Hjem » Oslo »  Hjelp mot kroniske og langvarige smerter

Hjelp mot kroniske og langvarige smerter

Mange nordmenn sliter med kroniske rygg- og nakkesmerter, og ofte kan det være vanskelig å finne en behandling som fungerer over tid. Men det finnes hjelp å få! Ruth Teschke ved Klinikk for Helhetsterapi har spesialisert seg på kroniske smerter og behandler både muskulære- og skjelettplager.

Det er nå tre år siden Ruth Teschke åpnet dørene til Klinikk for Helhetsterapi i underetasjen på SAS hotellet. Selv om klinikken holder til midt i sentrum av hovedstaden hersker det en rolig og avslappende atmosfære straks man kommer inn dørene. I løpet av de siste årene har lokalene blitt pusset opp, og både resepsjonen og de to behandlingsrommene fremstår lyse og moderne.
    I dagens samfunn hvor man ofte tilbringer mye tid sittende foran en datamaskin er det mange som sliter med kroniske smerter i rygg- og nakke. Og det er nok mange som har forsøkt en rekke ulike behandlinger uten å finne noe som hjelper på lang sikt. Ruth er både massør og heilpraktikter og har spesialisert seg på kroniske smerter. Hun behandler både muskulære og skjelett plager. Og det er tydelig at det er mange som har oppdaget at dette er en behandling som virker.
– Det er mange pasienter som kommer tilbake og ikke minst som anbefaler meg videre til familie og venner. Fornøyde pasienter er virkelig den beste reklamen man kan få og jeg setter selvfølgelig stor pris på anbefalingene, sier Ruth med et smil.

Article image

Ser hele mennesket

Ruth kommer opprinnelig fra Tyskland, men har i flere år bodd og praktisert i Norge. I tillegg til lang erfaring har hun tysk statseksamen i massasje og eksamen i heilpraktik. Heilpraktik er alternativ medisin som blant annet inkluderer kiropraktikk, homeopati, kinosologi og neuromuskulær terapi. Ruth er opptatt av at man ikke bare skal behandle symptomene, men alltid forsøke å finne årsaken til smertene.
– Hvis man bare jobber med symptomene kan smertene bli bedre for en stund, men man blir ikke helt bra før man har funnet årsaken bak symptomene. Det er viktig at man ser hele mennesket under ett, både fysisk og mentalt. Noen ganger kan det være et psykisk problem som gir fysiske symptomer eller omvendt. Mange trenger dessuten mer enn en type behandling og med heilpraktik har jeg mulighet til å tilpasse behandlingen individuelt etter den enkelte pasients behov. Normalt trenger man mellom seks og ti behandlinger, men mange ønsker å fortsette en gang i måneden for å ikke ende opp tilbake i gamle mønstre.
    Ruth forteller at det i løpet av de siste årene har blitt stadig større etterspørsel etter homeopati.
– Det er tydelig at det er mange som har oppdaget homeopati og som har blitt bevisste på at det er mye som kan behandles. Det gir blant annet svært gode resultater mot allergi og forkjølelse, og mange har også fått hjelp mot angstsymptomer, forteller hun.
Ruth deler lokalene i SAS-hotellet med to andre behandlere, Tse Wang Namgyal som tilbyr Tibetansk Massasje og Jutta Behrend som tilbyr ulike spa-behandlinger, hud- og fotpleie.
– Jeg føler meg heldig som har to gode kolleger her. Vi utveksler erfaringer og med ulike behandlingsmetoder kan pasientene dessuten velge behandling etter behov.

Tekst & foto: Mona Gullstein

Følg IN magasinet på Facebook