Hjem » Oslo »  Hårtap – det siste tabuet?

Hårtap – det siste tabuet?

Det er få ting som har så mye å si for selvfølelsen som håret. Men fremdeles er ufrivillig hårtap et tabu for mange, særlig unge menn får ofte høre at dette er noe de bare må leve med. Men det finnes hjelp å få. Hos Apollo Hårsenter har de lang erfaring med å hjelpe mennesker med hårtap!

I dag forteller vi villig vekk om at vi har fikset på utseendet, enten det handler om falske negler, bleking av tenner eller litt hjelp mot rynkene. Men selv om håret er noe av det viktigste for selvfølelsen vår, så er hårtap noe det fremdeles prates lite om. Særlig unge menn som mister håret får ofte høre at dette er noe de bare må leve med. 
– For mange er det nok fremdeles veldig tabu å miste håret, og vi ønsker at dette blir noe man kan prate mer åpent om. Det er synd når unge gutter får beskjed om at de kan jo bare barbere av seg alt, særlig når vi vet hvor mye håret betyr for mange. For både gutter og jenter er jo gjerne sveisen en viktig del av uttrykket og bare det å kunne skifte frisyre betyr mye. Unge gutter synes kanskje ikke det er så kult å se ut som faren sin eller bare ha den samme frisyren resten av livet. Mange av de skinner virkelig når de går ut herfra, forteller kundeansvarlig Lise Østlund hos Apollo Hårsenter.
Lise er den første nye kunder møter hos Apollo Hårsenter. Den blide damen har jobbet her i 27 år, og det hun ikke kan om hår er nesten ikke verdt å vite. Og man trenger ikke tilbringe mye tid hos Apollo Hårsenter før det blir klart at både Lise og kollegene hennes virkelig brenner for faget sitt. Senteret tilbyr alt fra hodebunnsbehandlinger og permanente hårsystemer til transplantasjon og parykker. Uansett hvilken løsning som passer best for akkurat deg, vil du igjen bli fin på håret!

Naturlig resultat

Det kan være mange grunner til at man mister håret helt eller delvis. Sykdommen alopecia, kreftbehandling eller arvelig betinget hårtap er nok de mest vanlige årsakene. Det kanskje ikke alle vet er at både menn og kvinner kan rammes av genetisk hårtap. 
– I dag har vi så mange muligheter med ulike produkter, med alt fra parykk til hårdeler, slik at alle kan få akkurat den hjelpen de trenger. Vi finner riktig form og nøyaktig farge. Alt blir håndlaget og integreres fullstendig i eventuelt eget hår. Parykker sitter veldig tett inntil hodet slik at det ser helt naturlig ut. Vi har også en rekke ulike festemetoder tilpasset ethvert behov og livsstil.
Apollo Hårsenter får også tilsendt mye donorhår hvor det ofte skjuler seg fantastiske historier om sjenerøse mennesker som donerer bort sitt eget hår for å hjelpe andre. Dette håret brukes til å lage fine løsninger for barn og unge som trenger hår grunnet sykdom.
Ønsker du å vite mer om hvilke muligheter som passer akkurat deg best er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med Lise hos Apollo Hårsenter. Etter å ha holdt til i Vika i mange år flytter de i mai til helt nye og moderne lokaler i Bachegården i Grensen hvor de gleder seg til å invitere både nye og eksisterende kunder.

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Apollo Hårsenter & Mona Gullstein
 

Følg IN magasinet på Facebook