Hjem & fritid »  Honda CRV

Honda CRV

Honda CRV har vært en veldig populær modell de siste årene. Nå er 2010-modellen her, med ansiktsløftning og en hyggelig overraskelse under panseret. Sjelden har en ansiktsløftning hatt et så godt resultat.
Article image

Det er flere merkbare endringer i årets utgave av SUV-en. Det man først merker er mindre endringer i panser og grill, noe vi synes skaper penere linjer. Hekken har også fått en liten oppgradering. Hjulopphenget er forbedret, noe som skaper økt kjørekomfort og sikkerhet. Karosseriet fra 2007-modellen er fremdeles i bruk.

Article image

Svært sikker

Den mest merkbare forskjellen i testbilen vår er uten tvil dieselmotoren med automatgir. Den stillegående motoren øker virkelig kjøregleden, og automatkassen gjør overgangen mellom girene nesten umerkelig. «Bilen er også den første SUV-modellen på markedet som er utstyrt med det kollisjonsminimerende bremsesystemet CMBS og den tilpassbare fartsholderen ACC», står det på Hondas hjemmesider. Det høres ikke dumt ut. ACC tilpasser automatisk farten i forhold til bilen foran. CMBS skal i følge nettsidene forutse å reagere på farlige situasjoner. Først med varsellamper og lyd. Om føreren fremdeles ikke skulle ta hintet strammes beltet litt i samsvar med lett oppbremsing. Om systemet merker umiddelbar fare, bremses det hardt, samtidig som beltet strammes merkbart. Daglig leder ved Stenshagen Bil Lillestrøm, Sverre Skar forteller at flere kunder har gitt tilbakemelding om avvergede kollisjoner, hvor de selv har innrømt at konsentrasjonen nok ikke har vært der den skal være.

Miljøvennlig

Både bensin- og dieselversjonen oppfyller strenge miljøkrav. Dieselversjonen bruker 0,62 liter på mila. I tillegg til å være svært miljøvennlig, er den også svært brukervennlig. Med talestyring av GPS og varmeapparat vil vi tro designerne har tenkt både på sikkerhet og brukervennlighet. Svingende frontlys, regnsensor, skinn, elektrisk regulerbar stol, panoramatak, flatt gulv og aluminiumsfelger er noen av våre favorittingredienser i denne kjørevennlige bilen. At Ipoden kan kobles rett på anlegget via en hendig USB- kabel er heller ikke å forakte.

Tekst: Fredrik A. Sivertsen  Foto: Honda