Hjem » Oslo »  Hundre skinnende år

Hundre skinnende år

I 1914 kom de første gifteklare unge herremenn til Juvelér Hans Anton Neerbye for hjelp med å finne forlovelsesring til sin utkårede, og de har ikke sluttet å komme enda. Få har en mer romantisk historie å se tilbake på enn hundreårsjubilanten H.A. Neerbye.

Helt siden de først åpnet dørene i Torggata har skinnende diamantsmykker vært H.A. Neerbyes spesialitet. Siden den tid har turen gått innom Youngstorget og Kongensgate, før de i 1998 fant sitt nye hjem i Henrik Ibsensgate på Oslos beste vestkant. 
    Selv om Henrik Ibsensgate undergår et ansiktsløft for tiden, har gullsmeden trosset gravearbeidet og holdt åpent som vanlig. Gatearbeidet er langt fra ideelt for butikkene i området, men H.A. Neerbye ønsker likevel sine kunder velkomne med en kopp Nespressokaffe, personlig service og et stort utvalg smykker som kan lyse opp selv den mørkeste høstkveld.

Jubileumsmåned

Da et nytt sprinkelanlegg må installeres som følge av nye reguleringer, ser butikken seg dessverre nødt til å holde stengt i oktober. Men ingenting er så galt at det ikke er godt for noe. Butikkens daglige leder, Per Arne Skar, skal bruke denne tiden på å planlegge en jubileumsmåned for når butikken gjenåpner i november. 
    Under jubileumsmåneden vil det bli flere arrangementer og de forskjellige merkevarene vil få hver sin dag til å profilere sine produkter, samtidig som kundene kan glede seg over gode jubileumstilbud. Det blir også en egen diamantdag hvor gifteklare kan finne drømmeringen. 
    H.A. Neerbye er glad i kommunisere med kundene på Facebook, og kommer til å oppdatere Facebooksiden med ytterligere informasjon når jubileumsmåneden nærmer seg.

Halve butikken er innrettet i typisk Ole Lynggaard-stil.

Mestergull

Tradisjonelt var H.A. Neerbye en familiebedrift, men for syv år siden ble bedriften en del av Mestergull. Når H.A. Neerbye nå blir hundreårsjubilant, kan Mestergull samtidig se tilbake på 30 vellykkede år, og jubileumsmåneden skal markere begge jubilantene. 
    H.A. Neerbye ser ut til å trives med sine nye eiere, på den ene siden opplever de fordelene med å være en del av en større kjede, men samtidig får de også holde fast på sin særegne tilnærming til gullsmeddrift.

Ole Lynggaard

Lokalet i Henrik Ibsensgate er mer enn en gullsmed verdig. Innredningen oser av eksklusivitet, og to enorme lyskroner laget av muranoglass er stjernene i rommet. Halve butikken er innrettet i typisk Ole Lynggaard-stil, det danske merket som frontes av supermodell Helena Christensen, og som også er et av favorittmerkene til den danske kronprinsessen Mary.
    Hos H.A. Neerbye kan de Ole Lynggaard, og de er Norges største forhandler av merket. 
    Det er de gjennomførte detaljene fra katalogdesign til produktinnpakning som gjør at H.A. Neerbye har et så spesielt forhold til smykkene fra Ole Lynggaard, og de setter også pris på hvordan smykkene føles i hånden. 
– Det er tunge, massive, flotte smykker, sier Skar.
    Spesielt den nye Lotus-serien har slått godt an blant norske kunder. Med sine nydelig korallfarger er Lotus-serien et frisk pust i høstkolleksjonen. 
    Lykkeringene, Mont Blanc, 4C Diamonds, Calvin Klein og Georg Jensen er andre merker som pryder vestkantsbutikken. I løpet av kort tid har også stålsmykkene fra Michael Kors blitt en stor favoritt blant butikkens faste kunder.

Forlovelsesringer

Men det er ringer de selger mest av hos H.A. Neerbye, og daglig leder Per Arne Skar kan fortelle at en klassisk «énstens diamantring med seks klør» er den aller mest populære modellen. Denne og mange andre design finnes i flere prisklasser, og kan tilpasses kundens ønsker.
    Når det gjelder gifteringer tar parene seg god tid med å bestemme seg, og gjør gjerne mye research før de kommer inn i butikken. Mens det før i tiden var faste rammer for gifteringer, er det nå større fleksibilitet, sier Skar og viser til Lykkeringene™ der kunden selv kan være med å designe sine ringer. 
    Selv om mange ønsker klassiske inngraveringer, dukker det også opp noen overraskelser, og Skar minnes godt et par som ønsket inngraveringen «den som gir seg er en dritt.» 
– Da stusset vi litt, humrer han. 
    Romantikken lever godt blant dagens unge, og de siste to-tre årene har H.A. Neerbye fått en ny kundegruppe i yngre gutter på utkikk etter forlovelsesringer til sin kjære. De vet godt hva de ønsker, og hos H.A Neerbye finner de det de ønsker innenfor sitt budsjett. 
    Disse forelskede guttene er både fortiden og fremtiden til H.A. Neerbye, for så lenge de fortsetter å gå ned på ett kne, så er diamanter god butikk.
– Vi selger jo ikke bare smykker, men vakre verdifulle gjenstander som symbol på folks kjærlighet, forklarer Per Arne Skar.

Tekst & foto: Lene Haugerud

Lik IN magasinet på Facebook