Hjem » Interiør & design »  Hjelp til oppussingen

Hjelp til oppussingen

Det finnes mange hjelpsomme kilder for deg som skal pusse opp. Her har du noen tips til apper og nettsider som kan være nyttige for deg som er på utkikk etter tips, inspriasjon og hjelp.

Inspirasjon

Dersom du skal pusse opp har du muligens en detaljert drøm om hvordan det skal se ut etter oppussingen er ferdig. Men de fleste finner mye inspirasjon i å se på gode eksempler. Houzz.com viser gode ideer enten du skal bygge noe nytt, eller bare ønsker å finpusse litt.
Houzz-appen starter med et bilde av et tomt rom som du kan fylle med det du ønsker av interiør. Du kan velge og dra elementer inn i bildet. Når du er ferdig kan bildet enkelt sendes til andre slik at de kan se hva du ønsker/tenker.
Om du skal male et rom i hjemmet ditt er det vanskelig å forestille seg hvordan en farge vil tas seg ut på veggen. Nordsjö Visualizer har utviklet en løsning hvor du kan teste malingsfarger du er interessert i, i virtuelle rom på skjermen.

Planløsning og organisering

Room scan hjelper deg med planløsningen når du skal pusse opp. Appen måler opp rommet for deg. Alt du trenger å gjøre er å ta med deg mobilen og gå langs rommets vegger. Det er ikke millimeterpresist men mer enn godt nok til å lage brukbare skisser. Room scan for iOS kan lastes ned på iTunes. Dersom du bruker en Android telefon kan du laste ned MagicPlan fra Play butikk. Denne appen gjør den samme nytten, men her tar du bilder fra ulike vinkler i rommet i stedet for å bevege deg fysisk.
Trenger du hjelp til å organisere selve oppussingen. I appen HandyMobi kan du lage handlelister, sette opp oversikt over kostnader, ta notater og lære enkle håndverk etter instruksjoner. iOS-brukere finner appen på iTunes, mens Android-brukere finner den i den i Play butikk.

Håndverkertips og verktøy

Ønsker du å gjøre mest mulig av oppussingen selv, men mangler erfaring? Gjør det selv – 555 håndverkertips gir 5 dager gratis tilgang for ikke-abonnenter. Denne appen er laget for iOS. Appen er delt inn i kategorier som gjør det enkelt å finne de tipsene og triksene du trenger.
Mangler du vater anbefales vater–appen iHandy som er tilgjengelig for både iOS og Android. En app som er nyttig dersom du for eksempel henge opp et bilde eller montere en hylle. Husk å kalibrere appen ved å legge end på helt rett flate.
Photomeasure for iOS lagrer dimensjoner for deg, slik at du slipper å huske dem. Du har kanskje hatt med deg en knotete huskelapp med målene til en vegg når du skal ut å handle? Denne appen lagrer dimensjonene slik at du kan lett hente fram målene i butikken, eller skal kommunisere målene med håndverkere. ImageMeter er en tilsvarende app for Android. Konseptet er enkelt: Ta et bilde, merk det du vil måle, og appen måler det for deg og lagrer informasjonen. En fin tilleggsfunksjon er at du kan gå tilbake og måle deler av objektet senere, uten å ta et nytt bilde.

Nettsider som kan komme til nytte

Det er ikke bare apper som er nyttige når du skal pusse opp. Det finnes også en rekke nettsider som tilbyr masse nyttig informasjon. Her kan du dra nytte av andres ekspertise og dyrekjøpte erfaringer. Bruk dem flittig i oppussingsprosjektet ditt, både til å finne kreative løsninger og å unngå problemer.
Ifi.no er en innholdsrik nettside for deg som er interessert i oppussing. På Ifi ligger det artikler, tips og triks som omhandler de aller fleste vanlige oppussingsprosjekter i Norge. Har du spørsmål om kjøp av håndverkstjenester eller verktøyvalg kan du finne svar her. Ifi kan også være en kilde til informasjon hvis du lurer på hvilke tapet som er trendy, hvordan man vedlikeholder en mur eller hvilket gulv du skal velge.
Vi i villa har også mye innhold på nettsidene sine, inkludert et forum. Her diskuteres alt fra vedlikeholdsfrie terrassebord til belysning på vaskerom. Mange av artiklene gir løsningsforslag til vanlige utfordringer og dilemmaer, men nettstedet byr også på hjemme hos-reportasjer til inspirasjon.
Dette var forhåpentligvis nyttige tips for deg som går svanger med oppussingsplaner.

Lykke til med oppussingen.

Kilde: Mynewsdesk / Talkmore