Hjem » Trondheim »  Høstmote i blått, grått og bomull

Høstmote i blått, grått og bomull

Myke, naturlige materialer og klær i blått, grått eller dempet rosa er noe vi får se mye av i høstmoten til han og henne.

01: Skjorter i trendfargen blå, i ruter, vevd mønster eller print. 02: Strikkejakken hører selvfølgelig med til høsten. 03: Til henne: jeans i stretch og en blazer og skjorte i klassisk stil. 04: Gråtoner og dempet rosa er også en het farge i høst.

– Det skal være mykt og avslappet. Det er hentet mye inspirasjon fra jeans, men man kan pynte det opp ved å blande jeansen med en pen skjorte, forklarer Arne Rønning. 
Materialene skal gjerne være i bomull, ull eller viskose, og strikkejakken eller genseren hører selvsagt med.

Mønstrete skjorter

Særlig på skjortefronten har det skjedd mye det siste året, der ruter er blitt danket ut av mønster, print eller vevd mønster. Årets store trendfarge er ifølge Rønning blått, i alle ulike toner, fra jeansblått til marineblått. Legg til noen innslag av burgunder, og antrekket blir supertrendy. På bena er det fortsatt jeans som er det store, men også bomullsbukser, eller chinos, holder tritt. Buksene skal helst være smale nederst, opplyser Rønning.

Dongeri som holder

Også på damemoten står jeansen sterkt. 
– Vi selger dongeribukser fra Mac. Dette er et tysk merke med god stretch som holder seg. De begynner ikke å sige og bli tre størrelser for store etter bruk, forteller Åshild Taftø ved dameavdelingen hos Arne Rønning. Butikken fører flere klær fra Marco Polo, der det er den klassiske, nedtonede stilen som gjelder. 
– Det er litt mer dempet, og det går mye i blått, grått og dempet rosa. Så har du de klassiske, fine skjortene og myke, fine dressjakker i naturstoff som bomull og ull, sier Taftø.

Tekst: Renate Brødreskift | Foto: Renate Brødreskift & Arne Rønning
 

Følg IN magasinet på Facebook