Hjem » Oslo »  Harmoni på Lilleaker

Harmoni på Lilleaker

Noen butikker er ikke helt som alle andre. Og Harmoni Interiør er definitivt en av disse. Når du kommer inn dørene på det gule trehuset på Lilleaker føles det nesten mer som å komme inn i et hjem enn en butikk. Her får du virkelig følelsen av hvordan møblene, tekstilene og pyntegjenstandene vil ta seg ut hjemme hos deg. Med andre ord en inspirasjonskilde for alle interiørelskere!

Enten du planlegger å fornye hjemmet ditt eller bare er på jakt etter litt ny inspirasjon anbefales du å ta turen innom Harmoni Interiør. Her finner du klassiske og tidløse møbler, tekstiler og pyntegjenstander til hjemmet. Interiørbutikken holder til i en ærverdig trebygning i Lilleakerveien 47. Med høyt under taket, store vinduer og mørke trevegger skaper lokalet den perfekte rammen rundt de mange lekre utstillingene. Her skal det godt gjøres å ikke finne ny inspirasjon til hjemmet ditt.
I høst feirer Harmoni Interiør to års jubileum og innehaver Hilde Arstad forteller at de to årene har gått over all forventning. 
– Jeg trives kjempegodt her og har bare hyggelige kunder. Mange sier at de gjerne kunne ha flyttet rett inn. Omsetningen øker for hver måned og stadig flere oppdager oss. Jeg føler at butikken ligger midt i smørøyet her med gratis parkering både foran, bak og på sidene av bygget, sier hun. 
Etter 11 år hos Hødnebø og to år hos Loftet Interiør kan Hilde skilte med lang erfaring fra bransjen og her får du all den hjelpen du trenger til innredningen. 
– Det er viktig for meg at man får en god følelse når man kommer inn her og føler seg velkommen. Vi setter oss gjerne ned med kundene og kommer frem til gode løsninger.

Møbler som kan gå i arv

Hos Harmoni Interiør finner du alt du trenger for å skape et hyggelig hjem, fra sofaer, lenestoler, bord og spisebord til gulvtepper, lamper, puter og tekstiler. 
– Harmoni Interiør står for tidløst, klassisk, vakkert, varmt og varig. Hovedleverandørene på møbler er Camelia, Englesson og Kristensen & Kristensen. Dette er leverandører jeg har jobbet med i mange år som jeg vet leverer møbler i god kvalitet. Det har alltid vært viktig for meg at møbler skal vare og det er morsomt å se at stadig flere ønsker å kjøpe bærekraftige møbler som de vet kan gå i arv i generasjoner. Derfor er det også viktigere for meg at møblene er klassiske og tidløse enn at de følger de siste trendene. Så kan man heller skifte ut puter og pyntegjenstander etter hvert som trendene endrer seg. Har man en sofa i en rolig farge kan man enkelt friske den opp med puter, pledd og bilder. Jeg synes også at nye møbler skal passe inn med det man allerede har slik at man kan ta vare på ting med affeksjonsverdi. Kundene har blitt mer kvalitetsbevisste enn de var tidligere og folk bruker mer tid på å se seg om. 
Som navnet på butikken tilsier er også harmoni et viktig stikkord i Hildes interiørfilosofi. Og hun har bevisst valgt leverandører som passer sammen og skaper en harmonisk helhet. Hun forteller at hun flere ganger har opplevd kunder som ønsker å kjøpe et helt miljø fra utstillingene. Her er nemlig ingenting overlatt til tilfeldighetene og selv maleriene på veggene passer perfekt til møblene. 
– Jeg er opptatt av at utstillingene skal harmonere og at man skal få ideer man selv ikke har tenkt på. Bildene er malt av Camilla Solli Amdal som er en utrolig dyktig kunstner. I snitt selger jeg et maleri hver 14. dag så det er tydelig at det er mange som faller for bildene hennes. Og det er mange som sier at bildet var fint, men da må jeg nesten ha med sofaen også, sier hun med et smil.

Mer farger og tekstiler

Etter mange år med minimalisme og lite farger i interiøret er nå endelig fargene og tekstilene tilbake. 
– Et stund var jo ordet koselig nesten et skjellsord. Men nå har det blitt mer fokus på farger og ikke minst tekstiler. Folk ønsker å ha det lunt og koselig igjen. 
Harmoni Interiør fører de fleste store tekstilleverandørene som Poesi, Green Apple, Holmen tex, Jab, Biwas, Designers Guild med flere. De har systue knyttet til butikken og kommer gjerne på hjemmebesøk. Her får du hjelp til alt fra oppmåling til fargevalg og oppheng. 
– Det er morsomt å se at til og med de som har funkishus og ikke har hatt gardiner nå ønsker seg gardiner. Gardiner demper jo både gjenklang og gir rommene et varmere preg. Det skal dessuten helst være litt tunge og mørke tekstiler.
Mange nordmenn har hytter hvor de tilbringer mye tid. Hytten skal være et sted hvor vi drar for å slappe av og lade batteriene og da er det viktig at vi trives. Hilde har lang erfaring med hytteprosjekter og akkurat nå er hun travelt opptatt med et stort hytteprosjekt. I butikken finner du dessuten et eget hjørne med gode ideer til nettopp innredningen av hytten. Hos Harmoni Interiør får du med andre ord gode ideer til både hus og hytte, og det er vel verdt å ta turen innom!

Fakta: Harmoni Interiør

Adresse: Lilleakerveien 47, 0248 Oslo
Web: www.harmoniinterior.com
Facebook: facebook.com/harmoniinteriorbutikk
Tlf: 21 92 65 65
Åpningstider: 10:00–17:00

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Mona Gullstein & Harmoni Interiør
 

Følg IN magasinet på Facebook