Hjem » Sandnes »  Håndsmykke med sjel

Håndsmykke med sjel

Siden det 17. århundre har det eksistert en kunst som er både praktisk, og estetisk vakker. «Hva er klokken?» besvares i ulike stiler og varianter, og håndsmykket som bæres av både kvinner og menn har til og med en sjel, mener urmaker og klokkesamler, Tom Møller Christensen.

Enten du søker kunst , et funksjonelt ur eller begge deler, finner du hva enn du leter etter her. 
– Jeg vil anbefale å ha en klokke til de ulike anledninger, forklarer Tom, som påpeker at han ikke bruker den samme klokken ute i skogen, som på jobb, eller i et finere selskap. Han selv har en samling mekaniske ur. En økende trend i Europa. 
– Det er noe spesielt med å eie en klokke fra for eksempel andre verdenskrig. Den bærer en historie, en verdi og er en stor ære å eie, smiler Tom.

Vintage avdeling

Den tradisjonsrike urmakeren tar forretningen til et nytt nivå med utviklingen av en vintage avdeling. Innen året vil du kunne smykke deg med klokker fra alle verdenshjørner og tider. 
– Vi er opptatt av historien, og kunsten. Dette utvalget vil tilfredsstille både samleren og kunst entusiastens behov. Så nå kan mannen i gata også skaffe seg en klokke med sjel, og du trenger ikke lete lenger enn Nytorget 12 i Stavanger sentrum.

Visuelt og funksjonelt

Når man skal skaffe seg en ny klokke, kan valgene bli noe overveldende. Trendene viser at kvinnen gjerne er mer opptatt av det visuelt vakre, og mannen det funksjonelle. Da man kommer inn døren til urmaker Thorbjørnsen blir man møtt med et smil, solid fagkunnskap og et enormt utvalg. Ønsker du å eie den fasjonable James Bond klokken, eller er et stilfullt designer håndsmykke fra Calvin Klein mer din stil? Om du ønsker en tidløs stil, er Omega klokkene et meget populært valg. Merket har levert en mengde kvalitetsur siden 1848, og er en av butikkens stoltheter. Han selv har lagt sin elsk på de mekaniske klokker. 
– De kan vare evig, så lenge man tar godt vare på dem.

Inn i evigheten

Hva med en klokke som varer evig? Når man skal anskaffe seg en ny klokke er et av valgene man tar om det er mekanisk eller batteri drevet. Andre valg er funksjon og utseende. Her har de et utvalg av masse forskjellige merker, fra Omega, Longines, Rado, Certina, Tissot, Ck, Swatch og Casio. Her kan du og komme for å prøve og se på de nydelige klokkene fra Bruvik, Norsk design med sveitsiske urverk. Noe for alle. 
Snakk om tid. I hele 82 trofaste år har urmaker Thorbjørnsen reparert og levert kvalitetsklokker til Stavangers befolkning. Den vakre fasaden med det store utvalg, og det sjarmerende arbeidsverkstedet hvor de skaper nytt liv til tiden, til smykket, og til kunsten. 

Tekst & foto: Helene Stenhaug