Hjem » Kristiansand »  Individuell behandling – året rundt

Individuell behandling – året rundt

Høsten er i anmarsj og knapt noen annen årstid egner seg bedre for egenpleie. Nyt en deilig ansiktsbehandling, fiks føttene dine eller opplev det siste innen rynkereduserende pleie. Ta deg en tur til Renates dagspa!

– Hos oss tilbyr vi hudpleie og behandlinger for nær sagt ethvert behov. Sammen med hver enkelt kunde finner vi det beste alternativet for nettopp din hud, forteller Iben ved Renates dagspa.
Høst og vinter anbefaler hun litt mer dyptvirkende og kraftige behandlinger.
– En peeling, for eksempel, kan gjøre underverker for ethvert ansikt. Greenpeel, en økologisk behandling utelukkende basert på urter, kan tilpasses alle hudtyper. Den inneholder ingen syre, bare mengder av antioksidanter. Grå og gusten hud får ny glød, den virker forebyggende på kviser og porer og har en oppstrammende virkning. Effekten er umiddelbar, sier Iben.
Zo peel fra Obagi er en kjemisk variant som virker godt i dybden. Den utføres av hudterapeut og krever oppfølging med egne hjemmeprodukter.
– Kuren er ypperlig mot for eksempel pigmentflekker. Like effektiv er den mot rynker og arr. Huden blir svært sensitiv for sollys i noen måneder etter endt behandling, så dette er noe man bør unngå i sommermånedene. Nå, derimot, er en perfekt tid å gjøre det på.
Om huden tilsynelatende er normal og sunn er det likevel ingen grunn til å ta litt ekstra vare på den. Vi har huden vår hele livet og forebygging er viktig.
– BABOR - behandlingen vår burde alle unne seg. Den tilpasses etter hudtype, gir fukt og næring og en deilig følelse av velvære. Glem heller ikke den daglige pleien, fortsetter Iben.
– I takt med at temperaturen synker trenger gjerne huden litt rikere kremer enn ellers. Og for ordens skyld, husk alltid solfaktor. Jeg kan ikke si det ofte nok. Det bør man bruke hele året.

Fra øverst til nederst

Huden er imidlertid ikke den eneste delen av kroppen som fortjener litt ekstra oppmerksomhet. Føttene våre, som daglig blir utsatt for hard belastning og bruk, har av en eller annen grunn en lei tendens til å bli neglisjert.
– Mange tenker først på fotpleie idet man skal stikke føttene i et par sandaler. Man gjør et skippertak, filer og lakker og så blir det med det. Faktum er at forsømte føtter kan føre til andre kroppslige plager. Nettopp derfor skal man ta ekstra godt vare på dem, forteller Mette, som er autorisert fotterapeut.
En klassisk fotbehandling starter med et deilig fotbad; negler og neglebånd klippes, slipes og pusses, hard hud fjernes og man får en avsluttende massasje. Andre ganger kreves mer.
– Ubehag og små problemer har en tendens til å utvikle seg. Det ene fører det andre med seg. Har man torner, sprukken og sår hud kan det for eksempel resultere i betennelser og skader på neglene – i verste fall neglsopp. Dette fordi man ubevisst endrer gange og tærne vil komme i klem.
Nettopp derfor er det så viktig å ta tak i skadene i det de oppstår. Så lenge man ikke ignorerer små smerter kan mye gjøres. Vi har råd for fotsvette og nedgrodde negler, mens sopp, torner og vorter er plager vi kan gjøre noe med.
– Mange har gal fotstilling grunnet langvarig bruk av dårlige sko. Hardt underlag kan også føre til problemer. Som autorisert fotterapeut har vi mye kompetanse når det kommer til å anbefale riktige sko og såler. En feilstilling kan ikke endres, men mye kan lindres ved god veiledning. Der vi ser det er nødvendig råder vi kundene våre til å ta kontakt med annet helsepersonell.
Jeg anbefaler alle et jevnlig besøk hos fotterapeut. Har du en normal fot kan hver tredje måned være nok. Er problemet mer omfattende tilrår jeg å komme hver sjette til åttende uke.
– Prioriter føttene dine! Rene og velstelte føtter føles vidunderlig. Ønskes lakk gjør vi selvsagt det også. Det finnes flere varianter å velge mellom. Man skal ikke undervurdere effekten av en god makeup – også på føttene, avslutter Mette med et smil.

Alltid en nyhet

Fra hun startet i bransjen har Renate alltid vært opptatt av å kunne gi kundene sine den nyeste, beste og mest effektive behandlingen. Oppdatering, enten ved personlige ferdigheter eller elektroniske nyvinninger, har høy prioritet. Året 2017 er selvsagt intet unntak. Siden mai har hun kunnet tilby Spherofill/Fibroblastbehandling, et alternativ til den som ønsker å stramme opp blant annet øyelokk uten å legge seg under kniven.
– Det er ikke helt det samme som å fjerne en masse løs hud, men snarere en øyeblikkelig vaporisering/sammentrekning av det øverste hudlaget. Resultatet er en mer spenstig og forynget hud. Foreløpig behandler vi tre ulike områder. Øvre og nedre øyelokk, samt overleppe.
– Er det vondt?
– Ikke direkte smertefullt, men det kjennes, ja! Etter behandlingen danner det seg en liten sårskorpe. Den må absolutt ikke pilles på eller bli utsatt for vann. Etter en drøy uke faller den av og forsvinner av seg selv.
– Det høres litt utfordrende ut å ikke få vann i ansiktet på en uke?
– Neida, jeg har gjort behandlingen på meg selv og det finnes ikke vanskelig. Man må bare finne en litt snedigere måte å rense huden på, med servietter for eksempel. I dusjen kan man ganske enkelt bøye hodet bakover.
I skrivende stund er det seks stykker som har fått utført behandlingen og samtlige er godt fornøyde med resultatet.
– Jeg anbefaler 1-2 behandlinger med fire til seks måneders mellomrom. Da vil det holde seg i to til fire år. Dette er kanskje ikke løsningen for alle, men er definitivt et godt alternativ til kirurgi. Den kan gjøres tidligere, man får ingen arr og man beholder sin egen øyefasong. Mest handler det om å gjøre det man allerede er utstyrt med litt bedre. Det har alltid vært min filosofi, avslutter Renate.

Fakta Renates Dagspa

- Renates Dagspa på SPA Centeret. Markensgt. 2, 4610 Kristiansand
- Renates Hud & Make up avd. Sandens
- Web: www.renatesdagspa.no
- Facebook: www.facebook.com/renatesdagsp

Tekst: Siri Gerrard | Foto: Renates dagspa