkant når det kommer til utvikling av ny teknologi er Volkswagen. – Våre biler har mange innovasjoner som hjelper til med å gjøre kjøringen tryggere. Her i Norge er vi vant med en høy standard når det kommer til ekstrautstyr og sikkerhet på biler, og standardutstyret er ofte høyere her enn i andre land. Samtidig kan det være vanskelig å følge med på alle de nye innovasjonene, og det er ikke alltid like lett å vite hva man har bruk for. Særlig hvis man har hatt en gammel bil er det lett å føle seg litt overveldet. Men alt som følger med Volkswagens modeller er enkelt å bruke, og her hos oss bruker vi alltid god tid på å gå gjennom alt sammen med kunden før vi leverer ut bilen. Og man er selvfølgelig alltid velkommen tilbake om man trenger å få frisket opp kunnskapen, forteller salgssjef Birgit Gjærder hos Møller Bil Skøyen.
 Møller Bil Skøyen holder til i store og lyse lokaler sentralt beliggende i Drammensveien på Skøyen. Ved siden av Volkswagen er de også forhandler av Audi. Her finner du både alle de nye modellene til Volkswagen, i tillegg til et bredt utvalg bruktbiler. Med autorisert verksted og delelager under samme tak kan de hjelpe deg med alt du trenger for et enkelt bilhold.

Dynamisk lysassistent

Enten utstyret kommer som standard på bilen eller er en del av ekstrapakken man kan velge fra, så har ny teknologi kun verdi hvis det gjør kjøringen bedre og sikrere. Volkswagen har utviklet avanserte kameraer og sensorer som holder utkikk for deg og registrer potensielle farer.
– En av Volkswagens nye innovasjoner er dynamisk lysassistent som gjør at du kan kjøre med fjernlys hele tiden i mørket. Teknologien sørger for at man ikke blender trafikken som kommer imot, samtidig som man ikke mister noe lys selv.
 Det er fort gjort for selv de beste sjåfører å miste konsentrasjonen når man kjører lange strekninger, og særlig på en kjedelig vei. Og mange ulykker skjer fordi bilen forlater kjørefeltet. Enten bilen havner i motsatt kjørefelt eller i grøfta kan en slik ulykke være fatal. Derfor har Volkswagen utviklet Lane Assist som ved å hjelpe føreren å holde bilen i riktig kjørefelt bidrar til at du kan unngå slike ulykker. Når systemet er slått på aktiveres Lane Assist automatisk hvis bilen kjører raskere enn 65 km/t. Et kamera integrert i bakspeilet registrerer markeringene i veibanen og vurderer posisjonen til bilen. Viser bilen tegn til å være på vei ut av sitt kjørefelt så griper kjørevarslingen inn.

Holder automatisk avstand til bilen foran

Adaptiv Cruise Control fra Volkswagen bygger videre på den kjente cruise control-funksjonen med en radarsensor. Med AAC opprettholdes en forhåndsinnstilt avstand til bilen foran og kjørehastigheten reguleres automatisk, noe som gir en tryggere kjøring. Volkswagen tilbyr også filskiftassistenten Side Assist som varsler sjåføren om andre kjøretøy som eventuelt befinner seg i blindsonen mens bilen skifter felt.
– Vi har også City nødbrems som i lavere hastigheter bremser bilen helt opp for deg hvis noen plutselig kommer ut i veibanen. Alle våre modeller kan også utstyres med parkeringsassistenter som er svært god hjelp både under luke- og parallellparkering, sier Birgit.
– Volkswagen er opptatt av forskning og slipper aldri ny teknologi før de er helt sikre på at det sitter. Alt er ikke standardutstyr, men det er tilgjengelig i de aller fleste av våre modeller. Alle modellene har for eksempel tretthetsvarsling, som registrerer kjørestilen til sjåføren og som varsler med et lydsignal om man plutselig drar over rattet.
 Volkswagen kan også friste med et velutviklet infotainment system i sine modeller. Touch skjermer som er lette å betjene er både funksjonelle og en ekstra sikkerhet. I tillegg er DAB+ standard på alle modeller, noe som det ikke er så mange bilmerker som kan skilte med. Når man har kjørt lange strekninger er det ikke alltid like enkelt å huske hva som er gjeldende fartsgrense. Med trafikkskiltgjenkjenningssensoren registrerer trafikkskilt med fartsgrenser og forbud mot forbikjøringer med et kamera og symbolene kommer opp i multifunksjonsdisplayet slik at du hele tiden er oppdatert på gjeldende hastighet.
 De mange innovasjonene fra Volkswagen sørger for sikrere kjøring for deg og din familie, og hos Møller Bil Skøyen demonstrerer de mer enn gjerne de mange mulighetene du kan få med en ny bil fra Volkswagen!

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Volkswagen & Mona Gullstein
 

Følg IN magasinet på Facebook