Hjem » Sandnes »  Innendørs marked

Innendørs marked

Når du entrer dørstokken til Søstrene Grene i Stavanger og Sandnes får du en følelse av å være på et utendørsmarked bortsett fra at du slipper å fryse eller å bli våt på beina.

For tre år siden flyttet krimskrams butikken fra Arkaden til store og fine lokaler i nærheten av Breiavannet. Både ansatte og besøkende trives godt i det 350 m2 store lokalet. Butikken har et bredt utvalg av hobbybaserte varer, leketøy, kjøkkenutstyr og mat. De har mer enn tusen forskjellige varer og ukentlig kommer det nye godbiter til butikken. Ofte vet ikke de ansatte hvilke varer de får før pallene blir levert til lageret. 
Mange av varene fokuserer på dansk design og er i sterke farger som passer godt til den hvite interiørtrenden.
– Litt av konseptet med Søstrene Grene er at det skal være som å gå i et marked med mørke og trange ganger. Lokalene her er mye kjekkere og passer perfekt til konseptet vårt, sier butikkansatt Maren Klungtveit ved Søstrene Grene i Stavanger.

Nytt til høsten

Det som er nytt til høsten er at Søstrene Grene fokuserer mer på varer til hjemmet. Akkurat nå bugner butikken av puter, lyskubber, lysestaker og pynteesker i alle farger og fasonger. I september kommer de populære sofabordene som butikken ble utsolgt for rundt juletider.
– Jeg føler at vi har skiftet stil og fokuserer mer på interiør. Vi har mye interiørgjenstander som kobberlysestaker og trelysestaker. Begge selger vi mye av nå, sier Klungtveit.
I slutten av september åpner de en ny butikk på M44. Heidi Leite, franchisetaker, har lenge jobbet for å få åpnet en avdeling på Bryne, fordi svært mange kunder har etterspurt dette.
– Responsen har vært enorm etter at avisene skrev at vi endelig har fått det til, sier Leite.

FAKTA: Søstrene Grene

• Startet i Århus i 1973 og ble den første billigbutikken i Danmark.
• Har spennende varer fra hele verden presentert i en labyrint.
• Varesortimentet skifter konstant og det stilles store krav til kvalitet.
• Produktene kjøpes direkte fra produsentene i store mengder og på den måten holdes prisene nede.

Tekst & Foto: Terese Torgersen

Følg IN magasinet på Facebook