Hjem » Sandnes »  I trygge hender hos Aleris

I trygge hender hos Aleris

Som et av Skandinavias ledende privatsykehus, er Aleris et trygt og profesjonelt alternativ for medisinsk behandling og kirurgi. Plastikkavdelingen ved Aleris i Stavanger består av et dyktig team som utfører de fleste typer plastikkirurgiske inngrep. 

I sine lyse, moderne lokaler ved Stadionparken i Stavanger, minner Aleris ved første øyekast lite om et sykehus. Med topp moderne operasjonsstuer og utstyr, samt et høyt kvalifisert personale, tilbyr de behandlinger i toppsjiktet. 

Trygt og profesjonelt

Ordet Aleris kommer fra det latinske ordet alere, som betyr å gi pleie og omsorg. Som pasient hos Aleris får man svært god oppfølging både i forkant, underveis og etter et inngrep. Et team bestående av plastikkirurg, anestesilege, anestesisykepleier og operasjonssykepleier sørger for at man blir godt ivaretatt gjennom hele prosessen. 
    Aleris ved Stadionparken tilbyr det meste innen plastikkirurgi, deriblant ansiktsløft, brystoperasjoner, fettsuging og fjerning av overflødig hud.

Gratis konsultasjon

Før man avgjør om man skal gå igjennom en plastikkoperasjon, er det viktig å få snakke med kirurgen om hva inngrepet vil innebære og hva man kan forvente av resultat. Kirurgen vil gi råd og veiledning, og foreslå en behandlingsplan basert på pasientens ønsker og behov. En konsultasjon hos Aleris er gratis og uforpliktende, og kan gi deg svar på det du lurer på innen plastik-kirurgi. Når man har bestemt seg for at man ønsker å gjennomføre en operasjon, avtales en tid som passer for deg. 
    På operasjonsdagen får pasienten snakke med både kirurg og anestesilege før inngrepet, som foregår i narkose. 
– Narkose er trygt, og medisinene vi bruker forsvinner fort fra systemet i etterkant av operasjonen. Dermed er det lite bivirkninger knyttet til dette, forteller anestesilege Odd Larsen. 
    Aleris har egen oppvåkningsavdeling hvor man blir godt tatt vare på av sykepleierne. Som pasient vil man også før man reiser hjem få god informasjon om smertelindring for de påfølgende dagene. Det er viktig å følge kirurgens råd, slik at man unngår infeksjoner og andre komplikasjoner. 
– Vanligvis kan man reise hjem etter noen få timer, legger Larsen til.

Naturlig utseende

På begynnelsen av 2000-tallet så man en økende interesse for plastikkirurgi blant «vanlige folk», noe som blant annet kan knyttes til ulike underholdningsprogrammer på TV. Spesialist i plastikkirurgi ved Aleris, Georg Panczel, understreker imidlertid at de som etterspør plastikkirurgi her i Norge, stort sett ønsker seg et naturlig utseende. 
– Mange av våre kunder har et kompleks med kroppen sin som de ønsker å gjøre noe med. Det handler mest om å se normal ut, forteller han, og legger ikke skjul på at de fleste av deres pasienter er kvinner.
    Blant de mest populære behandlingene er brystkirurgi. Noen vil forstørre brystene, andre har ulik størrelse på brystene og ønsker å regulere dette. Det er også flere som kommer for å fikse på tidligere brystoperasjoner. 
    Et annet populært inngrep blant kvinner er å stramme opp slapp hud på magen etter gravidi-teter, keisersnitt eller stort vekttap.

Også for menn

Selv om kvinner utgjør den største gruppen som ønsker en plastikkirurgisk operasjon, er også menn en økende kundegruppe. Blant de vanligste inngrepene for menn er fettsuging, brystreduksjon og kirurgi etter store vekttap. 
– Det er ikke lenger tabu å gjøre små endringer på utseendet for å føle seg mer vel. Dagens middelaldrende er mye sprekere enn de var for noen tiår tilbake, og mange føler at alderen synes mer enn den føles. Ofte er det ikke så store grep som skal til for at folk blir mer bekvemme med sitt eget speilbilde, mener Panczel. 
    Han har lagt merke til at folk gjerne er mer informerte og har mer realistiske forventinger nå enn før, og mener dette kommer av at folk bruker internett til å innhente informasjon i forkant av konsultasjonen. 
– Folk bruker Google og gjør god research på forhånd, noe som gjør vår jobb i forberedelsesprosessen mye lettere, forteller Panczel.

God oppfølging

I etterkant av en operasjon vil pasienten få en regelmessig oppfølging fra Aleris
– Pasienten kontaktes av personale ved plastikkirurgisk avdeling dagen etter operasjonen. Vi ringer for å høre hvordan det står til og tilbyr pasienten å komme til kontroll, forklarer Panczel. 
På kontrollen sjekkes resultatet av operasjonen, og om pasienten er fornøyd. De aller fleste gir svært gode tilbakemeldinger. 
– Mange kommer til Aleris for å få utført inngrep som kan virke små, men som har stor betydning for livskvaliteten og hverdagen deres, sier Panczel avslutningsvis. 
– Det føles fantastisk å kunne hjelpe disse til å få et bedre selvbilde og bli mer fortrolige med sin egen kropp.

Tekst: Lina Grotmol | Foto: Lina Grotmol & Aleris

Følg IN magasinet på Facebook