Hjem » Helse & velvære »  Hårfin

Hårfin

Håret er det enkeltelementet som kanskje aller raskest bidrar til å forme og gi et førsteinntrykk, ettersom det rammer inn ansiktet vårt. Tekstur, farge og lengde er alle avgjørende for hvor vellykket innflytelsen skal være. Studio Alf tar håret ditt på alvor – og har en mengde tips til deg.

Salongen i Bogstadveien er innbydende og overraskende rolig. Man går nemlig ned en trapp og kommer unna de travle lydene fra utsiden og forsvinner inn i en velluktende oase.
– Man slipper føle seg som en fisk i et akvarium her, sier frisør Ida Katarina Pålsson. På hyllene finnes flere kjente merkenavn, og også siste skrik innen parabenfrie, organiske hårprodukter.

Konkurransepreget engasjement

På Studio Alf er frisørene svært opptatt av faglig utvikling. De deltar aktivt i konkurranser, og vier en vesentlig del av fritiden sin til forberedelsene.
– Folk er veldig interessert i sånt her, og det er litt annerledes fra andre steder jeg har jobbet. Det er veldig kreativt, og vi skiller oss nok ut fra mange andre på akkurat dette, smiler Ida. Selv har hun flere flotte titler å smykke seg med, og forteller både lærlinger og frisører har stukket av med titler fra NM og VM. Ved inngangen står en stor pokal og skinner.

Trender og inspirasjonsbilder sørger for den rette stemningen.

Sesongens trender

Innenfor dameklipp ser man en helt klar tendens på et større fokus på sunnhet fremfor lengde: Håret skal være kortere. Det er en mer voksen stil som dominerer, og den skarpe ombren vi så i sommer viker til fordel for mer elegante striper. Nå skal håret være superfeminint, med mer individuelt preg. Lugg er kjempehett igjen, og vi ser noen svake paralleller til 80-tallet med litt lengre hår i nakken. Håret skal gjerne være løst og ledig, men når det kommer til oppsett, er disse strammere og man kan gjerne bruke accessoirer flettet inn, som bånd. Alt for å få frem nettopp dette feminine aspektet som er så in. For menn er det enten kjempelangt hår som gjelder, eller temmelig kort. Såkalt shading er det helt store denne sesongen. Håret er kort, men klippes jevnt ut til lengre partier. Stadig flere oppsøker frisør:
– Menn er mer opptatt av hår og selvpleie enn tidligere, mener Ida.

Frisør Ida K. Pålsson veileder deg gjerne, også i produkter som er organiske og næringsrike for håret ditt. Frisørene på Studio Alf styler deg gjerne, og har mange gode råd på lager

Når gode råd ikke er dyre

Ida anbefaler at man ikke vasker håret mer enn 3 ganger i uka. Shampoo og balsam er der man bør legge mest penger, og investere i gode produkter som tilfører håret det de skal. Kur kan man bruke en gang i uka. Det er viktig å bruke produkter som er tilpasset nettopp ditt hår og behov, og til det bør man få veiledning fra en frisør.
– Fordi et produkt fungerer kjempefint for venninnen din, betyr det ikke det passer ditt utgangspunkt, tipser Ida.
Det er mange tips å få, men med tanke på sesongen vi er inne i nå er det noen ting som er viktigere å tenke på enn ellers.
- ALDRI gå ut med vått hår i kulda, understreker Ida, og forklarer: 
– I tillegg til å bli syk selv, sliter det på håret.
Vær også varsom med å farge og bleke hår hjemme.
– Man kan være heldig og det kan gå bra, men det er mer unntaket enn regelen, forteller Ida og poengterer: 
– Vi har 4 års utdanning.
Det blir stor slitasje på håret om man gjør noe feil og dernest må til frisør for å rette opp det man har skadet. Det er bedre å få det riktig første gang, og da får man dessuten tilpassede farger, riktig pleie underveis og etterbehandling.
– Kom inn og la oss style håret ditt til fest, unn deg litt luksus. Ikke trenger det ta lang tid heller, avslutter Ida.

Tekst: Mia Natalí Ravn | Foto: Mia Natalí Ravn | Modellfoto: Kenneth Williams/Studio Alf

Følg IN magasinet på Facebook