Hjem » Oslo »  HJEMMETS HJERTE

HJEMMETS HJERTE

Du trenger ikke være stor når du kan levere solide ting som liten. I butikken på Frogner banker hjertet for kjøkken. Tvis legger puslespillet. Så kan du nyte resultatet.

Vi nordmenn elsker å være hjemme på kjøkkenet, og vi lager mye mat for familie og venner. Det er et rom som betyr mye. Men hvor skal man begynne når det er tid for totalrenovering?

Ser mulighetene

Med over 30 år sammenhengende i kjøkkenbransjen, opplever innehaver Hilde Setrom at Tvis har sin styrke i solid erfaring, og at de ser mulighetene. I blant er kundene helt i villrede hvor man skal begynne prosessen, og synes det virker som en umulig oppgave å få noe fint ut av et dårlig utgangspunkt. Hos Tvis er det hjelp å få. 
– Vi jobber oss som regel frem til et godt resultat, og vi har et fantastisk tegneprogram der vi kan illustrere det nye kjøkkenet som et fotografi, med lys og refleksjoner som et virkelig bilde av rommet. Og hjemmebesøk er helt obligatorisk, mener Hilde.

Rikt sortiment

Selv om Tvis er en liten butikk i fysisk størrelse, har de tilgang på et rikt sortiment, og mange spennende kjøkkenløsninger. De har kjøkken fra to faste fabrikker; danske Tvis, og tyske Nolte. Tvis kjører på det skandinaviske møbelkonseptet, og Nolte er en mangfoldig fabrikk, med kjempeutvalg på dørfronter og skapvarianter. De har forskjellig uttrykk, men felles er at det er ganske stramme kjøkken, og med lite «kruseduller».

Kontraster

– Vi kan levere innredning til hele huset, sier Hilde. 
Det begrenser seg ikke bare til kjøkken. Innredningen kan tegnes som stueseksjoner, TV-seksjoner og bokhyller, samt walk-in garderober. Har kunden gamle skatter i form av arvede møbler eller gamle designklassikere, er dette fint å få med på illustrasjonene, så sant de har det i tegneprogrammet. Målet er å lage interiør som det skal bo folk i, og ikke se ut som et stillbilde fra en møbelkatalog.

Endelig farger

Mer farger, grønne planter, og tekstiler er endelig lov. Mange er sultne på farger hjemme etter en lang periode med interiør som i en sort-hvitt film. På kjøkkenet sniker det seg nå inn militærgrønt, støvblått og terracotta. Hilde tror at vi også vil se mer av gult – som en aksentfarge. 
– Det er friskt, og man blir i godt humør. Jeg tror at vi mennesker trenger farger, og det er en grunn til at vi er så glade i blomster, sier hun.

Klassikere

Selv om fargene har gjort sitt inntog, er hvite og sorte kjøkken sikre klassikere. Men nå i supermatte overflater. Nolte har flotte nano-laminater i sortimentet. Dette er overflater som ikke tar fingerflekker. Men også treverk er på banen. 
– Tvis sin M-Line i massive lameller er kjempeflott i en stor øy for eksempel, viser Hilde frem i butikken. 
Lamellene er å få i flere tresorter. 

Effektive

Det er mye å ta stilling til når man velger kjøkken. Tvis er i hovedsak en totalleverandør. 
– Vi leverer skap, hvitevarer, kummer og kraner. Og det er viktig at dette passer sammen! Når bestillingen er gjort, koordineres hele leveransen fra butikken. Vi samler alle varene på transittlager i god tid, og leverer alt samlet. Vi er hos kunden klokken syv på morgenen, med vårt faste team av håndverkere. Det kan være hardt for mange å stå opp så tidlig, men vi må benytte hele dagen, da blir vi fortere ferdig, det er jo bare en fordel, smiler Hilde.

Interiørhjelp

Det å samle sammen alle tråder i valg av design og materialvalg er litt uoverkommelig for mange. Derfor samarbeider Tvis Kjøkken på fast basis med to interiørdesignere, som gjerne hjelper kundene med uttak av farger, gulv, tekstiler og belysning. Annik So Design er en av dem, og som akkurat har startet et flott showrom i Bekkestua sentrum. Der er det mulig å få hjelp til alt det andre man ofte trenger i oppussingen.

Produserer ett og ett kjøkken

– Siden alle våre innredninger blir produsert etter tegninger fra meg, kan vi velge ut ifra et enormt sortiment av farger og løsninger, sier Hilde entusiastisk. 
– Vi leverer også skap på spesialmål – til vanlig leveringstid. Etter så lang fartstid med samme produktet, blir det ofte til at jeg skreddersyr noen skap inn i kjøkkenene. Jeg er jo husmor selv, og kan ikke fordra tomplass og uutnyttet plass i kjøkkenet! Så hjertelig velkommen innom til den lille kjøkkenbutikken min, så finner vi ut av det, hilser Hilde fra Frognerveien 6.

FAKTA: Tvis kjøkken AS