Hjem >  Hva er din lykkesten?

Hva er din lykkesten?

Helt siden tidenes morgen har vi mennesker pyntet oss med smykker. Og omtrent like lenge har vi brukt stener som amuletter og båret de for beskyttelse, styrke eller hell i kjærlighet. Hver måned har sin egen lykkesten og i høst lanserer Heyerdahl Lykkesmykke. En ring og et anheng i klassisk design med hver måneds lykkesten. Kanskje vil din månedssten bringe deg hell og lykke?

Heyerdahl er en av landets ledende gullsmed og urmakere. I dag har de tre butikker i Oslo, på Skøyen, CC Vest og i Paleet. Her finner du et bredt valg diamanter, perler, klokker og kjente merkevarer. Observante kunder har nok allerede lagt merke til The Gem Wall i butikken på Paleet. En elegant glassmonter på veggen med over 100 løse stener hvor du kan plukke ut din egen unike sten. Her finner du også månedsstenene. Hver måned har nemlig sin egen lykkesten. Og det nye konseptet Heyerdahl lanserer i høst kan nesten regnes som en forlengelse av The Gem Wall. 
De siste årene har Heyerdahl lansert en rekke innovative konsepter som har høstet begeistring både blant smykkekjennere og ikke minst kundene. Og det er ingen grunn til å tvile på at det nye konseptet Lykkesmykke vil være noe unntak. Her får du en ring og et anheng med hver måneds lykkesten. Dermed kan du velge et smykke med den stenen som representerer akkurat den måneden du er født. Og hva er vel en mer personlig gave enn å gi noen du er glad i et vakkert smykke med deres måneds lykkesten?
 – Det at hver måned har sin egen lykkesten er et gammelt konsept. Gjennom årtusener har det vært knyttet overtro til ulike egenskaper som stener skal gi bæreren. De 12 forskjellige lykkestenene har alle ulike egenskaper. For eksempel skal peridot, som er lykkestenen for de som er født i august, gi beskyttelse mot utroskap og gi god økonomi, forteller gullsmed Thomas Heyerdahl med et smil.

Personlige gaver

De ulike egenskapene og historiene gjør smykkene ekstra personlige. Dette er dessuten smykker som passer til alle aldre og som vil være en like flott konfirmasjonsgave som fødselsdagsgave til mormor. Troen på stenenes magiske egenskaper har fulgt menneskene helt siden oldtiden. Både de gamle grekerne, romerne og ikke minst vikingene bar amuletter som skulle gi bæreren ulike egenskaper. 
– Det er både morsomt og spennende med de ulike sagnene. Vi ser også at dette med månedsstener favner bredt, fra de som bare synes det er hyggelig å bære sin måneds sten til de som virkelig tror på stenenes kraft. Uansett så vil jo bare det å tro på noe gi en kraft i seg selv. Tror man at en sten gir styrke så vil man føle seg sterkere.

Beskyttelse mot pest og sjøfarerens lykkesten

Det er unektelig mange spennende historier knyttet til stenene. Månedsstenen for januar er granat og symboliserer trofasthet og viljestyrke. I det gamle India bar man granater for å beskytte seg mot pest, mens grekere, egyptere og romere så på den som et symbol på makt. Den blå edelstenen aquamarin er månedsstenen for mars og er sjøfarerens lykkesten. Den bringer hell og beskytter alle som ferdes på sjøen. I tillegg sies den å bevare ekteskapelig kjærlighet og beskytter mot sjalusi. Kongen blant edelstenen er utvilsomt diamanten og den er lykkestenen for alle som er født i april. Gjennom historien har den blitt sett på som en beskyttelse mot alt vondt. I tillegg er den ansett for å være kjærlighetens sten. Det er med andre ord ikke så rart at diamanter er så populære i frier- og gifteringer.
Juni er månestenens måned. Månestenen har fått navn etter sitt måneskinnende utseende og sies å ha magiske krefter. Dens sterke magnetisme kunne tiltrekke seg det gode og frastøte det onde. Er du født i november er det topas som er din månedssten. Den står for kjærlighet, troskap og hell i forretninger. I følge gamle skrifter fra Middelalderen skal den også være virkningsfull mot søvnløshet, hals- og brystsykdommer. Østens vise menn trodde dessuten av ved å bære en topas kunne de få kontakt med det hinsidige noe som var nyttig på den tiden. Topasens kraft ble sagt å avta og tilta i takt med månefasene.

Klassisk og tidløst design

Lykkesmykkene kommer både i form at en ring og et anheng. Designet på smykkene er tidløst og klassisk. 
– Vi la ut fire ulike design på Instagram og Facebook og lot kundene bestemme. Det mest populære designet var en klassisk og tidløs modell med et rent og enkelt design. Lykkesmykkene blir produsert i Tyskland og akkurat nå venter vi på de første prøvene. De vil være i butikkene og i vår nettbutikk i god tid før jul og vi gleder oss til å vise de frem til kundene, avslutter Thomas Heyerdahl. 

Du vil finne Lykkesmykkene i alle Heyerdahls butikker og på 
www.heyerdahl.no.

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Heyerdahl & Mona Gullstein

 

Følg IN magasinet på Facebook