Hjem » Helse & velvære »  Hudpleie i særklasse

Hudpleie i særklasse

High-tech lasere, lysterapautisk bølgeenergi, radiofrekvenser, magnetisk fettsmelting, og hudpleieprodukter som baserer seg på avansert teknologi. De leker ikke hudpleie hos Argus Vital.

Venus LegacyTM påfører huden et nettverk av terapeutisk varme, som trenger dyp ned i vevet. et oppstår en termisk reaksjon, som stimulerer kroppens naturlige helningsprosesser.

– Den fraksjonerte CO2-laseren lager bitte små hull i huden der man skal operere eller behandle, og vevet rundt blir uberørt. Det er et meget presist og skånsomt verktøy bade for kirurgi og hudforbedring, forklarer Marianne Hesle Pettersen, daglig leder for Argus Vital
Hun forteller om den avanserte laseren de bruker for å utføre øyelokkplastikk og andre inngrep som å fjerne vorter, inngrodde negler, og ulike hudskader. Det er også et meget effektivt verktøy for å behandle solskadet hud. Det er en lege med plastisk kirurgisk utdannelse som utfører behandlingene i samarbeid med øyelege Willy Pettersen. Behandlingene utføres under lokalbedøvelse.
    Argus Vital tilbyr også en behandling som heter IPL – Intenst Pulset Lys. Med den kan man effektivt og skånsomt fjerne blant annet pigmentflekker og kapillærer/couperose. Behandlingen er trygg og gir meget gode resultater, forteller Marianne:
– IPL er et bredspektret lys med flere bruksområder, som har overtatt mange av funksjonene til tidligere laserbehandlinger fordi det er mer effektivt og skånsomt. Vi arbeider med forskjellige bølgelengder hvor varmen omdannes til spesifikk energi i huden, forklarer hun. 
Hun utdyper at maskinen benytter seg av ulike bølgelengder med lysenergi som opptas av blodet, såkalt selektiv fotokoagulering. Man kan regne med 1-4 behandlinger før man oppnår tilfredsstillende resultat med ca. 4 ukes intervall mellom behandlingene. Huden skal være helt leget før supplerende behandling. Stort sett koster behandlingene mellom 1.000–2.000 kr, avhengig av omfang.

Visia hudanalysemaskin kan simulere en aldringsakselerasjon og aldringsreduksjon på 5-7 år

Massasjeslanking

Venus LegacyTM er en nyvinning fra USA, som lover å stramme figuren, reduserer valker, fett og cellulitter. Varianten Argus Vital har anskaffet, er den første av sitt slag i Norge, ifølge Marianne, og også den mest avanserte. Dette er en revolusjonerende behandlingsmetode der man utnytter synergieffekten mellom en avansert patentert radiofrekvens teknologi, et pulserende magnetfelt og et regulerbar pulserende sug. Resultatet er at den strammer opp eksempelvis løs hud på overarmene, dobbelthake og uønsket fett rundt midje, bak og lår. Huden påføres et nettverk av terapeutisk varme, som trenger dyp ned i vevet. Det oppstår en termisk reaksjon, som stimulerer kroppens naturlige helningsprosesser. Kollagen- og elastin produksjonen øker, noe som fører til fastere hud og færre rynker. Den forhøyede temperaturen i vevet bryter også ned fettcellene. Resultatet er fastere og strammere hud, mindre cellulitter og tap av centimetere.
– Et stort pluss er at man kan gå rett på jobb etter behandlingen. Det er som å få varm massasje, beskriver Marianne.

1. Venus LegacyTM er en nyvinning fra USA, som lover å stramme figuren, reduserer valker, fett og cellulitter. 2. Oxygenetix er så skånsom at selv om man har rosaria, kviser, arr, eller gjennomgått ansiktskirurgi er den helt uproblematisk.

Kremer i særklasse

Forlle’dTM er en banebrytende hudpleie-serie, som er utviklet og produseres i Japan. I motsetning til andre hudpleieprodukter inneholder denne serien ioniserte lavmolekylære virkestoffer:
– Dette gjør at denne serien har de eneste hudpleieproduktene på markedet der virkestoffene trenger ned i de dypere lag i huden. Forlle’d Laboratory har utformet en globalt patentert fremstillingsprosess med ultra lavmolekylær hyaluronsyre og andre lavmolekylære stoffer. Teknologien er basert på nobelprisvinneren Koichi Tanakas oppdagelser, sier Marianne ivrig. 
Alle andre fuktighetskremer har så store molekyler at de ikke kan trenge ned mellom cellene i huden og blir derfor liggende i de ytre hudlagene. I denne hudpleieserien er det derimot ioniserte mikromolekyler som gjelder og disse treger ned gjennom de trange mellomrommene mellom cellene. Resultatet er glattere og mer spenstig hud, rik på fuktighet også i de dypere hudlagene. Blant japanske kvinner er denne serien nr. 1, men den er ny i Norge, forteller Marianne videre.
    Argus Vital tilbyr også en FDA-godkjent foundation med unike og nyskapende egenskaper. 
– Oxygenetix er så skånsom at selv om man har rosaria, kviser, arr, eller gjennomgått ansiktskirurgi er den helt uproblematisk, sier Marianne
Hun forklarer hvordan denne foundationen ikke legger seg som et lokk på huden, men lar huden puste. Det er nettopp den teknologien som er patentert og har gitt opphav til produktets navn. Man får den i en rekke ulike fargevariasjoner tilpasset forskjellige hud-toner og -typer. Oxygenetix er lett å legge og føles behagelig på huden.

Kunnskap lønner seg

Klinikken tilbyr noe som heter Visia HudanalyseTM. Som er et avansert system utviklet av Procter & Gamble i USA. Den datastyrte maskinen gir god oversikt over både overflaten og de dypere lagene i huden. På grunnlag av bildene fra maskinen, får sykepleieren vite hvordan det står til med huden – og hva som vil skje med den.
– Visia hudanalysemaskin kan simulere en aldringsakselerasjon og aldringsreduksjon på 5-7 år, opplyser Marianne. 
Rynker som er på vei, skader, tørr hud m.m. blir kartlagt, og så kan man legge opp behandling deretter. Analysen koster 350 kroner, og er en effektiv metode for å tilegne seg informasjon. 
– Er man ved Egertorget kan man jo bare stikke opp og få vite hvordan det står til med huden sin, skyter Marianne inn.

Tekst: Ingvild Olsen | Foto: Skintech AS

Følg IN magasinet på Facebook